visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dovanų pakavimas: vištos koja ir eglių šakelės

Dovanų pakavimas: vištos koja ir eglių šakelės Dovanų pakavimas: vištos koja ir eglių šakelės

Inesos gėlės: FLOWER SHOP BY INESA gėlių salonai, floristikos mokymas (ARTCITY, UAB)

flowershop.lt

www.floristikoskursai.lt

Kodėl mane visuomet gąsdino dovanų pakavimas? Vaikystėje niekaip negalėjau išsirinkti, kuri pamoka yra mano nemėgstamiausia – kūno kultūra ar dailė ir darbeliai. Dar labiau pykau, kai jos persikėlė ir į gimnazijos klases ir savo brangų matematikos ar lietuvių laiką turėdavau gaišti drebančiomis rankomis bandydama priklijuoti kokią iškarpėlę ant koliažiuko.

Dovanų pakavimas

Kreivos rankos, nieko nepadarysi

Neneigiu meno pamokų svarbos ir galybės – atvirkščiai įgytą muzikinį išsilavinimą su metais vis labiau vertinu, bet tos kruopštumo ir gražumo pamokytės… oi, kaip ne man.

Kalėdų gėda

Baisiausia, kad tai – vienas tų dalykų, kurių galiausiai prireikia ir gyvenime. Praėjusiais metais raudonuodama vežiau dovanoti savo pakavimo fiasko ir stengiausi apsimesti, kad „gal ir žavu, matosi, kad pati pakavau. Nors žavumo nelygiuose kampeliuose ir vietomis suplyšusiame popieriuje, matyt, ne tiek ir daug…

Dovanų pakavimas

Dovanų pakavimo kursai

Šiemet nusprendžiau, kad sau gėdos nebesidarysiu ir įpusėjus trečią dešimtį yra pats laikas išmokt daryt visokius stebuklėlius. Galvojau, reikės eit į kokią dovanų pakavimo parduotuvę ir gražiai prašyt mergaičių, kad nors truputį pamokytų, bet žiauriai nustebau radusi dovanų pakavimo KURSUS!!!

Nemeluosiu, truputį jaudinausi, kad ir ten susimausiu ir galiausiai mokytoja Inesa mes visus karštų klijų švirkštus ant žemės ir, praradusi bet kokią viltį, ašaros kartu su manimi, bet nebuvo viskas taip baisu.

Mergaičių vakarėlis

Smagiausia tai, kad kursai labiau priminė jaukų pasisėdėjimą mergaičių kompanijoje (net svarstau, gal vertėtų ten surengti kokiai draugei gimtadienio staigmeną – praėjus švenčių sezonui ten vyksta ir floristikos kursai!). Ramiai išgėrėm arbatytės, išsitraukėm brangiausiems išrinktas dovanas ir… ne, nepuolėm iš karto jų pakuoti. Pasirodo, ne tik pats pakavimas yra menas, bet į jį reikia įdėti ir nemažai galvos.

Dovanų pakavimas

Bet juk čia Chanel…

Visų pirma kursų vadovė floristė Inesa Borkovska (energijos vijurkas ir žinių šulinys – tik spėk gerti, ką kalba!) papasakojo esmines dovanų taisykles. Ar žinojai, pavyzdžiui, kad net super duper Chanel dalykėlių negalima dovanoti jų brand’intame maišiuke? Arba kaip įpakavimo prabangumą nustato ir pačios dovanos vertė? Arba, kodėl tiesiog draudžiama pakuoti dovanas mažiukams vaikams? Sakau, tūkstantis dalykų dar prieš pradedant pakuoti!

Dovanų pakavimas: paslaptys

Viena iš man labiausiai įsiminusi dovanų pakavimo paslapčių – permatomos plėvelės naudojimas. Žinai, tokios, į kurią apsaugant vyniojamos gėlės? Nežinau, kaip tu, bet aš (bent jau šiemet) dovanas susipirkau dar likus geram mėnesiui iki švenčių ir planuoju jas pakuoti jau greitai. Negana to, kadangi šventiniu sezonu esu varlė keliauninkė, jau ne kartą pasimokiau, kad transportuojant net gražiai ir tvarkingai susipakuojančių dėžučių dovanų popierius įplyšta, nudyla, pasidaro nebegražus… Pasirodo, variantas – pats paprasčiausias. Reikia pakuoti ne tik į popierių, bet ir į tą permatomą lakštą, kuris suteikia ne tik tvirtumo, bet ir blizgesio (kas nemėgsta nuo eglutės lempučių žibančių dovanų?). Dar man labai patiko tai, kad visų kursų metu Inesa mokė ne tik kaip dovanas pakuoti dailiai. Buvo kreipiamas dėmesys ir į  protingai – kad neiššvaistytum popieriaus ir neišmestum naudingų liekanėlių.

Dovanų pakavimas

Kvadratinės, trikampės, minkštos ir gauruotos!

Žodžiu, neužtektų ir keleto įrašų nupasakoti, kiek įvairiausių idėjų ir patarimų gavau. Smagiausia, kad išmokau pakuoti skirtingo tipo dovanas: taisyklingą (kvadratinę ar stačiakampę dovaną), netaisyklingą (vazą, butelį, minkštą žaislą ar, mano atveju, kojines) ir dovaną-karalienę, į kurią sutelpa bent keletas puikių daiktelių (aš šitą variantą naudojau pakuodama dovanytes draugų šeimai – atskirai tėvams, vaikams, atskirai ir bendras gėris). Dar kiečiau tai, kad galėjau atsinešti jau nupirktas dovanas. Pati išsinešiau ne tik pakavimo pagrindus ir įgūdžius, bet ir jau tobulai supakuotas dovanas. Jos dabar tūps po mano eglute, visą sezoną puoš namus, o per Kūčias keliaus mylimiems ir artimiems! Beje, visą šitą gėrį dar tikrąją to žodžio prasme vainikuoja Kalėdų vainikų gamyba!!!

Ir tu nori į dovanų pakavimo kursus?

Užsiregistruoti į Inesos Borkovskos vedamus kursus gali paspaudęs čia. Bet gal net dar labiau siūlyčiau surinkti draugių ir draugų kompaniją, susitarti bendrą laiką ir praleisti jį ne tik naudingai, bet ir maloniai. Beje, labai svarbu, kad grupėse būna ne daugiau nei 5 žmonės, todėl dėmesio ir džiaugsmo užtenka visiems! Gruodį jau suplanuotos net šešios datos: 13, 14, 16, 17, 19 ir 20 dienomis!

Dovanų pakavimas

Kaina?

25 eurai už visą kursą. Įprastai parduotuvėje už vienos dovanos pakavimą gali tekti sumokėti nuo 5 eurų už paprasčiausią popieriaus ir kaspiniuko variantą iki 20 eurų už eglišakių ar obuoliukų dekoracijas. Iš kursų išsineši bent tris kaip tik svajoji supakuotas dovanas. O dar gera nuotaiką ir pilną galvą idėjų. Matematika, sakyčiau, paprasta.

Parengta pagal veidrodeli.lt informaciją.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus