visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Praėjęs, 2021 metų sezonas Eurolygoje, Kauno Žalgirio klubui buvo labai nenuspėjamas. Sezoną pradėję turnyrinės lentelės viršuje, vėliau Žaliai-balti pakliuvo į duobę, iš kurios išsikapstė kiek per vėlai ir su 17 pergalių bei tiek pat pralaimėjimų finišavo 11 vietoje, maždaug ten, kur jiems vietą prognozavo Eurolygos statymai – Uniclub. Su nauju strategu už vairo bei gerokai pasikeitusia rotacija, klubas buvo vieną įdomiausių krepšinį demonstruojančių visoje lygoje. Tačiau jau aišku, kad kitą sezoną klubo sudėtis vėl labai keisis. Tad ko galime tikėtis ir Kauno Žalgirio kitais metais?

Rezultatai 2021 m. – tikrai neprasti

Turbūt daug kas įprato iš Žalgirio tikėtis pačių aukščiausių rezultatų. Su ganėtinai kukliu biudžetu klubas nuolat mindavo ant atkrintamųjų varžybų slenksčio ir būdavo labai nepalankus oponentas lygos grandams. Tačiau nerealu tikėtis, kad kasmet bus demonstruojami lygiaverčiai rezultatai.

Visgi austrui M.Schilleriui pavyko suburti aplink save labai įvairią komandą ir Eurolygoje pakovoti dėl tos paskutinės vietos atkrintamosiose. Pritrūko vos 3 pergalių iki to, kad klubas būtų tarp 8 stipriausių senojo žemyno komandų, todėl sezoną galima vadinti pavykusiu. Geriausia, kad sezono eigoje nusistovėjo žaidimo braižas, kuris tapo Žalgirio vizitine kortele. Taktišką, kietą ir labiau gynyba paremtą Š.Jasikevičiaus braižą pakeitė daugiau laisvumo puolime įnešęs austras M.Schilleris su nauju štabu. Galima sakyti, kad dalyje varžybų Žalgiris žaidė akiai maloniausią krepšinį visoje Eurolygoje.

Su kuo teks atsisveikinti?

Jau 100 procentų aišku, kad komandą palieka vedlys ir vienas geriausių atakuojančių gynėjų Europoje – Marius Grigonis. Jis, pirmasis, po ilgo laiko į Maskvos „CSKA“ gretas atvykstantis lietuvis, kuris turėtų tapti vienu rimčiausių puolančiųjų ginklų Eurolygoje. Netektis – labai skausminga.

Negana to, panašu, kad komandą paliks ir kiti du puolimo inkarai – įžaidėjas T.Walkup’as ir antroje sezono pusėje įsivažiavęs N.Hayes’as. Netektis pasijaus ir gynybos grandyje, kur šie du žaidėjai tikrai negadindavo vaizdo.

Galbūt kiek lengviau priimti bus S.Vasturia išvykimą, nes kontraktas su šiuo amerikiečiu tikrai neatnešė klubui naudos. Sezono pradžioje atrodė, kad Steve’as Vasturia atrado savo vietą, net pataikė vieną be galo didelės svarbos tritaškį LKL čempionate, bet trumpam atkrito su trauma ir po to, kai grįžo, jau visiškai nebeįsipaišė į schemas.

Maža tikimybė, kad klubas neteks ir pagrindinio talento – R.Jokubaičio. Vaikinui prognozuojamas šaukimas NBA biržoje, bet tikėtina, kad bent metus jis dar pasiliks tobulėti šiapus Atlanto.

Kas pakeis išėjusius?

Konkrečių gandų – labai mažai, tačiau galima drąsiai teigti, kad į komandą grįš Tomas Dimša, kuris kartu su sezono gale sužydusiu Karolis Lukošiūnu pasiims S.Vasturia ir dalį T.Walkup’o ir N.Hayes’o bei senstančio A.Milaknio, minučių.

Tikėtina, kad Žalgiris ieškos patyrusio įžaidėjo, bet galbūt jau pats laikas patikėti šturvalą į R.Jokubaičio rankas?

Pakankamai smagu, kad bent jau aukštaūgių grandyje yra šioks toks stabilumas. Nei M.Geben’as, nei J.Lauvergne’as, nei P.Jankūnas, A.Rubit’as ar M.Blaževičius neturėtų palikti komandos. Ir, ko gero nereikia, nes sezono eigoje buvo ne vienos rungtynės, kur pagrindiniai aukštaūgiai, tiek vietiniame, tiek Eurolygos fronte traukė komandą už ausų. Būtų gerai inkarus po krepšiu išlaikyti bent dar vienam sezonui.

Prognozė kitam sezonui

Žalgirio vadybos laukia gerokai didesni iššūkiai nei tada, kai komandą paliko vairininkas Šaras. Reikės kamšyti pagrindinių rotacijos žaidėjų paliekamas spragas ir rinktis, kam suteikti šansą tobulėti jau dabar ir užimti pagrindines roles, o kam vis dar reikės savojo šanso palaukti. Vietiniame LKL fronte, nepanašu, kad kažkas mes rimtą iššūkį ir galėtų pilno pajėgumo, rimtai nusiteikusiam Žalgiriui duoti rimtą kovą ilgesnėje serijoje. Tačiau Eurolygoje nusimato sunkus sezonas. Bet, jeigu nekamuos traumos, galbūt laimingos žvaigždės ir padėtų kovoti dėl vietos atkrintamosiose, tačiau ateinantį sezoną, mūsų spėjimu, fanams reikėtų pasiruošti kovoti dėl 12-15 vietų.

Nepamirškite, kad, jeigu jums įdomiau Žalgiris nei kortų žaidimai – solitaire.lt ar kokia nors žvejyba, jau galite planuoti abonementų įsigijimą į varžybas kitais metais, kuomet ribojimai nebeturėtų galioti.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau

ADMONITA projektai