visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Absoliutus Europos graplingo čempionas lietuvis titulo negins

Absoliutus Europos graplingo čempionas lietuvis titulo negins Absoliutus Europos graplingo čempionas lietuvis titulo negins

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Praėjusiais metais pirmą kartą surengtame Europos graplingo čempionate triumfavo klaipėdietis Marius Rudnickas. Nors savo svorio kategorijoje jis finale pralaimėjo, kovoje dėl absoliutaus nugalėtojo titulo buvo neįkandamas nė vienam varžovui, o po finalinės kovos buvo apjuostas įspūdingu diržu.

Po trijų savaičių bus surengtos antrosios Kęstučio Smirnovo vadovaujamos tarptautinės graplingo federacijos pirmenybės, kuriame tikrai sužinosime naują čempioną. M.Rudnickas nusprendė neginti titulo.

„Paprastai visoms varžyboms, kuriose planuoju dalyvauti, stengiuosi ruoštis rimtai ir atsakingai. Taip ruošiausi ir 2015 metų vasarą. Keturis mėnesius laikiausi griežto režimo, sunkios treniruotės, krosas prie jūros. Atsisakiau pramogų ir visą savo laisvą laiką skyriau pasiruošimui 2015 m. metų Europos čempionatui. Šiemet negalėjau skirti tiek laiko, o dalyvauti tik tam, kad dalyvaučiau, aš nenoriu“, – kalbėjo Europos čempionas.

Iki čempiono titulo M. Rudnickui teko įveikti ilgą kelią kovojant su savo svorio priešininkais. Vėliau dar kelios kovos buvo laimėtos ir absoliučioje įskaitoje. Įskaitant ir finalą, kuriame M. Rudnicko ranka iškilo tik po pratęsimo.  
 
„Prisiminimų apie tą čempionatą tikrai daug. Lengva nebuvo nei vienoje kovoje. Ant tatamio esu jau 24 metus. Per tiek laiko išmokau vertinti ir gerbti kiekvieną varžovą. Nesvarbu kokio lygio varžybose ar kokioje svorio kategorijoje dalyvaučiau. Lengvų kovų nebūna. Būna tik sunkios treniruotės.

Kalbant apie finalinę kovą dėl absoliutaus nugalėtojo vardo, po pratęsimo žinojau, kad pergalė mano rankose. Buvo atliktas metimas ir užimta kontroliuojanti pozicija. Ir būčiau labai nusivylęs varžybų teisėjavimu, jei pergalė nebūtų skirta man.  Nors federacija dar palyginus jauna, varžybų teisėjai stengiasi laiku priimti teisingus sprendimus. Esu tuo labai patenkintas.

Ir dabar viską prisiminus, džiaugiuosi, kad savo svorio kategorijoje patyriau pralaimėjimą finalinėje kovoje – tai tik dar labiau sustiprino, kai reikėjo kovoti absoliučioje kategorijoje“, – prisiminimais dalinosi kovotojas.

Pastaruoju metu labiau trenerio, o ne sportininko veiklai laiką skiriantis M. Rudnickas būsimame Europos čempionate sirgs už savo auklėtinius. Ir tokiu būdu savo titulų kolekciją gali papildyti ne tik kaip sportininkas, tačiau ir kaip treneris.

„Šio laimėjimo labai nesureikšminu. Esu laimingas būdamas sveikas, galėdamas užsiimti šia sporto šaka, nes man tai hobis, gyvenimo būdas, o gal dar daugiau...

Padedu ugdyti jaunąją kartą. Dalinuosi sukaupta patirtimi ir žiniomis. Mane pastebėjo užsienio organizacijos. Gavau pasiūlymą atstovauti Lietuvai tarptautiniame Grappling turnyre pagal EBI taisykles.

Su Graplingo federacijos prezidentu Kęstučiu Smirnovu tapome artimesni. Tapome draugais, kolegomis ir bendradarbiais. Tuo labai džiaugiuosi, nes kai buvau dar vaikas 2000 m. Klaipėdoje vyko pirmasis Lietuvos Bušido čempionatas, o Kęstutis tapo pirmuoju Lietuvos čempionu. Man tada jis buvo didžiulė žvaigždė, jo kovas rodydavo per televiziją. Po šio mano laimėjimo esame artimi bendradarbiai. Kai buvau vaikas nebūčiau pagalvojęs, kad taip kada nutiks“, – šypsojosi M. Rudnickas.

Antrasis Europos graplingo čempionatas rugsėjo 24 dieną bus surengtas Garliavoje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus