visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Apsaugos sistemos: Kodėl verta pasirūpinti apsaugine signalizacija ar vaizdo stebėjimo sistema?

Apsaugos sistemos: Kodėl verta pasirūpinti apsaugine signalizacija ar vaizdo stebėjimo sistema? Apsaugos sistemos: Kodėl verta pasirūpinti apsaugine signalizacija ar vaizdo stebėjimo sistema?

Per metus Lietuvoje užregistruojama netoli devynių tūkstančių vagysčių įsibraunant į patalpas. Efektyviausia prevencijos priemonė – apsauginė signalizacija. Signalizacija gali apsaugoti ne tik Jūsų turtą, bet atskirais atvejais netgi Jūsų sveikatą ar gyvybę. Norint išvengti nepageidaujamų pasekmių, patartina įsirengti apsauginę signalizaciją. UAB "Ecoelectric" specialistai pataria kaip pasirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkančias apsaugos sistemas.

Tipinė apsaugos sistemos schema susideda iš apsaugos centralės ir įvairios paskirties jutiklių: (judesio, stiklo dūžio, smūgio, magnetiniai kontaktai, dūmų, temperatūros ir kt.), signalizatoriai (sirenos su blykste ir kt.), valdymo pultai (klaviatūros).

Centralė – tai mikroprocesorius, kuris apjungia visus įrenginius į visumą ir analizuoja daviklių būsenas realiame laike, o įsilaužimo atveju suformuoja aliarmo signalą. Priklausomai nuo patalpų išdėstymo ir specifikos naudojami skirtingi jutikliai.

Apsauginės signalizacijos yra skirstomos į dvi pagrindines grupes:

Laidinė apsauginė signalizacija - Pati populiariausia, patikimiausia bei pigiausia signalizacija. Dažniausiai įrengiama naujai statomuose namuose arba kitose remontuojamose patalpose. Visi sistemos komponentai sujungiami daugiagysliais laidais, kurie paslėpiami po tinku arba gipso kartono plokštėmis.

Bevielė (kombinuota) apsauginė signalizacija - Tai puiki galimybė apsaugoti patalpas, kurios jau suremontuotos, arba nėra galimybės nutiesti laidų. Bevieliai jutikliai yra brangesni už laidinius, tačiau jų kainą beveik atsveria tai, jog nėra reikalingi laidai, o ir darbo  mažiau. Pastarieji jutikliai veikia maždaug du metus, priklausomai nuo veikimo intensyvumo. Vėliau tereikia pakeisti elementą (bateriją), ir sistema veiks toliau.

Taip pat galima ir kombinuota sistema (ir laidiniai, ir belaidžiai jutikliai) - Tai leidžia ne tik, kur įmanoma, pastatyti laidinius jutiklius, esant bevielei sistemai, bet ir išplėsti jau esančią laidinę sistemą net iki 32 bevielių jutiklių.

Lauko teritorijos apsaugai yra naudojama perimetro apsaugos sistema.

Apsaugos sistemos: Kodėl verta pasirūpinti apsaugine signalizacija?

Vaizdo stebėjimo sistema –  įvykių, vykstančių teritorijoje ar patalpoje stebėjimas, įrašymas. Vaizdo stebėjimo sistemą sudaro: Vaizdo kameros; Vaizdo signalų perdavimo tinklai; Įrašymo įrenginiai (skaitmeniniai DVR arba NVR įrenginiai, personalinis kompiuteris). Vaizdas įrašomas į skaitmeninį DVR (NVR) arba tiesiog į kompiuterį. Išsaugomos informacijos kiekis tiesiogiai priklauso nuo kietojo disko talpos. Medžiagai užpildžius visą kietąjį diską – informacija rašoma vietoje seniausių įrašų. Taip užtikrinamas ilgiausias įrašų išlikimas

Vaizdo stebėjimo sistemos paskirtis: saugumo užtikrinimas, darbuotojų stebėjimas, nusikaltėlių atpažinimas arba tiesiog prevencija. Nuo šių priežasčių ir priklauso ir vaizdo stebėjimo sistemos parinkimas. Sistemos tipą ir įrangą parenkame pagal kiekvieno kliento poreikius.

Tiek analoginės, tiek IP vaizdo stebėjimo kameros sparčiai tobulėja, todėl Mes parinksime Jums tinkamiausią ir optimaliausią sistemą. Valdomos kameros su judesio sekimo funkcija, tampa vis dažnesnis klientų pasirinkimas. Veikimo principą galite pažiūrėti žemiau esančiame video.

Apsaugos sistemos: Kodėl verta pasirūpinti apsaugine signalizacija?

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus