Spausdinti šį puslapį

Važiuoklės remonto dirbtuvės ŠASI: Kodėl svarbu reguliariai atlikti važiuoklės diagnostiką

Važiuoklės remonto dirbtuvės ŠASI: Kodėl svarbu reguliariai atlikti važiuoklės diagnostiką Važiuoklės remonto dirbtuvės ŠASI: Kodėl svarbu reguliariai atlikti važiuoklės diagnostiką

ŠASI, IĮ

www.vaziuokle.lt

Siekiant, kad viena pagrindinių automobilio sistemų - važiuoklė užtikrintų ne tik patogų važiavimą, bet ir vairuotojo bei keleivių saugumą, važiuoklės remonto dirbtuvių ŠASI specialistai pataria į autoservisą atvykti ne tik tada, kai kas nors sugenda, bet reguliariai tikrinti važiuoklės būklę. Bent kartą ar du per metus (atsižvelgiant į automobilio ridą bei vairuotojo vairavimo ypatumus) atliekama važiuoklės diagnostika gali užkirsti kelią rimtiems automobilio gedimams.

ŠASI autoserviso meistrai atlieka lengvųjų automobilių, visureigių, mikroautobusų važiuoklės diagnostiką bei važiuoklės remonto darbus. Važiuoklė yra sudaryta iš pakabos, rėmo, tiltų bei ratų. Jos detalės yra susijusios su kitomis automobilio sistemomis, todėl jų gedimai gali įtakoti ir tų sistemų nekokybišką veikimą. Dėka tvarkingos važiuoklės automobilis turi geresnį sukibimą su kelio danga, švelniau važiuoja per įvairias duobes, nelygumus, kas užtikrina patogų keleivių važiavimą.

Kartais sulūžus ar sugedus kuriai nors važiuoklės daliai, automobilis kelyje gali tapti nevaldomas. Dėl šios priežasties labai svarbu laiku nustatyti važiuoklės detalių gedimus ir užkirsti kelią rimtesniems automobilio gedimams ar nelaimingiems atsitikimams. Dažniausiai pasitaikančius automobilio važiuoklės gedimus įtakoja amortizatoriai, svirtys, traukės, įvorės, šarnyrai, ratų guoliai. Amortizatoriai užtikrina automobilio keleivių komfortą, sušvelnina patiriamus smūgius, užtikrina stabilų automobilio ratų sukibimą su kelio danga. Jeigu automobilio amortizatoriai yra netvarkingi, prastėja važiavimo kokybė ir automobilio stabilumas duobėtame ar daug posūkių turinčiame kelyje, o staigiai stabdant – ilgėja automobilio stabdymo kelias. Netvarkingi amortizatoriai įtakoja bei kenkia kitoms važiuoklės dalims – svirtims, traukėms ir t.t., o tvarkingi – suteikia stabilumą, saugumą kelyje, užtikrina patogų keliavimą, todėl labai svarbu juos nuolat patikrinti. Važiuoklės diagnostika dažniausiai ir prasideda būtent nuo amortizatorių būklės tikrinimo. Jei jų efektyvumas didesnis negu 50 proc., tuomet juos dar galima eksploatuoti, jei ne – patartina keisti naujais. Juos taip pat galite įsigyti ŠASI autoservise, kur keitimo darbus atliks patyrę specialistai.

vaziuokles-remonto-dirbtuves-sasi1

Važiuoklės diagnostikos metu tikriname šarnyrų, sailenblokų, stabilizatorių traukių, stabilizatorių įvorių būklę. Susidėvėjusius šarnyrus, traukes, įvores, sailenblokus išduoda pasigirdę automobiliui nebūdingi garsai, bildesys, tokį automobilį tampa nesaugu vairuoti. Kadangi visos šios detalės įtakoja automobilio stabilumą bei manevringumą kelyje, būtina jas keisti. Klientų patogumui, surastus gedimus galime pašalinti vietoje per trumpą laiką.

Ratų guoliai užtikrina normalų automobilio judėjimą kelyje. Jų gedimą galima įtarti pasigirdus ūžesiui ar švilpimui, vėliau garsas girdisi nuolat, gali atsirasti vibracija, kurią jaučiame per vairą. Netvarkingi guoliai turi įtakos ratų laisvėjimui, vadinasi, įtakoja vairuotojo, keleivių bei kitų transporto priemonių saugumą. Kadangi kiekvieno automobilio ratų guoliai yra skirtingų matmenų, svorio, diametro, todėl jų keitimą reikėtų patikėti kvalifikuotiems meistrams. Tvarkingi ratų guoliai užtikrina tvirtą rato sukibimą su automobiliu, leidžiant jam laisvai judėti. Atlikdami diagnostiką nustatome ir granatų būklę, kuri įtakoja ratų sukimąsi. Svarbu, kad tiek išorinės, tiek vidinės granatos gumos nebūtų plyšusios, nes jos saugo nuo tepalų išbėgimo ir įvairaus purvo patekimo. Tačiau kartais granata gali būti sugedusi net ir tuo atveju, kai apsauginė guma neplyšusi, žinoma, tai nustatyti yra sunkiau. Apie granatos gedimą galite suprasti iš traškesio, kai sukama į vieną ar kitą pusę.

vaziuokles-remonto-dirbtuves-sasi2

ŠASI autoserviso meistrai, atlikdami važiuoklės diagnostiką naudoja šiuolaikišką, modernią įrangą bei vadovaujasi sukaupta ilgamete darbo patirtimi ir įgytomis žiniomis, kurios daugeliu atveju padeda greitai nustatyti esamus gedimus.

Be važiuoklės diagnostikos ir remonto, ŠASI autoservisas Panevėžyje ir Utenoje teikia ir stabdžių sistemos ir suportų remontą, dėl to autoserviso darbuotojai gali paruošti ir sutvarkyti automobilio važiuoklę ir stabdžių sistemą techninei apžiūrai, pakonsultuoti Jums rūpimais klausimais. Taip pat restauruojame automobilio pakabos detales bei klientų atvežtas sunkvežimių bei traktorių paprastąsias ir reaktyvines traukes. Atliekame kruopštumo ir įgūdžių reikalaujantį torsoninių galinių tiltų remontą, bei kompiuterinio ratų suvedimo paslaugas. Pas mus galite įsigyti važiuoklės dalis (amortizatoriai, pakabos detalės, pusašių apsaugos, ratų guoliai, stadžių kaladėlės, stabdžių diskai, stabdžių suportų manžetai) ir kitas automobilių dalis bei priežiūros priemones.

ŠASI savo veiklą pradėjo vykdyti 1996 m. Panevėžyje. Ilgalaikė patirtis rodo, jog esame patikima, stabili įmonė ir rinkoje jau užsitikrinome tam tikrą vietą. Mūsų paslaugas renkasi vis daugiau žmonių, todėl įmonė plečiasi ir 2005 m. atidarytas naujas autoservisas Utenoje. Pasirinkę mūsų paslaugas galėsite nesijaudinti dėl apsilankymų autoservise, nes mes garantuojame puikų kainos ir kokybės santykį. Draugiškas kolektyvas ir kvalifikuoti specialistai nustatę automobilio problemas visada pasitaria su klientais dėl remonto darbų.

vaziuokles-remonto-dirbtuves-sasi3

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio