visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Grindų šiltinimas: būtinybė ar prabanga?

Grindų šiltinimas: būtinybė ar prabanga? Grindų šiltinimas: būtinybė ar prabanga?

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Kiekvienas nuosavo būsto gyventojas trokšta užtikrinti kaip įmanoma jaukesnį ir ekonomiškesnį namų mikroklimatą. Dar ne taip seniai bene daugiausiai dėmesio sulaukdavo tinkamas sienų ir stogo šiltinimas, bet pastaruoju metu vis dažniau namų savininkai pastebi, kad namų šilumos izoliacija negarantuoja pakankamo komforto. Grindų šiltinimas gali atnešti namams daugiau patogumo, jaukumo, o svarbiausia – padėti sutaupyti dešimtis ar šimtus eurų.

Grindų šiltinimas

Kai grindis paveikia iš išorės sklindantis šaltesnis oras, namo ar buto grindims šiltinti dažniausiu atveju pasitelkiama akmens vata, kitu atveju – poliuretaninis putplastis. Jis ne tik pagerina šilumines pastato savybes, – jei įrengtume garsą izoliuojančias plokštes, būstas būtų apsaugotas nuo triukšmo. Tai labai reikšmingas faktorius, nusprendus šiltinti buto grindis.

Šilumos izoliacines plokštes privalu kloti tik ant kruopščiai paruošto pagrindo, taip pat būtina išvalyti ant grunto viršaus esantį organinį sluoksnį. Tokius darbus rekomenduojama atlikti tuomet, kai ateina šiltesnis metų sezonas, jog klojamajame pagrinde neliktų daug drėgmės. Jei būtų paisomos minėtos rekomendacijos, grindų šiltinimas taptų kokybiškai atliktu darbu.

Kvalifikuota pagalba

Klaidinga manyti, kad apšiltinimas visiškai nereikalauja kvalifikuotų meistrų pagalbos. Tokius darbus ne visada įmanoma atlikti savarankiškai. Tinkamai savo darbą išmanantys meistrai darbą gali atlikti taip kruopščiai, kad grindys turėtų būti suprojektuotos bei padarytos taip, jog statinio eksploatavimo metu grindyse neatsirastų nepageidaujamų deformacijų ar plyšių, nesiveistų jokie mikroorganizmai ir būtų išvengiama drėgmės.

Tinkamai projektuojamose bei įrengiamose grindyse talpinamas poliuretaninis putplastis atitinka visus grindims keliamus reikalavimus. Jis yra tinkama medžiaga tiek gyvenamųjų, tiek visuomeninių pastatų grindims šiltinti. Taip pat neretai ši medžiaga gali tapti geru pasirinkimu ir kai kuriuose pramonės pastatuose.

Efektyviausios šiltinimo medžiagos

Grindų šiltinimas

Dar viena visais atvejais pasiteisinanti naujos kartos medžiaga – grindims pritaikyta „SAFE-R UF“ išskirtinių savybių fenolio putų (PF) šilumos izoliacinė plokštė. Jos abi pusės būna dengtos daugiasluoksne aliuminio folija. Tai sukuria išskirtines, su jokiomis kitomis medžiagos nesulyginamas, savybes. Minėta šilumos izoliacinė plokštė garantuoja, kad būste bus gerokai padidintas atsparumas ugniai, žemas šilumos laidumo koeficientas (iki 0,020 W/mK). Efektyvia izoliacija yra laikomos ir universalios, aliumizinuota danga dengtos PIR šilumos izoliacinės plokštės.

Grindų šiltinimas

Grindų šiltinimas gali būti kokybiškai atliktas ir naudojant kitas, vidaus patalpų šiltinimui pritaikytas medžiagas, tarkim, kad ir „Unilin UTHERM Attic CB“. Tai yra PIR daugiasluoksniu aliuminizuotu laminatu abiejose pusėse ir 8 milimetrų medžio drožlių plokšte vienoje pusėje dengta medžiaga. Ji pasiteisina nė kiek mažiau, nei prieš tai minėtos visos kitos medžiagos. Šios izoliacinės plokštės nė kiek nesumažins būsto erdvės – visada galima pasirinkti vieną iš keturių siūlomų šios plokštės storiu. Minėtos trys medžiagos yra bene efektyviausios šiltinimo medžiagos, pritaikytos grindims šiltinti.

Kad ir kokias medžiagas nuspręstume pasirinkti savo būsto grindims šiltinti, ne mažiau svarbia užduotimi taps ir tinkamas meistrų pasirinkimas. Jokiu būdu nevalia jų ieškoti per skelbraščius ar ieškoti kontaktų prekybos centrų skelbimo lentose ar šnairuoti į skelbimų stulpus. Taip tik bus rizikuojama nusipirkti katę maiše. Nelegaliai dirbantys savamoksliai gali ne tik sugadinti medžiagas, bet ir pridaryti dar daugiau žalos, o nuostolių išieškojimas vėliau gali prilygti vėjo gaudymui laukuose. Nors kvalifikuotiems meistrams galbūt ir sumokėsime daugiau, bet tinkamai atliktas grindų šiltinimas reikš dešimtmečius truksiantį namų jaukumą ir komfortą. Tad galbūt ne veltui sakoma, kad skūpus moka du kartus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus