visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Balkonų stiklinimo plastiku privalumai ir trūkumai

Balkonų stiklinimo plastiku privalumai ir trūkumai Balkonų stiklinimo plastiku privalumai ir trūkumai

MEDIS IR STIKLAS, UAB

Kaip teigia UAB "Medis ir stiklas" direktorius A.Kolendo, balkonų stiklinimas plastiku tinka tada, kai ketinate ne tik apstiklinti savo balkoną, tačiau ir toliau jį apšildyti: tinkamai paruošiant bei pastorinant sienas, grindis, lubas. Nors renkantis balkonų stiklinimą plastiku, galima rinktis bet kuriuos plastikiniams langams gaminti naudojamus profilius, tačiau dažniausiai naudojami ir rekomenduojami yra standartiniai 70 mm storio, 5 kamerų gaminiai.

Tai pats populiariausiais ir seniausiai naudojamas balkonų stiklinimo būdas, dar vadinamas šiltu balkonų stiklinimu. Šis balkonų stiklinimas leidžia ne tik sumažinti temperatūros svyravimus Jūsų balkone, bet ir sudaro galimybę padidinti buto gyvenamąjį plotą.

Balkonų stiklinimo plastiku privalumai

Pasirinkus šias konstrukcijas, balkonų įstiklinimui naudojami tie patys, plastikinių langų gamybai naudojami PVC profiliai. Ilgesni ir sudėtingesni balkonai jungiami specialiomis jungtimis, o kampinių balkonų stiklinimui naudojamos standartinės 90 laipsnių jungtys, kurios stiprinamos cinkuoto plieno armatūra, todėl yra tokios pat patvarios kaip ir plastikiniai langai. Renkantis šį balkonų stiklinimo būdą galima pasirinkti įvairių spalvų balkonų stiklinimo profilius, iš labai plačios spalvų paletės.

Svarbus balkonų stiklinimo plastiku privalumas - saugumas, nes šį sistema yra tvirta, stipri ir sandari. Jei Jūsų balkonas yra pirmame ar viršutiniame pastato aukšte - papildomai galima komplektuoti įvairius prieš įsilaužiminius langų apkaustus, kas iki minimumo sumažins įsilaužimo tikimybę.

Balkonų stiklinimo plastiku privalumai

Ši balkonų stiklinimo sistema, be savo privalumų, turi ir trūkumų. Jos negalima rinktis tada, kai balkonas nedidelis, siauras, apkrautas daiktais ar baldais. Ši sistema, kaip ir įprastiniai plastikiniai langai - yra varstoma į patalpos vidų, todėl vėdinimui atidaryta varčia gali trukdyti naudotis Jūsų balkono erdve ar net į ją užeiti.

Kitas balkonų stiklinimo plastiku trūkumas - balkonų stiklinimo konstrukcijos svoris. Tai įprastiniai plastikiniai langai su stiklo paketais, kurie sveria pakankamai daug, todėl balkonų konstrukcijos apkraunamos papildomu svoriu, kas gali būti pavojinga labai senos statybos pastatui, kurių pas mus dar pakankamai daug. Visada, prieš renkantis šią balkonų stiklinimo sistemą, rekomenduojame pasitarti su architektu, namų priežiūros įmonės inžinieriumi ar kitu specialistu.

Kurią balkonų stiklinimo sistemą išsirinkti - galiausiai spręsite Jus, tačiau kviečiame susisiekti su UAB "Medis ir stiklas" specialistais, kurie padarysime viską, kad Jūsų sprendimas būtų praktiškas!

Balkonų stiklinimo plastiku privalumai

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus