Spausdinti šį puslapį

Rąstiniai namai vertinantiems ekologiją, jaukumą ir originalumą

Rąstiniai namai vertinantiems ekologiją, jaukumą ir originalumą Rąstiniai namai vertinantiems ekologiją, jaukumą ir originalumą

Ievos Medis, UAB

Jeigu svajojate atitrūkti nuo miesto triukšmo, norite gyventi jaukesnėje, ramesnėje aplinkoje  – rąstinis namas kaip tik Jums, ir UAB "Ievos medis" gali tai įgyvendinti. Rąstinius namus renkasi originalumą ir jaukumą vertinantys žmonės. Todėl projektuojant labai svarbu atsižvelgti tiek į statinius supančią aplinką, tiek į kitus, dažnai labai individualius užsakovo pageidavimus.

UAB „Ievos Medis“ – aukštos kvalifikacijos, profesionaliai į savo verslą žiūrinti bendrovė, dirbanti Lietuvoje, Europoje bei Skandinavijos šalyse. Esame sukaupę didelę medinių namų ir kitokių apvalių ir stačiakampių rąstų, bei karkasinių statinių gamybos patirtį. Projektuojame ir statome rąstinius gyvenamuosius namus (rąstus jungiame mūsų senelių išgalvotu Lietuvišku kirpimu, taip pat darome sudėtingesnį norvegiška kirpimą, apvalių rąstų kirpimą darome taip pat rankiniu būdu), pirtis, pavėsines, vasarnamius, sodo ir poilsio namelius, arklides, ofisus, renčiame šulinių apdailas, gaminame medinius lauko baldus iš ąžuolo masyvo.

Taip pat gaminame skiedrines stogų dangas. Darbus atliekame pagal tipinius bei individualius užsakymus, siekdami pritaikyti namus prie klientų individualaus gyvenimo stiliaus ir atitinkančius jų reikalavimus. Visada stengiamės būti geras ir patikimas partneris savo klientams, maksimaliai atsižvelgdami į kliento pageidavimus, konsultuojame, rekomenduojame naujoves. Bendrovėje dirbantys kvalifikuoti, turintys patirtį ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje meistrai. Mes didžiuojamės tuo, kad galime padėti Jums įgyvendinti jūsų svajones, mums smagu kai girdime jūsų pagyras apie gaminių kokybe ir kartu galime pasidžiaugti galutiniais rezultatais.

Apvalūs, rankų darbo (Kanadietiško sukirtimo) rąstai

Šių rąstų sienos gali siekti nuo 180 iki 500 mm storio. Rąstiniai namai iš natūralių rankinio apdirbimo rąstų yra solidūs ir atspindi natūralų gamtos grožį. Rąstai rankiniu būdu nužievinami, džiovinami, obliuojami, ir paruošiami namo rentimui.

Vienpusio pjovimo (Norvegiško sukirtimo) rąstai

Pirmiausia rąstai yra apipjaunami, džiovinami nuo 3-4 savaičių, po to atidžiai atrenkami, kalibruojami rąstų šonai, šlifuojami. Namo surentimas vyksta rankiniu būdu. Kiekvienas namas yra pastatomas įmonės gamykloje, sužymėjus rąstus ir padarius sienų planą pagal ašis  namas yra išrenkamas ir vežamas į statybos vietą. Jeigu užsakovas neskuba su namo įrengimu, namą galime statyti ir iš nedžiovintos medienos. Tokiu būdu sumažėja kaina už sienos m2 ir medžiui yra suteikiama galimybe išdžiūti natūraliai.

Dvigubo pjovimo, stačiakampiai, rąstai

Šių rąstu sienos gali būti nuo 120 mm iki kliento pageidaujamo storio. Stačiakampius rąstus taip galime apdirbti kaip ir Norvegiško kirpimo rąstus. Dažniausiai šitokius rąstus kerpame senoviniu (Lietuvišku) būdu. Toks sukirpimas duoda užsakovui galimybe apsišiltinti ir pasidaryti jam norima apdailą iš išorinės namo pusės. Tokie rąstai gali būti džiovinami taip pat nuo 3-4 savaičių.

Apvalūs, frezuoti, rąstai

Rastai pirmiausia yra apipjaunami, po to frezuojami. Apipjauname todėl, kad kaip žinome medžio balana trūkinėja labiausiai, tokiu būdu išvengiame smulkiu įtrūkimų džiūstant rąstui. Apvalus rastai nėra džiovinami, nors statant namą iš storesniu rąstu galima ir džiovinti. Kad kampai sukirpimo vietoje išliktu sandarūs, medžiui džiūstant, kampus taip pat kerpame rankiniu būdu. Dažniausiai iš apvalių (frezuotu) rąstu statome pirteles, sodo namelius, pavėsines šuliniu apdailas, lauko tualetus ir žinoma klientui pageidaujant namus.

Visa mūsų naudojama mediena yra paimama iš Lietuvos miškų, stengiantis išlaikyti ekologinę miškų pusiausvyrą.

Tradicinis 100 m2 2 aukštų medinis karkasinis namas turi 5-6 kubiniais metrais daugiau medienos nei toks pat mūrinis namas. Atitinkamai, kiekvienas medinis karkasinis namas išsaugo daugiau nei 4 tonas  CO2 (tai yra toks kiekis kiek susidaro nuvažiavus 14.000 mylių). Dėl šio CO2 sutaupymo medinio karkasinio namo eksploatacijos išlaidos gali būti sumažinta dėl medienos šilumos našumo. Jei visi UK namai, pastatyti nuo 1945, būtų buvę medinio karkaso, tuomet daugiau nei 300 milionų CO2 tonų butų buvę apsaugota. Dauguma medinių gaminių, nuo medinių rėmų iki pačių gaminių, gali pagelbėti dizaineriams ir gamintojams pakelti EcoNamų reitingus. Mediena yra veiksminga anglies neturinti medžiaga leidžiama net transportui. Medinis karkasas turi mažiausią CO2 kainą lyginant su kitomis statybinėmis medžiagomis. 7% suvartojamos energijos gaminant medienos produkciją yra iš medienos likučių ir regeneruotos medienos. Gaminant betoną sunaudojama 5 kartus, o plieno  gamybai 6 kartus daugiau energijos nei medienos gaminiams. Kiekvienas kūbinis metras medienos turi  0.8 – 0.9 tonų  CO2. Pabandykite naudoti medieną kaip pakaitalą kitoms medžiagoms ir pamatysite, kad jūs sutaupote vidutiniškai  1.1 toną išmetamųjų CO2 dujų. (Šaltinis: Frühwald, Welling, Sharai-Rad, 2003, ‘Comparison of wood products and major substitutes with respect to environmental and energy balances’. ECE/FAO seminar: Strategies for the sound use of wood, Poiana Brasov, Romania, 24-27 March 2003)

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio