visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

AHD vaizdo sistemos – aukščiausia vaizdo kokybė

AHD vaizdo sistemos – aukščiausia vaizdo kokybė AHD vaizdo sistemos – aukščiausia vaizdo kokybė

AUDIONAS, UAB

„Audionas“ UAB užsiima vaizdo stebėjimo ir apsaugos sistemų prekyba, vaizdo stebėjimo ir patalpų apsaugos sistemų montavimu bei jų technine priežiūra. Šį kartą įmonė pristato AHD standarto įrangą.

AHD vaizdo sistemose reikalinga vaizdo kokybė pasiekiama, koduojant vaizdo signalą kameroje, perduodant šį kabeline linija ir dekoduojant vaizdo įrašymo įrenginyje.

AHD vaizdo sistemos

2013 m. pirmu metu pasirodę vaizdo įrašymo įrenginiai ir kameros atitiko AHD 1.0 standartą, kas reiškė 720P (1.3Mp) rezoliuciją. Po kelių mėnesių buvo anonsuotas AHD2.0 standartas kas atitiko 1080P (arba 2Mp) rezoliuciją. Vaizdo sistemų instaliuotojams ilgą laiką buvo sudėtinga suderinti šių šių standartų vaizdo kameras viename įrašymo įrenginyje – jos paprasčiausiai kartu nedirbo. Toliau plėtojant tik AHD2.0 standartą problemos neliko.  2016m. atsirado AHD-N standartas vaizdo įrašymo įrenginiams (DVR), kaip sprendimas „biudžetiniams“ projektams.

AHD vaizdo sistemos

Pratestavus nemažą kiekį AHD kamerų, pastebėta, kad stabiliai geros kokybės vaizdas gaunamas kamerose su Sony sensoriais (matricomis). Renkantis kameras, verta atkreipti dėmesį ne tik kaip kamera gražiai atrodo ir kiek ji pigi, bet ir kas jų viduje įdėta. Kameros aprašymo eilutėje Sensor+DSP radę užrašą IMX323,274 ar IMX290 galite jaustis perkantys tikrai neblogą daiktą. Tokių kamerų vaizdo kokybė paprastai būna geresnė negu analogiškos rezoliucijos IP.

Užrašas DSP reiškia koks vaizdo procesorius/koderis naudojamas. Jei tai AHD kamera, tai bus firmos „Nextchip“ NVP serijos procesorius.

Kaip jau minėta anksčiau, šiuo metu „Audionas“ prekiauja AHD vaizdo sistemų įranga, kurių kamerų rezoliucija 4Mp (AHD)/5Mp (TVI )ir DVR įrenginiais su įrašo analogiška skiriamąja geba. Internete jau skelbiama apie gamintojų bandymus AHD vaizdo kokybę pakelti iki UHD (4K) lygio.

IMX290
Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus