Spausdinti šį puslapį

Ūkio viceministrė R. Noreikienė: Gintaro ir Šilko keliai siekia bendro tikslo – turistų dėmesio ir paslaugų įvairovės

Ūkio viceministrė R. Noreikienė: Gintaro ir Šilko keliai siekia bendro tikslo – turistų dėmesio ir paslaugų įvairovės Ūkio viceministrė R. Noreikienė: Gintaro ir Šilko keliai siekia bendro tikslo – turistų dėmesio ir paslaugų įvairovės

Ūkio viceministrė Rasa Noreikienė Berlyne Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (JTPTO) Šilko kelio ministrų ir turizmo profesionalų susitikime pristatė Lietuvos patirtį ir ateities planus plėtojant teminį Gintaro kelią. Ministrų susitikimas ir diskusija, kurios metu aptartos tarptautinių teminių maršrutų plėtros galimybės ir šalių bendradarbiavimo perspektyvos turizmo srityje, vyko per vieną didžiausių pasaulyje turizmo parodų „ITB Berlin 2015“.

„Žinoma, palyginti su tūkstantmetę istoriją skaičiuojančia Šilko kelio patirtimi, virtualus Gintaro kelias, kurį Lietuva iniciavo prieš mažiau nei trejus metus, yra labai nauja iniciatyva. Tačiau ji remiasi moderniomis technologijomis, aktualiai atliepia šiuolaikines turizmo skaitmenizacijos tendencijas, todėl intriguoja turizmo ekspertus iš viso pasaulio ir suteikia Lietuvai unikalią galimybę prisistatyti kaip originaliai, turistams patraukliai krypčiai. Džiugu, kad Lietuvos vardas minimas pasauliniame kultūrinio turizmo kontekste, o lietuviškoji patirtis įdomi ir vertinga gilias kultūrinio turizmo tradicijas turinčioms šalims“, – teigia ūkio viceministrė R. Noreikienė.

Per ministrų susitikimo atidarymą JTPTO generalinis sekretorius Talebas Rifai teigė, kad naujos technologijos keičia visuomenę ir turizmą, kurio ašimi tampa ne tiek valstybinės iniciatyvos ar turizmo verslo modeliai, kiek patys vartotojai ir jų interesai. Tarptautinių teminių maršrutų plėtra remiasi bendruomeniškumo principu – „jeigu gerai kaimynui, greta esančioms šalims, gerai bus ir man“. Tai skatina šalių bendradarbiavimą, o pasaulio turistams suteikia galimybę keliaujant autentiškai pažinti tautas ir kultūras.

Teminių maršrutų plėtra taip pat suteikia galimybę garsinti ne tik didžiausius ir gražiausius šalies turizmo objektus (miestus, pilis ar žinomus muziejus), bet ir mažesnes, lokalias turistines vietas, esančias teminio maršruto kelyje: miestelius ir kaimus, mažiau dėmesio, viešinimo sulaukiančias vietoves. Smulkesniems turizmo objektams tai suteikia galimybių pritraukti dalį turistų srautų.
 
Tarptautinė turizmo paroda ITB kasmet pritraukia daugiau kaip 10 tūkst. dalyvių iš 190 pasaulio šalių. Lietuva šioje parodoje kasmet dalyvauja su stendu, kuriame pristato šalies kultūrinio, miestų, SPA, verslo turizmo ir kt. produktus.

2015-03-05. LR ŪKIO MINISTERIJA. Ūkio viceministrė R. Noreikienė: Gintaro ir Šilko keliai siekia bendro tikslo – turistų dėmesio ir paslaugų įvairovės. www.ukmin.lt

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio