visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Grūdų elevatorių automatizavimas žymiai padidins didelio ir sudėtingo elevatoriaus funkcionalumą

Grūdų elevatorių automatizavimas žymiai padidins didelio ir sudėtingo elevatoriaus funkcionalumą Grūdų elevatorių automatizavimas žymiai padidins didelio ir sudėtingo elevatoriaus funkcionalumą

AUTOMATIZAVIMO SPRENDIMAI, UAB

autsprendimai.lt

Vystant žemės ūkį ir diegiant vis naujas auginimo, rinkimo ir apdirbimo technologijas bei mechanizmus, atsiranda galimybė auginti grūdines kultūras dideliais kiekiais. Tačiau iškyla grūdų saugojimo problema, nes dažnai trūksta vietos jų sandėliavimui, ypač ilgalaikiam. Be to, ne visur yra sudaromos tinkamos laikymui sąlygos, kurios galėtų išsaugoti ir pagerinti derliaus kokybę. Todėl gamintojai iš anksto turi pagalvoti apie galimybę laikyti grūdus elevatoriuose arba grūdų saugyklose.

Grūdų apdorojimas – vienas svarbiausių etapų grūdų pramonėje. Dideli grūdų kiekiai kasmet prarandami dėl neteisingo saugojimo bei apdirbimo. Elevatoriai yra modernių mechanizuotų saugyklų rūšis. Šie dideli statiniai yra skirti grūdų saugojimui. Visi sudėtingi procesai grūdų elevatoriuje – grūdų priėmimas, svėrimas, vidinis transportavimas, valymas, rūšiavimas – yra mechanizuoti ir automatizuoti.

Elevatoriai būna kelių tipų. Tipas priklauso nuo to, kokią funkciją atlieka elevatorius, kokia yra derliaus apimtis ir koks saugojimo būdas yra naudojamas. Taip pat įtaką turi tai, kokiu būdu vyksta grūdų realizavimas. Jei grūdai realizuojami per trumpą laiką, užteks laikinos grūdų saugyklos, kuri leidžia saugoti grūdus iki 8 mėnesių, neprarandant kiekių ir kokybės, su sąlyga, kad grūdų saugyklos statomos buvo laikantis visų normų ir standartų. Įmonės, profesionaliai dirbančios su dideliais grūdų kiekiais, gali vienu metu turėti tiek grūdų saugyklas, tiek elevatorius, kurie talpina iki 100 tūkstančių tonų grūdų. Šiuolaikiniai elevatoriai turi specialią įrangą, kuri leidžia laikyti produktą geriausiomis sąlygomis ilgą laiką. Be to, elevatoriuose įrengiamos sistemos, kontroliuojančios mikroklimatą ir drėgmę, tai sukuria galimybę stebėti grūdų saugojimo procesą, fiksuoti sąlygų pokyčius ir laiku šalinti bet kokias kylančias problemas.

Šiuolaikinių grūdų elevatorių automatizavimas

Pasak UAB „Automatizavimo sprendimai“, šiuolaikinis elevatorius – tai įrenginių kompleksas, vykdantis bendrus gamybinius procesus, pagrindiniai iš kurių yra grūdų priėmimas, svėrimas, grūdų kokybės ir klasės nustatymas, grūdų partijų formavimas, priemaišų šalinimas, džiovinimas, grūdų valymas, ventiliavimas. Elevatoriaus statinių kompleksas įrengiamas atsižvelgiant į elevatoriaus tipą, atliekamų funkcijų ir darbo apimtį. Grūdų saugojimą elevatoriuose rinkos dalyviai vertina pirmiausia kaip garantą, kad saugomi grūdai nepraras savo savybių, ką padaryti yra sunku, jei saugojimas yra ilgalaikis. Džiovinimas, valymas, kokybės gerinimas – tai tik dalis to, ką gali pasiūlyti elevatorių funkcionalumas.

Elevatorius – tai apvalūs 6–7 metrų diametro silosai iš gelžbetonio, sujungti su darbine patalpa, kur išdėstyta pagrindinė technologinė ir transporto įranga. Grūdai iš priėmimo bunkerių pakeliami į pastato viršų, kur yra sveriami, atskiriami nuo priemaišų, džiovinami, vėliau paskirstomi į silosus. Po silosais įrengta patalpa su konvejeriais, ant kurių iš silosų iškraunami grūdai. Atsižvelgiant į tai, kokie sudėtingi procesai vyksta elevatoriuje, ypatingai aktualus tampa grūdų elevatorių automatizavimas.

Valdymo sistemos patikimumas ir efektyvumas priklauso nuo valdymo skydų kokybės, automatinės valdymo sistemos projektuotojų patirties, pasirinktų detalių. Elevatoriaus valdymo sistemą sudaro elektros energijos tiekimo ir paskirstymo valdymo spinta, programuojama valdymo ir automatikos spinta, automatizuota operatoriaus darbo vieta, jutikliai ir jungtukai, valdymo pultai, varikliai. Pagrindinė valdymo spintų funkcija tai įrangos saugojimas nuo perkrovų ir trumpų sujungimų, įrangos rankinis, pusiau automatinis ir automatinis valdymas. Programuojamų spintų funkcijos: elevatoriaus mechanizmų valdymas ir kontrolė, avarinių jutiklių signalų apdorojimas, jutiklių signalų apdorojimas, avarinių situacijų apdorojimas, pagalbinės įrangos valdymas, teisingas įrangos komplekso išjungimas, iškilus avarinei situacijai. Elevatoriaus valdymo programinė įranga rodo komplekso veikimo vizualizaciją – kaip veikia technologinė ir transporto įranga, kokia yra jutiklių būsena, taip pat, naudojant ją, atliekamas procesų valdymas. Dėl šių priežasčių grūdų elevatorių automatizavimas žymiai padidina didelio ir sudėtingo elevatoriaus funkcionalumą.

Grūdų elevatorių automatizavimas žymiai padidins didelio ir sudėtingo elevatoriaus funkcionalumą
Įmonės UAB „Automatizavimo sprendimai“, įkurtos 2005 m. branduolį sudaro profesionalūs ir motyvuoti elektrotechnikos specialistai, turintys didelę patirtį žemės ūkio automatikos, technologinių procesų valdymo sistemų eksploatavimo, aptarnavimo, projektavimo ir diegimo srityse.

Žemės ūkio srityje „Automatizavimo sprendimai“ atlieka platų automatizavimo paslaugų spektrą:

  • Skysto mėšlo (srutų) talpyklų elektrinės dalies instaliavimas, automatizavimas.
  • Pašarų ruošimo cechų elektrinės dalies instaliavimas, automatizavimas.
  • Daržovių sandėlių automatikos, mikroklimato palaikymo sistemų remontas, priežiūra.
  • Grūdų džiovyklų elektrinės dalies instaliavimas, automatizavimas, remontas.
  • Grūdų elevatorių, sandėlių elektrinės dalies instaliavimas, automatizavimas, remontas.
  • Grūdų džiovyklų degiklių remontas, aptarnavimas.
  • Grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų diegimas.
  • „Antti“ džiovyklų garantinis ir pogarantinis aptarnavimas.
  • Geriamojo ir techninio vandens gręžinių, bokštų automatizavimas.
  • Elektros, automatikos skydų projektavimas, komplektavimas, surinkimas, montavimas bei priežiūra.
  • Elektrotechnikos įrangos įžeminimas ir žaibosauga. Izoliacijos ir varžų matavimas.
  • Paleidimas ir derinimas.
  • Garantinis ir pogarantinis aptarnavimas.
  • Projektavimas.

Siekiant užtikrinti aukštą paslaugų kokybę, nuolatinį gerinimą aplinkos apsaugos, darbuotojų saugos ir sveikatos srityse, įmonėje įdiegta integruota kokybės, aplinkos, darbuotojų saugos ir sveikatos vadybos sistema, atitinkanti ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, BS OHSAS 18001:2007 standartų reikalavimus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus