visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Bus diegiama išmanioji mokesčių administravimo sistema

Bus diegiama išmanioji mokesčių administravimo sistema Bus diegiama išmanioji mokesčių administravimo sistema

2015 m. kovo 16 d., pasitarime Ministrų kabinetas pavedė Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) kurti ir diegti išmaniąją mokesčių administravimo sistemą i.MAS, kuri užtikrins konkurencines sąlygas sąžiningam verslui bei mažins šešėlinę ekonomiką. Įdiegus sistemą pagerės mokesčių administravimo kokybė ir jų surinkimo efektyvumas. i.MAS pradedama kurti nuo PVM administravimą gerinančių priemonių, o visas sistemos įgyvendinimas vyks trimis etapais.

„Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos diegimas yra vienas prioritetinių šios Vyriausybės darbų, padėsiantis sumažinti šešėlinės ekonomikos mastą Lietuvoje. Planuojame, kad pirmojo etapo diegimo darbai turi būti baigti kitąmet“, – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Pirmiausia VMI pradės kurti ir diegti i.SAF (Sąskaitų faktūrų posistemis) ir i.VAZ (Važtaraščių posistemis) posistemius, kurie bus diegiami perimant ir gerąją Estijos mokesčių administratoriaus praktiką, siekiant sumažinti ūkinių operacijų neapskaitymo mastą bei sumažinant fiktyvių operacijų skaičių. Manoma, kad tai sumažins pridėtinės vertės mokesčio nemokėjimą.

Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos i.MAS koncepcijos projektas ir galimybių studijos rezultatai buvo pristatyti Investuotojų forumui, Lietuvos pramonininkų konfederacijai, Lietuvos verslo konfederacijai, Lietuvos prekybos įmonių asociacijai, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijai, Kasos aparatų gamintojų, importuotojų ir aptarnaujančių įmonių asociacijai. Šios asocijuotos verslo struktūros palankiai vertino mokesčių administratoriaus iniciatyvą dėl numatomos i.MAS diegimo ir veikimo.

2015-03-16. LR VYRIAUSYBĖ. Bus diegiama išmanioji mokesčių administravimo sistema. www.lrv.lt

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus