Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti tinkantį ir patinkantį dviratį - pataria UMARAI

 Kaip išsirinkti tinkantį ir patinkantį dviratį - pataria UMARAI Kaip išsirinkti tinkantį ir patinkantį dviratį - pataria UMARAI

EGMINDA, UAB

Dažnam, norinčiam pirkti dviratį, iškyla klausimas nuo ko pradėti, norint įsigyti ilgai tarnausiantį, kokybišką, patikimą, tinkantį bei patinkantį dviratį. Rasti atsakymą į šį klausimą padeda specializuotos dviračių ir žiemos sporto prekių parduotuvės UMARAI specialistai, teigiantys, kad pirmas ir svarbiausias kriterijus, į kurį būtina atsižvelgti renkantis dviratį – kur ir kaip ketinate važinėti.

Taip pat svarbus kriterijus – dviračio dydis. Kokio dydžio rėmas Jums tinkamiausias galite nustatyti pagal specializacijų lenteles, tačiau nederėtų pamiršti, kad rekomendacijos rėmo dydžiui pagal ūgį ir žingsnį (kojos ilgis nuo tarpkojo iki žemės) gali skirtis priklausomai nuo gamintojo.Tiksliausiai reikiamą dydį nustatyti padės kvalifikuotas specialistas parduotuvėje. Taigi, išsirinkus priimtiniausią dviračio tipą ir sužinojus tinkamą dydį beliks išsirinkti tą daiktą, kuris labiausiai prie širdies – jo modelį, komplektaciją, spalvą...

 Kaip išsirinkti tinkantį ir patinkantį dviratį - pataria UMARAI

Dviračių tipai:

Miesto ir turistiniai dviračiai - tai patogiam kasdieniam važinėjimui skirti dviračiai. Pagrindinis skiriamasis klasikinio miesto dviračio bruožas – ant jo sėdima tiesiai. Rėmo konstrukcija patogi, pats dviratis gana sunkus. Miesto dviračiai paprastai komplektuojami kartu su visomis apsaugos priemonėmis: purvasargiais, atšvaitais, žibintais, bagažine, grandinės apsaugomis, prie jų patogu tvirtinti krepšius daiktams susidėti. Prie klasikinių miesto dviračių priskiriami ir šiuo metu itin populiarūs vienos pavaros dviračiai, taip pat – sulankstomi dviračiai su mažais ratais.

Turistiniai dviračiai, kaip ir miesto, labiausiai pritaikyti važinėti tvirta kelio danga. Dėl pakankamai ilgo korpuso jie yra stabilesni, tačiau mažiau manevringi. Pritaikyti vežti didesnius krepšius.

Kalnų dviračiai (MTB) yra gaminami su platesnėmis, grublėtomis padangomis, tvirtais ratlankiais, storais, tvirtais rėmais, todėl idealiai tinka važiuoti bekele, nelygiais miško keliukais. Paprastai po kalnų dviračio sėdyne montuojami amortizatoriai, suteikiantys dviratininkui stabilumo važiuojant nelygiu gruntu. Šių dviračių vairas gana žemas, todėl sėdima palinkus į priekį.

Hibridiniai (kroso) dviračiai, puikiai tinkantys ir į darbą, ir ilgesnėms kelionėms plentu ar bekele. Jų ratai pakankamai dideli – 28 colių, padangos kur kas siauresnės nei kalnų dviračių. Daugiau važinėjantiems lygia kelio danga, patariama rinktis modelį su standžia priekine šake – minti bus lengviau. Amortizuojanti priekinė šakė suteiks galimybę patogiai važiuoti duobėta kelio danga, miško keliukais. Hibridiniai dviračiai, kaip ir miesto, gali būti komplektuojami su grandinės apsaugomis, purvasargiais, bagažine.

Plento dviračiai yra skirti treniruotėms, greitam važiavimui plentu. Šių dviračių rėmai labai lengvi ir tvirti, padangos siauros. Vairas – išriestas, tai suteikia galimybę dviratininkui važiuoti itin aerodinamiškoje sėdėsenoje. Pavaros integruotos į stabdžių rankenėles. Mažinant dviračio svorį, jis komplektuojamas be apsaugų, purvasargių, žibintų.

BMX dviračiams yra būdingas mažas tvirtas rėmas, labai platūs ratai, išriestas į viršų vairas. Kai kurie modeliai neturi balnelio, vairuotojas dviratį valdo stovėdamas ant pedalų. Skirti atlikti akrobatinius triukus, važiuoti per rampas, tiltelius, nuvirtusius medžius ir pan. Dėl ypatingos vairo kolonėlės konstrukcijos priekinis ratas gali apsisukti 360 laipsnių.
Kaip išsirinkti tinkantį ir patinkantį dviratį - pataria UMARAI
Taigi, apibendrinant:

  • Mėgstantiems greičiau paminti pedalus ir pralėkti asfaltuotais keliais, labiausiai tiks plento dviračiai.
  • Ieškantiems transporto priemonės kelionėms į darbą ir savaitgalio pasivažinėjimams parke, geriausia rinktis vadinamąjį miesto dviratį. Tokie dviračiai greičiausiai neišvengs ir prastesnio oro, todėl jie turi būti su purvasargiais, grandinės apsauga, žibintais.
  • Fiksuotos pavaros dviračiai puikiai tinka pasivažinėjimams po miestą, jie lengvi, tačiau skirti patyrusiems dviratininkams.
  • Sulankstomi nedideli dviračiai – smagūs, patogūs, tinka kelionėms, nes lengvai telpa į automobilį, tačiau keliose vietose esančios sulankstomo dviračio jungtys mažina jo stabilumą, o maži ratai, palyginti su dideliais, nėra labai patogūs.
  • Elektrinis dviratis pakankamai sunkus, šiek tiek didesnis nei įprastas. Važiuojant tokiu dviračiu reikia numatyti didesnį atstumą į priekį, nes tiek sustoti, tiek valdyti tokį dviratį sunkiau.
  • Kalnų dviratis tiks tiems, kas mėgsta važinėti miškais ir bekele. Važinėti vien tik mieste kalnų dviračiais nėra patogu, tačiau ant tokio dviračio sėdima palinkus į priekį 45 laipsnius ar dar daugiau, o tai laikoma sveikiausia sėdėsena.
  • Renkantis dviratį svarbu atkreipti dėmesį į rėmo aukštį: apžergus dviratį, tarp tarpkojo ir rėmo turi būti 3–5 cm tarpas.
  • Nepamirškite, kad įsigijus dviratį reikės papildomai išleisti ir jo priežiūrai. Pastebėję bet kokį dviračio „negalavimą“ kreipkitės į meistrus, nes jei dviratis netvarkingas, prarandate važiavimo džiaugsmą. Į meistrų rankas dviratį reikėtų atiduoti ir pabaigus važinėjimo sezoną – jie paruoš dviratį pavasariui, be to, išvengsite eilių, kurios taisyklose susidaro atšilus orams.
  • Užsukę į sporto prekių parduotuvę UMARAI, įsikūrusią Vilniuje ir Klaipėdoje, gausite profesionalių patarimų, kaip išsirinkti ne tik dviratį, bet ir slidinėjimo įrangą bei aprangą. Parduotuvėse dirbantys konsultantai, turintys ne vienerių metų patirtį, mielai pasidalys savo žiniomis, o Jūs išsirinksite kokybišką ir Jūsų individualius poreikius atitinkantį dviratį bei sutaupysite daug brangaus laiko, kurį sugaištumėte mėgindami perprasti visas technologines subtilybes.
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio