Spausdinti šį puslapį

Stogo langai FAKRO valdomi revoliucine belaide radijo komunikacijos sistema Z-Wave

Stogo langai FAKRO valdomi revoliucine belaide radijo komunikacijos sistema Z-Wave Stogo langai FAKRO valdomi revoliucine belaide radijo komunikacijos sistema Z-Wave

FAKRO

Stogo langai – būtinas šiuolaikinės statybos elementas. Dėl langų konstrukcijų ir parametrų įvairovės galima šiuos langus montuoti visų tipų patalpose, kur jie atlieka įvairias funkcijas. Vis populiaresni tampa elektrinio valdymo prietaisai, kuriais galima iš toli atverti ir užverti langus, valdyti ant jų sumontuotus vidaus ir išorės aksesuarus.

stoglangiai-fakro1

Stogo langai su elektriniais įrenginiais montuojami ne tik sunkiai prieinamose vietose, bet jau ir patalpose. Taip galima komfortiškai panaudoti palėpę. Papildomai prie langų galima prijungti lietaus ar vėjo jutiklius, taip pat sujungti juos su kitais namų elektros prietaisais.

Kurti išmaniuosius tinklus namuose iki šiol buvo gana sunku dėl to, kad teko naudotis brangiais ir sudėtingais pultais bei laidų instaliacijomis.

stoglangiai-fakro2

stoglangiai-fakro4Bendrovė FAKRO, viena inovacingiausių įmonių Lenkijoje, įdiegė savo elektros produktuose revoliucinę belaidę radijo komunikacijos sistemą Z-Wave.

Šiuo metu į Z-Wave sistemą yra įtraukta daugiau negu 200 namų apyvokos elektrinių prietaisų ir įrangos gamintojų (tarp jų „Intel“, „Panasonic“, „Apple“, „General Electric“).

Z-Wave sistema naudojama ir įrangai, kuri montuojama statybose, pavyzdžiui stogo languose „Fakro“, garažo vartuose „Wayne-Dalton“, šildymo sistemose „Danfoss“, apšvietimo įrangoje „Osram“, todėl šią sistemą galima naudoti jau namo statybos etape.

Rinkoje jau galima įsigyti daug tokios technologijos produktų. Viskas valdoma vienu pultu. Užprogramuotais pulto mygtukais galima sukurti savo sistemą.

Pavyzdžiui, išeinant iš namų vienu mygtuku galima užverti stogo langus, išjungti šviesą, garso aparatūrą, uždaryti vartus ir įjungti pavojaus signalą.

Kiekvienas elektrinis prietaisas, kurį gamina bendrovė „Fakro“, turi savo elektroninį modulį – specifinį Z-Wave mikroprocesorių.

Taip galima sukurti belaidį tinklą ir valdyti modulį Z-Wave turinčius produktus belaide klaviatūra, pultu, o ateityje ir mobiliuoju telefonu ar internetu. Prie tinklo Z-Wave galima prijungti standartinius langus, turinčius elektros pavaras su Z-Wave moduliu, vidaus ritinines užuolaidas ARZ Z-Wave ir vidaus aksesuarus AJP Z-Wave, ARF Z-Wave ir ARP Z-Wave.

Sistemą Z-Wave paprasta instaliuoti, nesunkiai praplėsti ir tvarkyti kiekviename pastato eksploatavimo etape. Sistemai įrengti nereikia naudoti jokių centrinių skydų ar komunikacinių laidų tarp elektros prietaisų.

Tai akivaizdžiai sumažina išlaidas ir montavimo laiką, taip pat užtikrina patogų naudojimąsi sistema. Sistema skirta ir statomiems naujiems pastatams, ir jau pastatytiems objektams.

 VEIKIMAS


Sistema Z-Wave veikia taip: signalas perduodamas „nužymėta trasa“.

Radijo bangos, siunčiamos iš valdymo įrenginio (pvz., pulto), sklinda šiuo keliu taip, kad komanda būtinai pasiektų atitinkamą įrenginį ir būtų įvykdyta.

Tai siunčiama komandas duodančiam įrenginiui, šiuo atveju – pultui, reikalaujant patvirtinimo, kad komandą priėmė įrenginys, kuriam ši komanda nusiųsta.

Įrenginys, kuriam adresuota komanda, išsiunčia patvirtinimą.

Jeigu radijo bangų sklidimo trasoje atsiranda kliūtis ir signalas negali pasiekti įrenginio, kuriam adresuota komanda, sistema Z-Wave ieško „naujo kelio“ į šį įrenginį.

Kitas kelias eina per kitus įrenginius, esančius sistemoje Z-Wave.

Ši sistema yra patikima. Z-Wave diapazonas gali būti neribotas, nes komandoms naudojami prietaisai, kurie prijungti prie tinklo; kartu taip taupoma ir elektros energija.

Visa Z-Wave informacija sukaupta viename mažame specifiniame mikroprocesoririuje (luste).

Pagrindinį Z-Wave lustą sudaro procesorius, USB atminties raktas (laikmena), radijo siųstuvas ir imtuvas.

stoglangiai-fakro3

 

PRODUKTŲ SU SISTEMA Z-WAVE PRITAIKYMAS (NAUDOJIMAS)

VIENKANALIS VALDYMAS - VIENU METU ATLIEKA VIENĄ FUNKCIJĄ VIENAME AR KELIUOSE IMTUVUOSE

Naudojant šią sistemą, galima valdyti vieną imtuvą (langas su elektros pavara, žaliuzė, vidaus ar išorės ritininė užuolaida) vienakanaliu pultu (sieninė klaviatūra ZWG1). Priėmus tokį sprendimą, vienu metu galima valdyti kelis (tokius pačius) imtuvus (mechanizmus). Pultu ZWP10 vienu metu galima valdyti ir vieną, ir kelis įtaisus. Vienu sieniniu jungikliu ir vienu pultu vienu metu galima valdyti iki 231 įtaiso.

stoglangiai-fakro5

DAUGIAKANALIS VALDYMAS - VIENU METU ATLIEKA BET KOKIĄ FUNKCIJĄ DAUGELYJE ĮTAISŲ ARBA TIK VIENAME PASIRINKTAME

Naudojant šią sistemą, galima reguliuoti daug įtaisų (pvz., Z-Wave langus, žaliuzes, vidaus ir išorės ritinines užuolaidas) daugiakanaliu valdymo prietaisu (pultu ZWPTV arba ZWP10, sienine klaviatūra ZWK10 arba ZWG3). Vienu metu šitaip galima valdyti kelis įtaisus (pvz., atidaryti tris langus ar užtraukti šių langų ritinines užuolaidas) arba tik vieną įtaisą (pvz., atidaryti tik vieną pasirinktą langą).

Vienu jungikliu ZWK10 ar pultu ZWP10 galima valdyti iki 10 įtaisų atskirai arba iki 231 grupėje. Valdymo pultu ZWG3 galima valdyti iki trijų įtaisų atskirai arba iki 231 grupėje. Pultu ZWPTV galima valdyti ne tik langus ir aksesuarus, bet ir kitus elektros prietaisus, kurie turi Z-Wave modulį, ir radijo bei televizijos aparatūrą. Standartinis Z-Wave langas turi lietaus detektorių. Per oro modulį ZWMP prie sistemos galima prijungti vėjo jėgos jutiklį ir dūmų detektorių.

stoglangiai-fakro6

VALDOMI ĮTAISAI IR MECHANIZMAI

STOGO LANGAI Z-WAVE

Dėl naujų stogo langų Z-Wave sukuriamas puikus gyvenamųjų patalpų, esančių palėpėje, komfortas. Jie – vienas iš esminių ir integracinių išmaniojo namo su belaide Z-Wave sistema elementų. Apverčiami langai gamintojo yra aprūpinti įranga, dėl kurios galima pultu atverti ir užverti langus bei valdyti prie jų pritvirtintus priedus. Langai valdomi pultu iš bet kurios patalpos vietos – tai labai patogu. Z-Wave langai ypač rekomenduojami patalpoms, kuriose langai sumontuoti labai aukštai ir sunkiai pasiekiami.

Tokius langus galima panaudoti netipiniuose architektūros projektuose, tokie sprendimai sukuria daug galimybių vidaus interjero dizainui. Stogo langas FTP-V Z-Wave – medinis natūralios spalvos langas, gali būti pritaikytas kiekvienai palėpės patalpai. FTU-V Z-Wave – baltos spalvos langas, nudažytas trimis poliuretano dažų sluoksniais, kurie lango profilio paviršių daro tvirtą ir lygų. Rekomenduojami patalpoms, kuriose periodiškai padidėja oro drėgmė, pavyzdžiui, virtuvėse ar voniose.

Dėl 24 cm pavaros galima atverti ir užverti varčią. Jeigu nutrūksta srovė, rankiniu būdu galima montuoti  langą, atverti ar užverti jį, nuplauti išorinį stiklą. Užtenka rankeną pasukti 90° kampu ir pavara bus atjungta nuo varčios. Pradėjus lyti, „protingas“ lietaus jutiklis automatiškai suaktyvina atvertos varčios užvėrimo funkciją. Jutiklis užtikrina palėpės saugumą, nepriklausomai nuo oro.

Langas turi visą elektros instaliaciją. Užtenka prijungti vieną laidą į 230 V elektros tinklą. Visas sujungtas lango priežiūros mechanizmas (variklis ir pavara) sumontuotas po estetiška aliuminio plokšte apatinėje staktos dalyje.

Lange ant staktos išvedžioti žemos įtampos gnybtai, kuriais galima lengvai sumontuoti elektrinius priedus: vidaus ritinines užuolaidas ARF Z-Wave, ARP Z-Wave, žaliuzes AJP Z-Wave ir išorės ritininė užuolaidą ARZ Z-Wave. Šie aksesuarai valdomi tuo pačiu pultu. Visa elektros instaliacija išvedžiota lange taip, kad būtų nepastebima vartotojui.

Langas FTP-V Z-Wave, neskaitant sumontuotos elektros sistemos, pagamintas kaip ir kiekvienas standartinis sukamasis langas FTP-V, jis turi automatinį ventiliatorių V40P, kuris į patalpos vidų įpučia optimalų gryno oro kiekį.

Lango gamybai pritaikyta sustiprinta konstrukcija „Top Safe“, todėl pro jį gana sudėtinga įsilaužti. Langas montuojamas taip pat, kaip ir standartinis apverčiamasis FAKRO langas.

stoglangiai-fakro7

PAVAROS

Grandininės pavaros ZWS 12 ir ZWS 230 dėl mažų gabaritų ir pakankamai didelės galios tinka valdyti stogo langus ir yra suderintos su sistema Z-Wave. Pavaros gali būti montuojamos sukamiesiems, atveriamiems-sukamiesiems ir nestandartinių dydžių langams. Maksimali grandinės eiga: ZWS 12 langų – 24 cm, ZWS 230 langų – 36 cm. Pavaros turi vidinę perkrovos apsaugą, kuri veikia kaip sandaraus lango uždarymo detektorius.

stoglangiai-fakro8

VIDAUS AKSESUARAI

Vidaus ritininės užuolaidos ARF Z-Wave, ARP Z-Wave ir žaliuzės AJP Z-Wave apsaugo nuo šviesos ir maloniai užtemdo vidų. Jie kartu yra ir palėpės vidaus dekoro elementai. Aksesuarus su moduliu Z-Wave galima sumontuoti standartiniame lange prijungiant prie pavaros mechanizmo (ZZ 60 ar ZZ 60h) ir valdyti pasirinktu vienu valdymo mechanizmu. Vidaus aksesuarai veikia langui esant uždarytam.

IŠORĖS AKSESUARAI

Išorinė ritininė užuolaida ARZ Z-Wave saugo patalpą nuo šilumos pertekliaus vasarą, sumažina šilumos nuostolius žiemą, užtemdo vidų ir saugo nuo triukšmo. Markizė AMZ Z-Wave – tai puikus apsaugos nuo įkaitimo ir komforto derinys. Palyginti su vidinėmis užsklandomis, markizė 8 kartus geriau saugo nuo įkaitimo, bet tuo pačiu ji leidžia patekti natūraliai šviesai ir gerėtis išorės vaizdu.

Ritininė užuolaidą ARZ Z-Wave arba markizę AMZ Z-Wave galima sumontuoti standartiniame lange prijungiant prie pavaros mechanizmo (ZZ 60 ar ZZ 60h) ir valdyti pasirinktu vienu valdymo mechanizmu

stoglangiai-fakro9

DŪMŲ ŠALINIMAS IŠ PATALPŲ

stoglangiai-fakro-dumu-salinimas

Dūmai, išsiskiriantys kartu su degančia ugnimi, kelia didžiulį pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei. Daugiau negu 90 proc. gaisrų aukų miršta nuo apsinuodijimo dūmais, o ne nuo aukštos temperatūros ar kontakto su ugnimi, kaip buvo manyta anksčiau. Dūmai ir išsiskirianti šiluma padaro daug žalos ir materialinių nuostolių gaisro apimtiems pastatams.

Įrengus atitinkamas dūmų ir šilumos šalinimo sistemas, galima išvengti pavojų, kuriuos kelia jų koncentracija. Priešdūminis langas FSP, valdomas iš priešdūminės sistemos skydo, veikia kartu su dūmų jutikliais ir avariniu mygtuku bei taip sukuria gravitacinį dūmų ir šilumos šalinimo komplektą. Sistema įrengiama viešojo naudojimo pastatuose (ypač laiptinėse, daugiabučiuose, viešbučiuose ir kt.).

stoglangiai-fakro-dumu-salinimas1

Dėl šios sistemos galima automatiškai arba rankiniu būdu atidaryti priešdūminį langą, per kurį iš patalpos pašalinamas gaisro metu išsisikiriančių dūmų, šilumos ir toksinių dujų perteklius; padidėja gyventojų saugumas, nes pastate sudaromas laisvas nuo dūmų evakuacinis kelias, pagreitinamas gaisro šaltinio lokalizavimas ir ugnies užgesinimas.

Pajutęs dūmus, jutiklis siunčia signalą į centrinį valdymo skydą, šis paleidžia elektros pavaras, kurios atidaro langą. Jeigu ugnis pastebima anksčiau negu suveikia sistema, priešdūminį langą galima atidaryti nuspaudus avarinį mygtuką RT 45. Dėl šios sistemos galima kasdien vėdinti patalpas, atidarant langą ventiliacijos jungikliu LT 84U. Atėjus nustatytam laikui, langas automatiškai užsidaro. Prie sistemos galima prijungti lietaus jutiklį ZRD, kuris užveria langą pradėjus lyti. Gaisro atveju jutiklio signalas neturi įtakos lango
valdymui.

CHARAKTERISTIKA

Dūmų ir šilumos šalinimas gaisro metu.

Automatinis arba rankinis priešdūminio lango FSP atidarymas gaisro metu;.

Padidėjęs gyventojų saugumas.

Pastato vėdinimas ir automatinis lango uždarymas atėjus nustatytam laikui.

PLAČIAU APIE FAKRO

Firma FAKRO įkurta 1991 metais. Šiandien - tai vienas iš didžiausių stogo langų gamintojų pasaulyje, kurio parduodami langai sudaro apie 15% pasaulinės stogo langų rinkos. FAKRO tikslas - pateikti aukščiausios kokybės gaminius skirtus palėpės įrengimui, kurie atitiks net išrankiausių, viso pasaulio klientų lūkesčius. Kartu mes rūpinamės mūsų klientų sveikata ir saugumu, bei aplinkos apsauga. FAKRO autoriai daugelio novatoriškų sprendimų, kuriuos patvirtina nepriklausomi mokslinių tyrimų institutai ir patentai.

FAKRO pasirūpino geriausiomis žaliavomis ir technologijomis, kurios užtikrina labai gerus stogo langų parametrus, pagalvojo apie funkcionalumą, taip pat įdėjo automatizuotą orlaidę. Kad langas būtų saugus ir atitiktų padidinto atsparumo įsilaužimui reikalavimus, sustiprino stogo lango konstrukciją.

Siūlome daug įvairių stogo langų konstrukcinių sprendimų, kurie leidžia parinkti tinkamą sprendimą kiekvienai patalpai palėpėje. Apverčiamų, pakeliamų – apverčiamų langų, bei langų su paaukštinta atidarymo ašimi. Rankena esanti lango apačioje, leidžia lengvai naudotis langu. Jos konstrukcija turi dvi fiksuotas lango pravėrimo padėtis, todėl galimas papildomas vėdinimas.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio