Spausdinti šį puslapį

Akumuliatorių atliekų supirkimas. Priduok seną akumuliatorių, nelauk kol gamta supyks! – AUVIRAS

Akumuliatorių atliekų supirkimas. Priduok seną akumuliatorių, nelauk kol gamta supyks! – AUVIRAS Akumuliatorių atliekų supirkimas. Priduok seną akumuliatorių, nelauk kol gamta supyks! – AUVIRAS

AUVIRAS, UAB

Akumuliatorių atliekų supirkimas. Priduok seną akumuliatorių, nelauk kol gamta supyks! UAB “Auviras” informuoja, kad baterijose ir akumuliatoriuose yra pavojingų medžiagų, kurios kelia pavojų aplinkai ir žmonių sveikatai. Todėl baterijų ir akumuliatorių atliekas būtina rinkti atskirai nuo nerūšiuotų komunalinių atliekų, draudžiama panaudotus akumuliatorius šalinti kartu su komunalinėmis atliekomis.

auvipagAkumuliatorių atliekų pavojingumas

Senuose akumuliatoriuose esančios pavojingos medžiagos kenkia aplinkai ir sveikatai: Švino rūgštiniai akumuliatoriai - tai atlieka, turinti daug pavojingų cheminių medžiagų: sunkiųjų metalų ir elektrolito. Netinkamai tvarkomi seni akumuliatoriai irimo proceso metu ar pažeidus akumuliatoriaus korpusą, į aplinką išskiria daug pavojingų medžiagų. Pavojingos medžiagos užteršia gruntinius vandenis, nuodija dirvožemį, augalus, daro neigiamą poveikį žmogaus sveikatai. Dėl sunkiaisiais metalais ir kitomis pavojingomis medžiagomis užterštos aplinkos daugėja odos infekcijų, onkologinių bei kvėpavimo takų ligų, kraujotakos, imuninės, nervų sistemos bei kitų sutrikimų.

Reikalavimas rūšiuoti ir atskirai surinkti

Akumuliatorių atliekos turi būti renkamos atskirai:

Baterijų ir akumuliatorių atliekos turi būti surenkamos atskirai, tam skirtuose specialiuose konteineriuose, statinėse, dėžutėse ar kitokiose talpyklose. Pavojingų atliekų šalinimas kartu su nerūšiuotomis komunalinėmis atliekomis yra uždraustas ir reglamentuojamas teisės aktų.

Akumuliatorių atliekų surinkimo, apdorojimo ir perdirbimo sistemos:

Lietuvoje veikia pavojingų atliekų surinkimo ir perdirbimo sistema: švino rūgštiniai akumuliatoriai sėkmingai perdirbami. Vartotojas nebenaudojamą akumuliatorių gali priduoti atliekų tvarkytojui arba specialiai pažymėtą surinkimo vietą bei atiduoti baterijų ir akumuliatorių platinimo vietoje. Todėl informuojame, kad UAB „Auviras“ pardavimo vietose galite nemokamai priduoti akumuliatorių atliekas.

akmu1

 

Iš vartotojų atliekos surenkamos nemokamai, nereikalaujant pirkti naują bateriją ar akumuliatorių. Jos dedamos į tam skirtas specialias talpas, kurios yra paženklintos akumuliatorių surinkimo ženklu.

Priduoti akumuliatorių atliekas galima ir į savivaldybės stambiagabaričių atliekų aikšteles arba pavojingų atliekų surinkimo taškus .

Informaciją apie atliekų surinkimo taškus, perdirbimo galimybes galima gauti savivaldybių aplinkosaugos skyriuose, akumuliatorių ir baterijų pardavimo vietose, Aplinkos ministerijos tinklalapyje bei kitose informaciniuose leidiniuose.

 

 

Perdirbimo svarba

Teisingas akumuliatorių atliekų rūšiavimas, surinkimas, tvarkymas ir perdirbimas saugo aplinką ir tausoja gamtinius išteklius:

Pagal Europos Sąjungos reikalavimus, švino turintys akumuliatoriai ir baterijos turi būti surenkamos ir perdirbamos taip, kad būtų galima pakartotinai panaudoti visas ardymo metu susidarančias atliekas – šviną, plastiką, sieros rūgštį ir kitas chemines medžiagas.

Atiduotos atliekų tvarkytojams, didžioji dalis medžiagų vėl grįžta į rinką ir tarnauja žmonėms kaip nauji produktai. Kita dalis atliekų, kurių neįmanoma perdirbti, šalinama aplinkai saugiu būdu.

Tinkamai renkant senus akumuliatorius ir baterijas bei juos perdirbant, taupomi gamtos resursai ir saugoma aplinka.

aku2

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio