visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Galvaninio padengimo paslaugos – galvanizavimas

Galvaninio padengimo paslaugos – galvanizavimas Galvaninio padengimo paslaugos – galvanizavimas

UAB „Elonika“ metalų ir plastmasių galvanizavimo paslaugas tekia nuo įmonės įkūrimo pradžios – 1989 m.

UAB „Elonika“ naudodama šiuolaikines technologijas, pagal LST ISO 2081, EN ISO 1461, LSR EN 12540 standartus atlieka kokybiškas galvaninio ir cheminio metalų ir plastmasių padengimo dekoratyvinėmis ir funkcinėmis dangomis paslaugas.

„Elonika“ galvaniniame ceche atliekami šie galvaninio padengimo procesai: variavimas, nikeliavimas, chromavimas, cinkavimas su bespalve be Cr(VI) junginių, alavavimas, plastmasės metalizavimas ir nerūdijančio plieno poliravimas.

Galvaninio padengimo paslaugos

Cinkavimas

Cinkavimas – juodojo metalo gaminių paviršiaus padengimas antikorozine cinko danga elektrocheminiu būdu galvaniškai. Galvaniškai ant dengiamo metalo paviršiaus galima nusodinti norimą dangos storį (nuo 6 iki 18 mikronų), dengti detales su sriegiais.

Galvaninė cinkavimo danga po nusodinimo yra pasyvuojama, suteikiant gaminio paviršiui didesnį korozinį atsparumą ir atitinkamą dekoratyvinį bespalvį atspalvį.       

UAB „Elonika“ cinko dangų pasyvacijai naudoja procesus, sukurtus Cr3+ junginių pagrindu, todėl galvaninė cinko danga atitinka Europos Sąjungos direktyvos ROHS reikalavimus: savo sudėtyje ir paviršiuje neturi Pb,Hg,Cd metalų bei Cr6+ ir polibromintų bifenilų junginių.

Cinko dangų korozinis atsparumas atitinka standartų ISO 10289 ir LST ISO 9227 reikalavimus.

Galvaninio padengimo paslaugos



Alavavimas

Alavavimas – tai procesas, kuris kaip ir cinkavimas gali būti atliekamas karštu būdu arba elektrochemiškai nusodinant blizgią dangą.

Elektrocheminis alavavimas dažniausiai naudojamas, kuomet reikia plieno žalvario, bronzos ar vario detales padengti gerai lituojama ir pasižyminčia dekoratyvinėmis savybėmis blizgančio alavo danga. 6 – 12 mikronų storio danga tam tikslui puikiai tinka.

Alavavimo proceso metu plieninės ir varinės detalės dengiamos tiesiogiai ant pagrindo, o žalvarinės ir bronzinės – prieš tai užnešant nikelio posluoksnį.

Galvaninio padengimo paslaugos

Variavimas

Variavimas – tai galvaninis metalinio paviršiaus padengimo procesas blizgančia vario danga.

Blizgi vario danga pasižymi puikiomis paviršiaus mikro nelygumų išlyginimo savybėmis, todėl 1518 mikronų šios dangos sluoksnis, nusodintas ant dengiamo metalo ar plastmasės paviršiaus prieš nikeliavimą, pagerina dengiamo gaminio dekoratyvinę išvaizdą, palyginus su padengimu be vario posluoksnį.

Nors vario danga nesuteikia plieno paviršiui anodinės apsaugos nuo korozijos, kaip cinko atveju, dėka savo mikro išlyginimo savybių sumažina neuždengto plieno mikroporų skaičių, tuo padidindama gaminio atsparumą korozijai.

Variavimas kaip galutinis procesas naudojamas plieninių įžeminimo strypų, kuriems reikalingas geras laidumas su žeme, padengimui, arba kaip dekoratyvinis įvairių gaminių padengimas, po to atliekant vario paviršiaus sendinimą (patinavimą).

Galvaninio padengimo paslaugos



Nikeliavimas

Nikeliavimas – tai elektrocheminis nikelio dangos nusodinimo procesas ant plieno, vario ir jo lydinių bei pirminio elektrai laidaus sluoksnio suformavimas plastmasių metalizavime.

Matinis nikeliavimas – tai 2 – 3 mikronų storio dangos posluoksnio nusodinimas ant dengiamų metalų ir plastmasių paviršiaus.

Blizgus nikeliavimas – tai 12 – 18 mikronų storio dangos galvaninis nusodinimas ant elektrai laidaus gaminio paviršiaus, suteikiant jam dekoratyvinį vaizdą ir funkcines savybes. Dengiama tiesiogiai ant gaminio paviršiaus arba ant blizgančios vario dangos.  

Kaip galutinė dekoratyvinė danga naudojama ten, kur netinka chromo melsvas atspalvis, o reikalinga gelsvą atspalvį turinti danga.  Tačiau dėl nikelio alerginių savybių ši danga kaip galutinė netinka naudoti  gydymo ir viešose įstaigose, kur žmonės gali prisiliesti rankomis.

Galvaninio padengimo paslaugos



Chromavimas

Chromavimas – tai yra galutinis galvaninis procesas, kuriuo dažniausiai užbaigiamas metalų ar plastmasių elektrocheminis padengimas.

0,2 – 0,5 mikrono storio danga atkartoja prieš tai buvusio sluoksnio, t.y. blizgančios nikelio dangos struktūrą, suteikdama gaminiui išskirtinį melsvos spalvos atspalvį ir nepaprastą kietumą bei atsparumą pirštų paliekamoms dėmėms.

Chromuoti paviršiai yra ilgaamžiai, tačiau jų negalima valyti cheminėmis priemonėmis, turinčiomis savo sudėtyje rūgščių ar šarmų, nes paminėtos cheminės medžiagos ėsdina ir tamsina chromo paviršių, kurio jau po to negalima nuvalyti jokiomis priemonėmis.

Galvaninio padengimo paslaugos



Patinavimas

Patinavimas – tai vario, žalvario ar bronzos gaminių cheminio apdorojimo procesas, siekiant suteikti paviršiui „sendinimo“ efektą.

Galvaninio padengimo paslaugos



Nerūdijančio plieno poliravimas

Nerūdijančio plieno elektropoliravimas – tai elekrocheminis procesas, kurio metu nerūdijančio plieno detalės panardinamos į specialų tirpalą, ir prijungiamos prie teigiamo elektros srovės šaltinio poliaus.

Kadangi elektrocheminio poliravimo proceso metu naudojamos didelės srovės, todėl labai svarbu užtikrinti gerą poliruojamos detalės kontaktą su pakaba. Tai galima užtikrinti prisukant varžtais detalę prie pakabos, bet tuo atveju prisukimo vieta liks nenupoliruota, todėl labai svarbu, kad detalėje būtų numatyti tvirtinimo taškai (tai gali būti 6 – 8 mm kiaurymės).

Anodinio proceso metu, tekant per elektrolitą pastoviai elektros srovei, atsikišę paviršiaus nelygumai daugiau nutirpsta, negu įdubimai, todėl po 8 – 12 min tokio srovės poveikio poliruojamos detalės paviršius iš matinio tampa blizgus.

UAB „Elonika“ taip poliruoja visus savo gaminamus nerūdyjančio plieno rankšluosčių džiovintuvus – gyvatukus. Didžiausias gaminys, kurį galima elektrochemiškai nupoliruoti yra 1,2 m aukščio ir 60 cm pločio.

Galvaninio padengimo paslaugos

Plastmasės metalizavimas

Plastmasių metalizavimas – procesas, kurio metu ABS tipo plastmasės paviršiuje įvairių cheminių ir elektrocheminių procesų dėka suformuojamas elektrai laidus sluoksnis, kuris toliau dengiamas galvaninėmis dangomis variavimo, nikeliavimo, chromavimo procesų pagalba.

Metalizavimui tinka tik nauja plastmasė, kurios paviršius nebuvo dažytas ar dengtas kitomis dangomis, nebuvo veikiamas ultravioletinių saulės spindulių, sukeliančių paviršinio sluoksnio destrukciją.

Nauji plastmasiniai gaminiai, kokybiškai išlieti iš ABS plastiko, gali būti galvanizuojami dekoratyvinėmis vario, nikelio ar chromo dangomis.

Padengimo kaina priklauso nuo detalių ir gaminių kiekio, jų technologiškumo ir kompaktiškumo, montuojant juos į specialias pakabas galvanizavimui. Įmonė gali įvykdyti ir skubius užsakymus.

Nusodinamų dangų kokybė atitinka standartų: LST EN 1403:2003, LST EN 12540:2001, LST ISO 1456:2003, LST ISO 1458:2003, LST ISO 2081:2003, LST ISO 2093:2003, LST ISO 4520:2003, LST ISO 7587:2003 ir taip pat Europos sąjungos direktyvos ROHS reikalavimus.

Didžiausia detalė, kurią galima padengti galvanininėmis vario, nikelio ir chromo dangomis yra 1,2 m aukščio ir 60 cm pločio.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus