visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai, užtikrinantys akustinį komfortą šiuolaikiniuose pastatuose

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai, užtikrinantys akustinį komfortą šiuolaikiniuose pastatuose Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai, užtikrinantys akustinį komfortą šiuolaikiniuose pastatuose

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Statybos rinkoje galite rasti daugybę garsui atsparių gaminių, kurie gali sumažinti išorinio triukšmo lygį ir tokiu būdu pagerinti gyvenimo kokybę namuose. Tačiau apie 95 proc. įvairių gamintojų medžiagų, parduodamų kaip aukštos kokybės garso izoliacinės medžiagos, iš tikrųjų yra tik lengvi triukšmą sugeriantys produktai ir nieko daugiau. UAB „Moderni izoliacija“ pristato du šiuolaikiškus akustinį komfortą užtikrinančius sprendimus: triukšmo vibracijas sugeriančias akustines bei apdailines medžio vilnos plokštes ir viskoelastines garso izoliacijos membranas.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Viskoelastinė membrana „Tecsound“: plonytis, bet veiklus sluoksnis

Naujos kartos sintetinės viskoelastinės garso izoliacinės membranos „Tecsound“ medžiaga atėjo iš karinės pramonės – povandeninių laivų ir kitų karinių įrenginių garso izoliacijos. Pagrindinis membranos „Tecsound“ pranašumas prieš visas kitas tokio pobūdžio medžiagas yra tas, kad ją naudojantys sprendimai nė kiek nesumažina naudingos patalpų erdvės. Garso izoliacijos sluoksnis tiesiog pasislepia konstrukcijoje ir tampa nematomas už apdailos, tyliai didvyriškai atlieka savo darbą – saugo patalpose esančius žmones nuo bereikalingo triukšmo.

Plonytę, bet veiksmingą membraną „Tecsound“ galima įrengti ant bet kokio pagrindo – betono, gipskartonio, medienos, metalo ir daugelio kitų. Jei ant sienos yra kokybiškai sumontuotas gipskartonio sluoksnis, tada montavimas gali būti atliekamas tiesiai ant jo.

Viskoelastinės membranos pasaulyje įrengiamos daugiaaukščiuose ir mažaaukščiuose pastatuose, viešbučių ir SPA kompleksuose, biuruose, mokyklose – žodžiu, visur, kur nepageidaujami pašaliniai garsai.

Naudoti jas galima ir sienoms, ir grindims ar luboms – tereikia pasirinkti reikiamą medžiagos tipą.

„Tecsound FT“ aukštos kokybės garso izoliacija sudaryta iš veltinio sluoksnio ir sintetinės viskoelastinės membranos bei dažniausiai naudojama luboms ar sienoms nuo triukšmo izoliuoti.

Jos atmaina „Tecsound 2FT“ turi du veltinio sluoksnius, abipus viskoelastinės membranos, ir idealiai tinka tarpbuitinėms pertvaroms nuo kaimynų skleidžiamų garsų izoliuoti.

„Tecsound SY70 GEO“ – oru sklindantį garsą izoliuojanti membrana, skirta vidaus pertvaroms. Vienoje pusėje ji padengta lipniu sluoksniu, prikimbančiu prie daugumos statybinių konstrukcijų. Kitoje pusėje – poliesterio danga, prie kurios gerai limpa gipskartonio plokštėms montuoti skirti klijai. Šitaip galima prie sienos iš
karto klijuoti gipso apdailos plokštę, neįrengiant jokių sudėtingų karkasų. Rezultatas – smarkiai sutaupoma vidaus erdvės: visas „sumuštinis“ būna mažiau nei 30 mm storio. Pačios membranos storis tėra tik 3,5 mm, o masės svoris – 7 kg/m².

Visas šias membranas galima kombinuoti su šilumos izoliacijos medžiagomis, pvz. mineraline vata. Tai taip pat ženkliai padidina konstrukcijos garso izoliacijos parametrus.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

„Tecsound“ garso izoliacijos privalumai:

  • plonesnė ir efektyvesnė sienų, lubų ir grindų garso izoliacija beveik nedidinanti bendro visos sistemos storio todėl laimimas papildomas naudingas plotas;
  • palyginti nebrangi, tačiau labai efektyvi;
  • gerai izoliuoja garsą;
  • elastinga ir tampri;
  • universali ir tinkama įvairiems paviršiams;
  • gali būti naudojama su kitomis garsą sugeriančiomis ir šilumos izoliacinėmis medžiagomis;
  • temperatūros skirtumai neturi įtakos savybėms;
  • medžiaga yra nepalaikanti degimo – B-s2,d0 klasė;
  • nėra švino ir bitumo, todėl yra saugi sveikatai;
  • neįgeria drėgmės todėl nepūna ir nepelija.

„Tecsound“ nebijo temperatūros pokyčių, nepraranda elastingumo net esant žemesnei nei -20 ° C temperatūrai. Ši medžiaga pasižymi lankstumu ir nepaprastu plastiškumu, šios savybės „Tecsound“ daro šiek tiek panašų į įprastą gumą.

„CEWOOD“ medžio vilnos plokštės – akustinis komfortas ir kartu patalpos akcentas

Dar vienas inovatyvus produktas padėsiantis užtikrinti akustinį komfortą – medžio vilnos plokštės „CEWOOD“, pagamintos iš trijų 100 proc. natūralių žaliavų – medienos drožlių, vandens ir cemento. Pagrindiniai statybos elementai – medis ir cementas – medžio drožlių plokštėse jungia cemento tvirtumą su natūraliomis medžio savybėmis. Šių plokščių nebereikia papildomai dengti, sumontuotos jos tampa itin originaliu interjero akcentu.

„CEWOOD“ medžio vilnos plokštės – unikali medžiaga, išsiskirianti daugybe puikių ypatybių. Eksploatacijos metu šios plokštės išsaugo visas medienai būdingas savybes: komfortą, natūralią patalpos termoreguliaciją ir tolygų drėgmės sugėrimą ar išskyrimą, patalpos orui pernelyg išsausėjus.

Be to, produktas yra atsparus ugniai, turi labai geras priešgaisrines savybes (A2, B-s1, d0), pasižymi puikiomis garso bei šilumos izoliacijos savybėmis ir tinka įvairiems dizaino sprendimams.

Akustinės plokštės plačiai naudojamos viešųjų ir gyvenamųjų pastatų interjero sprendimams, jos ekologiškos ir nekenkia sveikatai, turi alergologų suteiktą sertifikatą.

Dėl natūralios sudėties ir išskirtinių savybių šios plokštės dažnai naudojamos didesnės akustinės apkrovos patalpose, kur garso izoliavimas ir triukšmo sugertis yra labai svarbus aspektas.

Medžio vilnos plokštės „CEWOOD“ – apdaila, pasižyminti ne tik daugybe puikių savybių, bet ir neišsemiamomis dizaino galimybėmis derinant skirtingus plokščių matmenis, storius, spalvas ir faktūras, šitaip suteikiant interjerui išskirtinumo.

Gaminys supaprastina ir palengvina su remontu susijusius procesus: jas lengva įrengti, nereikia glaistyti, dažyti ar šlifuoti. Montavimas vyksta labai paprastai, greitai ir beveik be dulkių: plokštės klijuojamos arba tvirtinamos ant aliuminio profilio arba ant medinių tašų karkaso. Tokiu būdu ne tik sutaupoma laiko ir finansinių išteklių, bet ir suteikiama sveika ir ekologiška darbo aplinka darbuotojams, sukuriamas puikus stilingas interjeras ir labai geras akustinis patalpų komfortas.

Paskaičiuota, kad plokščių „CEWOOD“ įrengimas užsakovams kainuoja pigiau nei dabar naudojamas ir ypač populiarus sprendimas su gipskartonio plokštėmis.

Mokyklose, vaikų darželiuose, SPA kompleksuose, sporto salėse, kultūros centruose ir kituose viešuosiuose pastatuose, kuriems tenka didelė akustinė apkrova, garso sugerties klausimas yra toks pat svarbus kaip ir natūralios medžiagų ypatybės, gaisrinė sauga, prieinama kaina ir estetinės savybės. Visa tai vienija medžio vilnos plokštės „CEWOOD“.

Standartinė plokščių forma yra stačiakampė ar kvadratinė, tačiau savitumo siekiantiems ir ypatingų akcentų ieškantiems dizaineriams pagal užsakymą gaminamos ir išskirtinės formos, pavyzdžiui, šešiakampis, trikampis, trapecija, rombas, apskritimas. Šešiakampė „CEWOOD“ dizaino plytelių forma – pati populiariausia, mat leidžia lengvomis priemonėmis sukurti unikalų, išraiškingą rezultatą.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Medžio drožlių plokštės (fibrolitas) vis plačiau naudojamos pasaulyje dėl unikalių šios medžiagos pritaikymo privalumų:

  • ekologiška ir natūrali medžiaga;
  • estetiška medžiaga – platus faktūrų, formų ir atspalvių pasirinkimas;
  • medžiaga yra antialergiška ir kvėpuojanti;
  • itin ilgaamžė, nesideformuojanti, laikui bėgant neprarandanti savo savybių medžiaga;
  • efektyvi garso izoliacijos ir absorbavimo medžiaga;
  • aukšti priešgaisrinės saugos rodikliai (B-s1, d0);
  • puikios izoliacijos savybės;
  • lengvai transportuojama, apdorojama, pjaustoma, montuojama ir dažoma.

Bendrovė „Moderni izoliacija“ siūlo unikalius gaminius ir sprendimus, kurie padeda įgyvendinti net ir sudėtingiausius užsakovui kylančius uždavinius. Akustinio komforto sprendimai verslo ir gyvenamosioms patalpoms – tik vienas jų, toks pat svarbus kaip ir kiti, tačiau kartais nepelnytai paliekamas be reikiamo dėmesio.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus