visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

August ir Ko gamykla - efektyviausias sertifikuotas gamybinis pastatas Lietuvoje

“August ir Ko” gamykla - efektyviausias sertifikuotas gamybinis pastatas Lietuvoje “August ir Ko” gamykla - efektyviausias sertifikuotas gamybinis pastatas Lietuvoje

August ir Ko, UAB

Biologinių nuotekų valymo įrenginių gamybos, montavimo ir priežiūros bendrovė „August ir Ko“ sėkmingai baigė įgyvendinti projektą - naują nuotekų valymo įrenginių gamyklą, esančią Širvintų rajone, kurioje pradėta naujos kartos itin ekonomiškų įrenginių gamyba.

Projektas buvo finansuojamas pagal Lietuvos 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 2 prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir aplinkos verslui gerinimas“ priemonę „Invest LT-2“. Į gamyklą investuota per 5 mln. Eur, iš kurių apie 1,7 mln. Eur sudaro ES struktūrinių fondų parama.

Naujoje gamybinėje bazėje inovatyvūs biologiniai nuotekų valymo įrenginiai gaminami pagal UAB „August ir Ko“ priklausančią patentuotą unikalią technologiją. Šie įrenginiai gali pasiekti labai aukštą valymo kokybę - vandenį, gautą išvalius nuotekas, galima vėl naudoti buityje, nes jis atitiks visus aplinkosauginius reikalavimus: nereikalingas specialus aptarnavimas, mažos eksploatacinės sąnaudos.

Naujoji “August ir Ko” nuotekų valymo įrenginių gamykla esanti Meiliakalnio kaime, Širvintų rajone, pradėta statyti prieš metus. Šiandieną bendras pastato plotas yra virš 5000 m2. Gamykloje dirbančiai administracijai yra skirti 3 aukštai, o gamyklinės patalpos suskirstytos į dvi zonas: gamyklinę ir sandėliavimo.

„August ir Ko“ gamykla- pirmasis aplinkosaugos vertinimo BREEAM standartus atitinkantis gamybinės paskirties pastatas Lietuvoje, 2015 m. rugsėjo mėn. pelnęs A+ energetinio naudingumo įvertinimą.

BREEAM standartai ir efektyvumo didinimo sprendimai

Kaip ir kituose BREEAM sertikuotuose objektuose darbo našumas ir gaminamos produkcijos kiekis turėtų padidėti 25%. Taip pat turėtų sumažėti energijos suvartojimo ir taršos lygiai. To priežastis kruopščiai parinkti energijos šaltiniai, dalis jų – atsinaujinantys. Šildymui buvo pasirinkta geoterminė šildymo sistema, kuri ne tik padės sutaupyti, bet ir 40% sumažins CO2 emisiją. Vandens taupymui buvo įrengti vandens srauto skaitikliai ir  jutikliniai maišytuvai. Efektyvumą didins ir modernios šildymo ir vėsinimo sistemos, inžinerinių sistemų automatizavimas, bei savikontrolės mechanizmai.    

Statant “August ir Ko” gamyklinius pastatus, buvo skiriamas ypatingas dėmesys ekologijai, bei gamtos aplink pastatą išsaugojimui. Teritorijoje įrengti tvenkiniai, darbuotojų poilsio zona,ir atliekų rūšiavimo konteineriai. Įvairiais būdais bus mažinama ir transporto tarša: įrengta elektromobilių įkrovimo vieta, bei stoginė dviračiams ir riedžiams, darbuotojams bus siūlomi specialūs autobusai vežantys iki pagrindinio įėjimo.

Ne veltui, ekspertai “August ir Ko” gamyklą laiko išskirtiniu ir pažengusiu pastatu. Juk būtent ši gamykla yra pirmasis, energetiškai efektyviausias sertifikuotas gamybinis pastatas Lietuvoje!


Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus