Spausdinti šį puslapį

Vandens nukalkinimo sistema DROPSON išbandoma degalinės autoplovykloje!

Degalinė – autoplovykla Degalinė – autoplovykla

2014 metais Lietuvos rinkoje pasirodė Dropson nukalkinimo sistemos arba Dropson nukalkiklis. Tai sukėlė nemažą privačių ir komercinių klientų susidomėjimą šia naujiena bei EMI (elektros magnetinių impulsų) technologija, kuri apsaugo vandentiekio sistemą nuo kalkių apnašų ir nuosėdų problemų.

2015 metų gegužės mėnesį įvyko pirmas susitikimas su vieno iš didžiausių Lietuvos degalinių tinklo atstovais bei inžinieriais, kurie atsakingi už efektyvų ir nenutrūkstamą degalinių ir automobilių plovyklų darbą. Susitikimo metu buvo pristatyta Dropson nukalkinimo sistemos privalumai, veikimo principas. Sutarta išbandyti Dropson nukalkiklį „lauko sąlygose“ vienoje iš degalinių su automobilių plovykla, kurioje buvo opiausias klausimas – „kieto“ vandens problema.
Birželio pradžioje Dropson įrenginys EMI4000 buvo sumontuotas degalinės vandentiekio sistemoje ant šalto vandens įvado ir pradėjo veikti, o prieš tai degalinėje stovėję vandens minkštinimo filtrai (kurie sprendė kieto vandens sukeliamas problemas) buvo atjungti.

Šiek tiek informacijos apie degalinę, kurioje sumontuotas nukalkiklis:

Degalinei vanduo tiekiamas iš vietinio giluminio gręžinio, ir šis vanduo yra „kietas“ (vandens tyrimų protokolas pateikiamas straipsnio gale). Moderni vandenį bei chemines plovimo priemones naudojanti plovimo technika turi nuolatinį sąlytį su vandeniu, tad kalkių nuosėdos gali kauptis jautrioje skysčių padavimo, dozavimo įrangoje, ant įvairių plovyklos paviršių ir stiklinių langų. Be to, dėl vandens kietumo degalinės operatoriai gaudavo daug nusiskundimų dėl automobilių plovimo kokybės, nes klientai nebuvo patenkinti kalkių dėmėmis ant automobilio dažytų paviršių, kurios atsirasdavo išdžiūvus vandens lašams.

Todėl šiai problemai spręsti degalinėje prieš kelis metus buvo sumontuoti druskiniai vandens minkštinimo filtrai, kurie šią „kalkių“ problemą išsprendė – nusiskundimų iš klientų nebuvo. Tačiau dėl būtino nuolatinio druskų papildymo (reikalingo vandens minkštinimo procesui) išaugo pastovios išlaidos druskos pirkimui, darbo laiko sąnaudos bei suaktyvėjo įrangos korozija (dėl natrio, atsirandančio vandenyje po tokio druskinio vandens minkštinimo).

Taigi įrengus Dropson EMI4000 nukalkiklį, buvo atjungti druskiniai vandens minkštinimo filtrai ir į autoplovyklą tiekiamas vanduo tik fiziškai apdorotas Dropson nukalkiklio. Praėjus beveik dviem mėnesiams po Dropson įrengimo, nusiskundimų dėl plovimo kokybės nepadaugėjo, o plovimo įranga veikia sklandžiai. Todėl degalinių tinklo inžinieriai įvertino, kad toks būdas kovoti su kalkių problemomis yra akivaizdžiai ekonomiškesnis, tiek dėl ilgalaikių investicijų į įrangą, tiek kasdienės eksploatacijos požiūriu. Be to, Dropson nukalkinimo sistema nereikalauja jokios, nei pastovios, nei reguliarios priežiūros ar aptarnavimo.
Šiuo metu Dropson testavimas degalinės plovykloje tęsiamas tam, kad galutinai įsitikinti DROPSON EMI technologijos pranašumais ir privalumais; atliekami kiti tyrimai, pvz., kaip toks fiziškai apdorotas vanduo sąveikauja su plovimui skirtomis chemijos priemonėmis, ir t.t.

Nukalkiklis DROPSON sumontuotas degalinės autoplovykloje, kurioje per mėnesį nuplaunama (priklausomai nuo oro sąlygų) keli šimtai automobilių.

Vandens nukalkinimo sistema DROPSON išbandoma degalinės autoplovykloje!
1 pav. Autoplovyklos vandens padavimo mazgas
2 pav. Vyksta automobilio plovimas

Iš autoplovyklos išvažiavę pastovūs klientai buvo apklausiami, ar pastebėjo kokių nors plovimo kokybės pokyčių per pastaruosius du – tris mėnesius, po to kai buvo įrengta Dropson nukalkinimo sistema. Klientai pokyčių nepastebėjo ir yra patenkinti savo mašinos išvaizda. Ant automobilio dažytų paviršių, stiklų išorinės dalies nesimatė išdžiūvusių vandens dėmelių. Paviršiai yra švarūs ir blizgantys.

Vandens nukalkinimo sistema DROPSON išbandoma degalinės autoplovykloje!

Papildoma informacija apie vandens kokybę:
Pastačius degalinę, buvo padarytas gręžinio vandens, kuris naudojamas plovykloje, laboratorinis tyrimas. Nustatyta vandens sudėtis, jo kietumas. Žemiau pateikiamas tyrimų protokolas.

Vandens nukalkinimo sistema DROPSON išbandoma degalinės autoplovykloje!

Oficialus „Dropson“ atstovas Baltijos šalyse – UAB „Absoliuta“.
Tel. +370 5 240 51 10, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., www.dropsona.lt

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio