visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

APVERSTAS NAMAS Anykščiuose – unikali pramoga, kuri sukelia gravitacijos pojūtį!

APVERSTAS NAMAS Anykščiuose – unikali pramoga, kuri sukelia gravitacijos pojūtį! APVERSTAS NAMAS Anykščiuose – unikali pramoga, kuri sukelia gravitacijos pojūtį!

Apverstą namą rasite šalia Labirintų parko, pakeliui link Medžių lajų tako, Anykščių rajone. 80 kv. m ploto name yra darbo stalas, vaikų kambarys, svetainė, virtuvė, miegamasis, net dušas. Pajungta elektra. Aktyvias pramogas anykštėnams ir miesto svečiams siūlantis verslininkas Deividas Dilys sako, kad name yra viskas, kas įprastame, ir esant būtinybei, atvertęs jį atgal, galėtų pats apsigyventi. Tiesa, reikėtų tik įvesti vandentiekį. „Įsivaizduokite, kad uraganas apvertė jūsų namą. Jame viskas kaip normaliame būste – baldai, kambariai, tik aukštyn kojom“, – sako pašnekovas.

Pakelėje ant stogo stovinčio, šiek tiek pakrypusio namo nepastebėti neįmanoma. Lietuvoje tokių statinių nėra daug – kitas stovi Klaipėdos rajone. D. Dilys idėją pastatyti tokį namą šalia savo įkurto Labirintų parko brandino trejus metus. Suradęs nuotrauką internete, jau kitą dieną nuvažiavo į Lenkiją, kad pamatytų, kaip namas atrodo „gyvai“. Norėjo įsitikinti, ar pirmas įspūdis nėra apgaulingas, ar žmonėms įdomi tokia pramoga, kokios jų emocijos.

Apverstas namas

Kitas etapas buvo susirasti techninį projektuotoją. Suprojektavus namą paaiškėjo, kad jo statybos kainuos brangiau nei namą įsigyti. Verslininkas tvirtina, kad pastatyti paprastą namą būtų kainavę beveik dvigubai pigiau. Dviem vilkikais iš Lenkijos pargabentas namas trumpam stabtelėjo Vilniuje, prie „Ozo“ prekybos centro, o prieš tris savaites buvo sumontuotas Anykščių rajone.

Apverstas namas

Nauja atrakcija susidomėję lankytojai dažniausiai viduje fotografuojasi, tačiau neįprasta erdvė ne visiems sukelia malonius jausmus. „Kadangi namas apverstas ir šiek tiek pakreiptas, ne visi žmonės gali išbūti, jų kūnas keistai reaguoja, smegenys siunčia signalus, kad kažkas čia ne taip, jiems ima suktis galva. Vis tik dauguma lankytojų mėgaujasi naujais, neįprastai potyriais. Aišku, turistai name neužsibūna 2 valandas, dažniausiai praleidžia 10 minučių“, – apie pirmąsias reakcijas pasakoja anykštėnas.

Apverstas namas

„Šis objektas pats traukia žmones, nes stovi šalia kelio ir išsiskiria iš kitų – pats save reklamuoja. Visi važiuodami į Medžių lajų taką jį mato“, – dar vieno objekto populiarumu neabejoja Labirintų parko ir Dainuvos nuotykių slėnio įkūrėjas.

Kristupo Matulionio nuotraukos. Straipsnis parengtas pagal: utenoszinios.lt. Kristina SAKAITĖ. Name lyg po uragano – beprotiškos fotosesijos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus