visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Aplinkos, darbo zonos ir akcentinis apšvietimas: Trys apšvietimo tipai, kurių reikia kiekvieniems namams

Aplinkos, darbo zonos ir akcentinis apšvietimas: Trys apšvietimo tipai, kurių reikia kiekvieniems namams Aplinkos, darbo zonos ir akcentinis apšvietimas: Trys apšvietimo tipai, kurių reikia kiekvieniems namams

ELMO technologijos, UAB

www.elmo.lt

Koks yra vienas svarbiausių jaukaus interjero dalykų? Visais laikais svarbiausias dalykas buvo ir yra puikus apšvietimas. Šie žodžiai įgyja ypatingą svarbą ilgu ir tamsiu žiemos periodu. Tačiau lietuvių patarlė sako, kad „roges reikia ruošti vasarą“, tad ir apšvietimu reiktų pradėti rūpintis jau dabar.

Apšvietimo specialistas Vytautas Stūglys iš „ELMO light“ šviestuvų salono tvirtina, kad svarbiausia yra sukurti tinkamą pusiausvyrą tarp šių trijų apšvietimo tipų – aplinkos, darbo zonos, ir akcentinio apšvietimo.        

Aplinkos apšvietimas

Pagalvokite apie pakabinamus šviestuvus, sienų nišų apšvietimą ar sieninius šviestuvus. Šie skirtingi šviestuvai sukuria bendrą apšvietimą kambaryje. Tačiau neverta pamiršti ir šviestuvų reguliatorių. Šie reguliatoriai suteikia galimybę kontroliuoti aplinkos apšvietimo intensyvumą. Interjero specialistai pažymi – vakarienei su šeima ar draugais galite rinktis šiek tiek ryškesnį apšvietimą, kuris suteiks daugiau jaukumo, tačiau su šviesos reguliatoriais tą pačią erdvę galite lengvai pritemdyti, kai tik atsiras toks poreikis. Tai ypač pravartu romantiškam vakarui dviese, kai reikalingas neryškus apšvietimas.

Praktinis patarimas: tvarkant elektros instaliaciją kambariuose, svarbu įsirengti reguliatorių arba kelis šviestuvų jungiklius. Tai leis jums reguliuoti šviesas bei sukurti tobulą atmosferą.

Darbo zonos apšvietimas

Šis apšvietimo tipas yra ypač svarbus atliekant konkrečius darbus, tokius kaip maisto gamyba, namų darbų ruošimas, ar kasdieninės grožio procedūros vonios kambaryje. Virtuvėje naudokite pakabinamus šviestuvus virš stalo, įleidžiamas LED paneles bendram pašvietimui ir baldams skirtus šviestuvus, kurie apšviečia darbastalį. Stilingos stalinės lempos ir toršerai geriausia tinka svetainėje ir miegamajame. Jie suteiks jaukumo ir priduos kambariui savitumo.

Žiūrint iš praktinės pusės, vonios kambarį geriausia apšviesti su sieniniais šviestuvais. Tačiau šiuo metu vonios kambaryje itin madinga naudoti pakabinamus šviestuvus. Tai tampa vis populiaresnis vonios kambario akcentas, kuris suteikia prabangos įspūdį.

Praktinis patarimas: apšvietimas yra labai svarbus įrenginėjant vonios kambarį. Norint nesuklysti, labai svarbu teisingai apskaičiuoti reikalingą šviestuvų skaičių. Svarbiausia – užtikrinti, kad tiek lubose, tiek sienose būtų vienodas apšvietimo intensyvumas. Gerai suprojektuotas vonios kambario apšvietimas padės išvengti šešėlių, kurie visiškai nepageidaujami darant makiažą ar skutantis. Pats geriausias sprendimas vengiant klaidų – šviestuvų paskaičiavimus patikėti apšvietimo specialistams.

Akcentinis apšvietimas

Naudokite akcentinį apšvietimą konkretiems daiktams apšviesti, pavyzdžiui paveikslams, skulptūroms ir knygų lentynoms. Šis apšvietimo tipas taip pat gali būti naudojamas siekiant pabrėžti sienos tekstūrą ar kitas architektūrines ypatybes.

Praktinis patarimas: akcentinius šviestuvus nukreipkite i gražiausius savo namų kampelius – paveikslus, nuotraukas, meno kūrinius. Šis apšvietimas labai pravers drabužinėje, kur rūbai bus aiškiai apšviesti it parduotuvėje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus