visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dantų balinimas – gražios šypsenos garantija

Dantų balinimas – gražios šypsenos garantija Dantų balinimas – gražios šypsenos garantija

AlfaDenta, UAB

alfadenta.com

Odontologijos klinika „Alfadenta“ siūlo sprendimus gražiai ir baltai šypsenai. Dantų balinimas – vienas iš prieinamiausių ir paprasčiausių būdų pasigražinti šypseną. Pasaulyje vandenilio peroksidas arba karbamido peroksidas (silpna vandenilio peroksido forma) jau daugiau kaip prieš 100 metų pripažintas efektyviausia priemone šviesesnei dantų spalvai išgauti. Daugelio metų dantų balinimo patirtis įrodė, jog sveikų dantų balinimas vandenilio peroksidu yra saugus ir patikimas būdas, nepakeičiantis danties ir aplinkinių audinių struktūros.

Priežastys dažniausiai nulemiančios dantų spalvos pokytį (patamsėjimą, spalvos netolygumą ir pan.) yra dažančių produktų (arbatos, kavos, gazuotų spalvotų gėrimų, tabako, raudono vyno) vartojimas, įvairios dantų traumos, paveldimumas, antibiotikų (tetraciklino) vartojimas, per gausus fluoridų kiekis, uždegimai, ankstesnių gydymų pasekmės, senėjimo procesas. Nustatyti dantų spalvos patamsėjimo priežastis labai svarbu, nes nuo to priklauso efektyvaus balinimo būdo pritaikymas.

Dantų balinimas – gražios šypsenos garantija

Klinikoje „Alfadenta“ galima pasirinkti vieną iš 4 dantų balinimo metodų:

  • Higieninį.
  • Balinimą namuose.
  • Balinimą kabinete per 1 valandą – su šaltos šviesos lempa.
  • Balinimas kabinete be šviesos, o taip pat vidinis dantų balinimas, skirtas „negyviems“ dantims.

Prieš dantų balinimo procedūrą privalu atlikti profesionalią burnos higienos procedūrą, o balinimo metodą aptarti su gydančiu gydytoju arba burnos higienos specialistu. Puikiam efektui pasiekti, svarbu laikytis visų specialisto rekomendacinių nurodymų: ruošiantis balinimo procedūrai, eigoje (jei tai balinimas namuose) bei po jos. Taip pat, prieš priimant sprendimą balintis dantis, turėkite omenyje, kad jokie dantų balinimo metodai nenubalina dantų plombų ir protezuotų dantų, todėl, jeigu turite plombuotus priekinius, iltinius ar kitus Jums šypsantis besimatančius dantis, po balinimo Jums gali tekti pasikeisti plombas.

Higieninis dantų šviesinimas

Specialiu prietaisu „Air-Flow“ su sodos milteliais „Kavo Pearls“ nupučiamos tabako, kavos, vyno ir kitokios ant dantų paviršiaus susidariusios minkštosios apnašos. Po šios procedūros dantys tampa baltesni ir šviesesni. Šią procedūrą rekomenduojama atlikti kiekvieno apsilankymo pas burnos higienistą metu, t. y. 1-2 kartus per metus. Tai ypač aktualu vartojantiems daug dažančių medžiagų turintį maistą ar gėrimus, rūkantiems pacientams. Toks dantų apnašų nuvalymas ne tik pašviesina dantis, bet ir apsaugo nuo nemalonaus burnos kvapo bei padeda išsaugoti dantis bei dantenas sveikesnes.

Balinimas namuose

Žmogui pagaminamos individualios abiejų žandikaulių kapos, kurias, pripildžius balinančios medžiagos, reikia dėvėti 10-14 naktų arba tiek pat kartų po 2 valandas per dieną. Aktyvus komponentas – karbamido peroksidas skyla, deguonis patenka į emalį ir skaido spalvotus junginius. Danties struktūra nepakinta, tik šviesėja.

Namų balinimo metodas geras tuo, kad pats pacientas gali reguliuoti balimo procesą, be to, kas tris – keturias savaites savarankiškai pakartoti balinimo procedūrą. Naminis balinimo metodas rekomenduojamas ir praėjus kuriam laikui po kabinetinio balinimo – baltumo išlaikymui užtikrinti.

Balinimo metu rekomenduojama naudoti dantų jautrumą mažinančias dantų pastas.

Balinimas kabinete (su „Beyond“ šaltos šviesos lempa)

Kiekvienam vaikui išdygsta balti dantukai, bet dažantis maistas ir gėrimai, tabakas pakeičia dantų išvaizdą. Metams bėgant šios spalvos įsigeria į dantis, visai kaip balti drabužiai, dėvint juos ilgą laiką patamsėja ir neatgauna savo buvusio baltumo. Patamsėjusiems dantims balinti „Beyond“ sukūrė šiuolaikinį produktą, kuris nuvalo ne tik danties paviršių, bet išvalo šlaką ir iš vidinės danties struktūros.

Šaltos šviesos dantų balinimo aparatas naudoja siaurą aukšto intensyvumo mėlynos šviesos spindulį. Dantys padengiami balinimo geliu, kuriame yra vandenilio peroksido. Jis, veikiamas šaltos aukšto intensyvumo mėlynos šviesos spinduliu, aktyvuoja dantyje esantį deguonį ir šis pašalina iš danties emalio bei dentino šlaką, susikaupusį nuo dažančio maisto, gėrimų, spalvotų burnos higienos priemonių. Taigi per vieną trumpą procedūrą sugrąžinamas buvęs Jūsų dantų baltumas.

Balinimo procesas su šaltos šviesos lempa trunka vos 30-50 minučių. Kadangi naudojama žema temperatūra, šalta šviesa maksimaliai panaikina dantų nervų jautrumą. Balinimas šaltos šviesos lempa yra trumpa procedūra be pašalinio poveikio, išbalinanti dantis dviems ir daugiau metų „Beyond“ yra pripažintas vienas iš saugiausių ir efektyviausių būdų balinti dantis.

Po balinimo šaltos šviesos lempa dantys nubąla mažiausiai per 2 atspalvius pagal klasikinę VITA skalę.

Balinimas kabinete be šviesos lempos

Balinimo procedūra atliekama naudojant vandenilio peroksido turinčią medžiagą, kuri aktyvuojasi ant dantų iškart po to, kai ja yra padengiami dantys. Ši procedūra trunka apie 1 valandą, dalį laiko užima dantenų padengimas specialiu apsauginiu geliu, kad joms nebūtų pakenkta balinimo procedūros metu.

Vidinis negyvų dantų balinimas

Po šaknų gydymo dantys gali patamsėti. Tokių dantų balinimas atliekamas iš vidaus, t. y. įvedant į dantį specialios aktyvios medžiagos. Šią procedūrą reikia kartoti keletą kartų, kol „negyvo“ danties spalva pašviesėja iki siektinos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus