visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Durys - ne tik interjero puošmena, bet ir būsto vizitinė kortelė

Durys - ne tik interjero puošmena, bet ir būsto vizitinė kortelė Durys - ne tik interjero puošmena, bet ir būsto vizitinė kortelė

JUNDOS STALIŲ GAMINIAI, UAB

Prieš įsigydami duris, pirmiausia sau atsakykime į klausimą, ko norime – pigaus ir abejotinos kokybės produkto ar brangesnio, solidaus ir ilgaamžio gaminio, kuris papuoš būstą, suteiks jam jaukumą ir saugumą, - pataria bendrovės  „Jundos stalių gaminiai“ specialistai . 

Durys – svarbi interjero detalė, ne tik atskirianti erdves ir sukurianti jaukumą, bet ir vizitinė būsto kortelė, parodanti šeimininkų požiūrį į supančią aplinką. Kad jos tarnautų ilgus metus, prieš pasirenkant duris vertėtų pasikonsultuoti su specialistais.

durys-jundos-staliu-gaminiai5
 UAB „Jundos stalių gaminiai“ jau daugiau kaip dvidešimt metų specializuojasi nestandartinių medinių durų, vidaus pertvarų, laiptų pakopų ir kitų medinių interjero elementų gamyboje. Sukaupta patirtis ir atsakingas požiūris į kiekvieną gaminio detalę, suteikia galimybę padėti klientams išsirinkti geriausiai jų lūkesčius atitinkančias duris ir kokybiškai bei laiku atlikti užsakymus. 
 
Įmonėje gaminamas platus lauko ir ypač vidaus durų asortimentas, „Jundos stalių gaminių“ bendrovę iš kitų durų gamintojų išskiriantis aukštos kokybės gaminiais. Galima pasirinkti aklinas ar puošniai įstiklintas duris, komplektuojamas su standartiniu arba pagal individualų užsakymą pagamintu dekoruotu, klijuotu, graviruotu, raižytu ar net vitražiniu stiklu. Mėgstantys originalumą gali rinktis medinius puošybos elementus – nuo minimalistinių iki masyvių, sudėtingų, kuriuos galima išdėstyti pačiomis įvairiausiomis formomis, sukurti ornamentus.
 
Anot UAB „Jundos stalių gaminiai“ komplektacijos padalinio vadovo Lauryno Biekšos, medinė puošyba durims suteikia puošnumo ne mažiau nei stiklo detalės. Apvadais įrėmintas duris dar galima pagražinti karnizais, piliastrais, rozetėmis ir kitais elementais.

durys-jundos-staliu-gaminiai6

 
Klasika visada madinga
 
L. Biekša atkreipė dėmesį, kad klientas, pasirinkęs klasikines duris, niekada nesugadins kambario interjero, nes santūriai dekoruotos klasikinės durys harmoningai įsikomponuoja tiek į solidų klasikinį, tiek į modernų interjerą. Dar vienas klasikinių durų privalumas – jos nepabosta ilgą laiką.
 
Itin įspūdingai atrodo gana masyvios, dekoratyviais karnizais, išraiškingais apvadais klasikinio stiliaus durys. Jų puošyba gali nustebinti įmantriomis formomis ar lakonišku santūrumu.
 
Dažniausiai klasikinio stiliaus durys gaminamos iš medienos masyvo. Jos atrodo prabangiau, turi geresnę garso izoliaciją, o didesnės medžio apdirbimo galimybės leidžia sukurti išraiškingesnius dekoro elementus: originalias durų staktas apvalintais kraštais, su grioveliais ar frezuotas. Durų vaizdas gali gerokai keistis nuo pasirinktų apvadų – plonesnių, storesnių, profiliuotų, nuo minimalistinių iki itin masyvių, sudėtingų formų ir komplektacijos.
 
Virš klasikinių durų puikiai dera karnizai, vizualiai jas paaukštinantys ir sukuriantys prabangos įspūdį. Paprastai klasikinės durys turi dvi ar tris įsprūdas, su galimais skirtingais jų išdėstymo variantais. Pasirinkę įsprūdines duris su stiklo inkliuzais, griežtam stiliui suteiksite trapumo. Krištolines durų detales galima derinti prie krištolinių šviestuvų ar kitų daiktų.
 
Siekiant, kad kambario interjeras sudarytų harmoningą visumą, negalima pamiršti labai svarbaus akcento – grindjuosčių, kurios užbaigia klasikinio stiliaus dekorą. Anot L.Biekšos, Lietuvoje klasikinėms durims gaminti dažniausiai naudojama trijų rūšių mediena: ąžuolas, uosis, juodalksnis. Kokį medį rinktis – kiekvieno kliento skonio reikalas. „Uosio ir ąžuolo medienos tekstūra ryškesnė, margesnė, o juodalksnio lygesnė“, - teigė L.Biekša.

durys-jundos-staliu-gaminiai2

 
Vyriai ir rankenos
 
Nuo seno įprasta, kad klasikinio stiliaus durys gaminamos su matomais vyriais. Jie durims ir visai patalpai suteikia solidumo. Klientas vyrius gali rinktis paprastus arba dekoruotus, įvairių spalvų, kas suteikia galimybę juos derinti prie rankenos.
 
Pigesni vyriai būna dviejų spalvų, brangesniųjų, itališkų, kurie yra labai puošnūs – spalvų gama labai plati.
 
Jeigu namų interjeras modernios klasikos – vyrius galima ir paslėpti. „Tačiau tai nereiškia, kad esant klasikiniam interjerui, negalima rinktis paslėptų vyrių“, - teigė L. Biekša.
 
Anot specialisto, viskas priklauso nuo kliento pageidavimo – rinktis išorėje matomus arba paslėptus vyrius. Paslėptų vyrių visiškai nesimato išorėje, juos dedant aplink varčią susidaro tarpelis, tačiau dėl to durų kokybė nenukenčia.
 
Pasirinkus paslėptą variantą, išsprendžiama problema dėl spalvų neatitikimo tarp rankenos ir lankstų. Taip išvengiama papildomų išlaidų derinant spalvas.
 
Įeinamosioms lauko durims naudojami specialūs, būtent lauko durims pritaikyti vyriai.

durys-jundos-staliu-gaminiai4 
Dar vienas elementas, labai reikšmingas durų išvaizdai – rankenos. „Jundos stalių gaminiai“ siūlo platų rankenų spektrą nuo modernių iki sendintų. Net išrankiausio skonio klientas nesunkiai suras jam patinkančias ir interjere gražiai įsikomponuojančio modelio, spalvos, dizaino rankenas.
 
Kuriant stilingą ir harmoningą interjerą, durų rankenas rekomenduojama derinti prie kitų rankenėlių. „Vienodo stiliaus rankenas galima dėti tiek į langus, tiek į duris, spintas, spinteles“, - patarė L.Biekša.
 
Prie klasikinio durų stiliaus dera elegantiškos, gal net sendintos su įvairiais išraitymais, pagražinimais net porcelianu puoštos rankenos.
Pageidaujantys išskirtinio interjero ir originalumo „Jundos stalių gaminiuose“ gali užsisakyti prabangias, žinomų dizainerių sukurtas autorines rankenas.

 durys-jundos-staliu-gaminiai3
„Kokias duris rinktis, kiekvienas žmogus sprendžia pats, bet nereikėtų pamiršti, kad naudojat pigius produktus, neįmanoma pagaminti kokybiško gaminio, kuris tarnautų ne dešimt metų, o žymiai ilgiau“, - teigė L.Biekša.
 
Tad prieš įsigydami duris, pirmiausia sau atsakykime į klausimą, ko norime – pigaus ir abejotinos kokybės produkto ar brangesnio, solidaus ir ilgaamžio gaminio, kuris puoš kasdieninę aplinką, teiks jaukumo ir saugumo. 

durys-jundos-staliu-gaminiai1

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus