visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ebru menas – tapyba ant vandens – terapinė ir edukacinė priemonė

Ebru menas – tapyba ant vandens – terapinė ir edukacinė priemonė Ebru menas – tapyba ant vandens – terapinė ir edukacinė priemonė

MEDA PROJECT, VŠĮ Ebru Art studija

Ebru meno technika – tapymas ant vandens – tai ne tik meninė veikla, leidžianti realizuoti kūrybinį potencialą, tačiau tai taip pat gali tapti terapine ar edukacine veikla. Taip pat Ebru menas puikiai tinka įvairiuose renginiuose ir šventėse, kai norisi įdomaus ir kūrybiško užsiėmimo. VšĮ „Meda Project“ įgyvendina socialinius projektus naudodama būtent Ebru meno techniką.

Ebru menas – tapyba ant vandens

Ebru menas atkeliavo iš tolimųjų rytų – Kinijos ir Japonijos – iš kur pasiekė Turkiją ir mažais žingsneliais atkeliavo iki Europos, o neseniai ir iki Lietuvos. Naudojant šią techniką sukuriami originalūs, niekada nepasikartojantys raštai. Todėl tai yra netikėta ir įdomi veikla, leidžianti kiekvienam pasijusti menininku.

Ebu meno technikai naudojamos tik natūralios, žmogui ir aplinkai nekenksmingos priemonės. Dažai išgaunami iš gamtos, jiems intensyvumo suteikiama įlašinant dažniausiai jaučio tulžies. Šie dažai padengia Ebru indą, kuris pripildomas vandens sumaišyto su jūros dumbliais. Toliau specialių teptukų ir lazdelių pagalba formuojami raštai. Tad belieka tik ant vandens paviršiaus ištiesti popieriaus lapą ir ant jo persikelia unikalus savomis rankomis, per labai trumpą laiką sukurtas paveikslas. Kaip medžiagą, ant kurios atsidurs šis piešinys, galima naudoti ne tik popieriaus lapą, bet ir audinį, medį, keramiką, stiklą ar metalą.

Ebru menas – tapyba ant vandens

Tad tapymas ant vandens yra lengvai įgyvendinamas visiems, nereikia turėti meninio išsilavinimo ir tapybinių gabumų. Šiame mene didelį vaidmenį atlieka netikėtumas – kiekvieną kartą išgaunamas savitas ir netikėtas rezultatas.

Tapyba ant vandens ramina mintis, išlaisvina jausmus, skatina kūrybiškumą, gerina emocinę ir fizinę sveikatą, atpalaiduoja. Piešimas ant vandens lavina susitelkimą ir ugdo pasitikėjimą savimi.

Ebru menas – tapyba ant vandens

Ebru meno technika naudojama edukacijoje ir kaip terapinė priemonė. Ebru meną, kaip terapinę ir ugdomąją priemonę, VšĮ „Meda Project“ pritaikė neformaliojo vaikų švietimo, iki mokyklinio ugdymo sektoriuose, gydymo įstaigose, reabilitacijos projektuose (dirbama su specialiuosius poreikius, įvairias priklausomybes turinčiais vaikais, jaunuoliais bei suaugusiais), seminaruose, gyvose meninės saviraiškos studijose, konsultacijose, užsiėmimuose, renginiuose, socialinėse akcijose, projektuose.

VšĮ „Meda Project“ yra pirmoji ir vienintelė įstaiga Lietuvoje Respublikiniu mastu vykdanti švietėjišką, socialinę, edukacinę, kultūrinę, terapinę ir reabilitacinę veiklą, naudojant unikalią visame pasaulyje Ebru meno – tapymo ant vandens techniką, įtrauktą į UNESCO paveldo sąrašą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus