visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gyvūnų ausų erkutės - ką turime žinoti?

Gyvūnų ausų erkutės - ką turime žinoti? Gyvūnų ausų erkutės - ką turime žinoti?

Lentvario veterinarijos klinika, MB

lentvariovetklinika.lt

Ausų erkės dažnai pasitaiko mažiems kačiukams ir suaugusioms katėms, kurios išeina į lauką, bei kartais yra randamos ir pas mažus šuniukus. Yra daug šių parazitų rūšių, tačiau dažniausios yra Otodectes Cynotis, randamos maždaug 90% atvejų. Šiais parazitais sveikieji nuo sergančiųjų užsikrečia tiesioginio kontakto būdu. Ausų erkutės sukelia augintiniui stiprų niežulį ir gamina didelį kiekį sausų rudų išskyrų, be to tai dažniausia ausų ligų priežastis. Pastebėjus pirminius šios ligos požymius, rekomenduotina kuo greičiau kreiptis į veterinarijos kliniką ir pasitikrinti savo augintinių ausyčių sveikatą ir būklę.

Požymiai, kad Jūsų gyvūną užpuolė ausų erkutės

1. Intensyvus ausų kasymasis.

2. Šviežias arba sudžiuvęs kraujas ausies kanale, panašus į kavos tirščius.

3. Intensyvus galvos purtymas.

4. Prilenktos ausys ir /arba nemalonios išvaizdos išskyros ausyse.

Jei pastebite bet kurį iš žemiau pateiktų simptomų, gali būti, kad Jūsų katė turi erkučių. Negydant ausų erkučių gali atsirasti infekcija bei sukeliamas lėtinis ausies uždegimas, kuris gyvūnui labai skausmingas, jam gali sutrikti koordinacija. Parazitų invazija gali sukelti dalinį arba visišką katės kurtumą. Jei namuose gyvena daugiau augintinių, rekomenduojama taikyti gydymą jiems visiems. Kuo greičiau imsitės gydymo, tuo laimingesnė ir sveikesnė bus Jūsų katė. Veterinarijos gydytojas apžiūrėjęs ir įvertinęs gyvūno ausų ir bendrą sveikatos būklę, paskirs efektyviausią ir saugiausią gydymą. 

Gydymas susideda iš profesionalaus ausų valymo, injekcijų ir vaistukų, lašinamų į ausis namuose. Norint sunaikinti visas ausų erkutes gydymas trunka iki 1 mėnesio, komplikuotais atvejai gali ir ilgiau. Gydymo trukmė labai priklauso kaip skubiai kreipėtės į vet. gydytoją.

„Lentvario veterinarijos klinika“ pradėjusi savo veiklą 2000 m., teikia profesionalią veterinarinę pagalbą ir paslaugas Jūsų mylimiems augintiniams. Klinikoje šiuo metu dirba du veterinarijos gydytojai, kurie pasirūpins Jūsų augintiniu su meile, atsakingumu ir pagarba! Nes veterinarijos gydytojas - tai ne profesija, o pašaukimas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus