visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Cigun – kinų savireguliacijos sistema

Cigun – kinų savireguliacijos sistema Cigun – kinų savireguliacijos sistema

L.TAMAŠAUSKIENĖS SVEIKATINGUMO IR KOVOS MENŲ STUDIJA

Cigun - tai kinų savireguliacijos menas,ci - gyvybinė energija, gun - laikas reikalingas meistriškumui pasiekti. Mintis – tai jėga. Dvasia ir kūnas yra dialektiškai susieti, Cigun minčių pagalba padeda įvaldyti teisingą laikyseną, kūno, vidaus organų atpalaidavimą, derinant su kvėpavimo ciklais, skatina gilesnę relaksaciją - tai raktas į meditaciją. Cigun vysto dėmesio sukaupimą, sustabdo įkyrias mintis ir pažadina intuiciją. „Tuštumoje“ gimsta kosmoso ir žmogaus gyvenimo dėsnių suvokimas. Cigun technikos tobulinimas leidžia tobulinti savo gyvenimą ir prigimtį.

Cigun – kinų savireguliacijos sistema

Gyvas žmogus yra asmenybė, jo individualybė pasireiškia tuo, kaip jis suvokia save ir pasaulį. Minties jėga palaiko asmenybės gyvybines jėgas. Mintis – tai In materija. Gyvybės pagrindas yra ląstelė. Ląstelė – tai In ir Jan substancijų susijungimas. Mintis aktyvuoja ląstelės materiją. Cigun minčių pagalba reguliuoja gyvybinius procesus, reguliuoja kūną, kvėpavimą, sąmonę. Iš šių trijų sferų, sąmonė yra pagrindas, kvėpavimas – varančioji jėga, o kūnas yra pagalbinė sfera, kur realizuojamos mūsų mintys, ketinimai. Cigun – tai minties materijos tobulinimas jos kokybės ir kiekybės požiūriu, o ne fiziniai pratimai raumenims vystyti.

Cigun – kinų savireguliacijos sistema



Cigun padeda stiprinti sveikatą ir pratęsti gyvenimą, aktyvuoja paslėptas organizmo galias, vysto protinius sugebėjimus. Padeda pažinti save ir pasaulį.
Kūno reguliavimas glūdi teisingos kūno padėties įvaldyme. Kvėpavimas turi būti minkštas, lengvas ir gilus. Tai skatina relaksaciją ir yra raktas, preliudija meditaciniams pratimams. Teisingai išdėsčius kūną, sureguliavus kvėpavimą, galima atsipalaiduoti, atsikratyti pašalinių minčių, nugrimzti į ramybės būseną.

 

 

Cigun – kinų savireguliacijos sistema

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus