visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

3 pagrindiniai kapavietės aksesuarai

3 pagrindiniai kapavietės aksesuarai 3 pagrindiniai kapavietės aksesuarai

Standartiniai kapinių elementai yra paminklai, tvoros, suoliukai ir stalai. Paprastai pati kapavietė yra sudaryta iš stelos ir gėlyno. Visi kiti komponentai gali būti laikomi neprivalomais, tačiau būtent jie suteikia kapavietei išskirtinumo bei unikalumo.

Užsakydami paruoštus paminklus dirbtuvėse, gamintojai dažnai siūlo standartinių elementų rinkinį, kuriame yra aksesuarų, galinčių papuošti jūsų kapavietę. Dažniausiai tai yra kryžiai arba gėlės, kartais statulėlės arba ritualinės vazos. Tokie dekoratyviniai elementai padeda palengvinti laidojimo vietos priežiūrą ir paįvairinti paminklo išvaizdą.

Tačiau, kaip teigia kapų tvarkymo įmonės https://www.tylikalva.lt/ specialistai, užsakant paminklą, kiekviena dalis derinama atskirai ir gaminama pagal konkrečius reikalavimus. Papildomais priedais gali būti vazos, žvakidės, žibintai, dekoratyviniai bronzos elementai, arkos bei pavėsinės.

Darniai atrodo aksesuarai pagaminti iš tos pačios medžiagos kaip ir paminklai (pvz., https://www.tylikalva.lt/paminklai.htm). Tai reiškia, kad užsakydami granito paminklą, galite jį papildyti granito vazomis arba sumontuoti granito tvorą aplink kapavietę. Natūralus akmuo sukuria kruopštumo ir rimtumo įspūdį.

Daugybė paminklų dekoravimui skirtų aksesuarų pasirinkimas priklausys nuo to, kaip įrengta kapavietė. Jei pasirinksite akmeninę tvorelę, tam būtinai reikės pagrindo įrengimui. Šiuo atžvilgiu akmeninė tvora turi keletą pranašumų palyginti su tradicinėmis metalinėmis tvoromis: tvoros stulpeliai gali būti dekoruoti ne tik gražiai, bet ir funkcionaliai – pavyzdžiui, jie gaminami vazos formos. Iškalta tvora, pagaminta iš geležies ar bronzos, gali būti tokia dekoratyvi, kad antkapio stelai nereikės jokių papildomų dekoracijų.

Vis dėlto verta paminėti, kad, kai visi darbai bus baigti, kitiems aksesuarams gali nelikti vietos. Tuo tarpu, kai kurie elementai yra tiesiog būtini kapavietei ir neturėtų būti užmiršti. Būtina iš anksto apmąstyti, ar jie turi būti įtraukti į kapavietę pradiniame etape.

Aptarkime tris pagrindinius kapavietės aksesuarus.

Lempos ir žibintai. Ugnis visada turėjo simbolinę reikšmę žmonėms, nepriklausomai nuo tikėjimo.

Uždegdami ugnelę ant kapo mes lyg pranešame sielai, jog ją prisimename. Lemputė arba žibintas, neturintys religinės reikšmės, apsaugo liepsną nuo vėjo ir gali būti pakelti iki reikiamo aukščio.Taip patogiau lankyti kapavietę senjorams.

Taip pat šviesa simbolizuoja amžiną džiaugsmą ir dėkingumą. Ugnis simbolizuoja tikėjimą Dievu, nes ji prasklaido tamsą. Žibintas yra ne tik dekoratyvinė funkcija, bet ir gali būti naudojamas ritualinėse ceremonijose. Kapavietėje žibintas montuojamas šalia paminklo ar kryžiaus.

Žvakidės. Dažniausiai kapavietei užsakomos žvakidės menoros pavidalu – septynių žvakių žvakidė. Tokia žvakidė turi simbolinį aiškinimą: per septynias dienas Dievas sukūrė žemę. Žvakės taip pat simbolizuoja dieviškąją šviesą. Jei norite, kad šis aksesuaras būtų saugus, galite jį pakeisti LED šviesomis arba žibintais. Šiais laikais galite užsisakyti ritualines žvakides kaip elementą, kuris puošia paminklą arba kaip atskirą skulptūros kompoziciją.

Būtina paminėti, jog ritualinės žvakidės yra gaminamos taip, jog išsilydęs vaškas nepatektų ant kitų skulptūros elementų bei dekoratyvinių poliruotų paviršių ir nesukeltų jiems žalos.

Klientui pageidaujant gali būti sumontuota figūrinė žvakidė arba nedidelis akmens stovas žvakėms. Taip pat galite montuoti nedideles ritualines žvakides prie paminklo. Pagrindinė šių produktų gamybos medžiaga yra poliruotas granitas.

Granito vazos. Jos suteiks stilingumo jūsų kapavietei. Kapavietėje vaza yra naudojama ne tik grožiui, bet ir praktiškumui, nes išdžiūvusios gėlės neišsibarsto po visą kapavietę ir neteršia jos. Be to, šį aksesuarą galima ir kitaip praktiškai pritaikyti: įdėti šviežių gėlių arba naudoti kaip gėlių vazoną augalams sodinti į žemę.

Taigi kapavietės aksesuarai yra neprivalomi, tačiau jie suteikia unikalumo bei jaukumo kapui. Yra daugybė aksesuarų, tačiau patartina išsirinkti tą, kuris suteiktų ne tik grožio, bet ir būtų praktiškas.





Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus