Spausdinti šį puslapį

Akvariumas ir jo įrengimas

Akvariumas ir jo įrengimas Akvariumas ir jo įrengimas

AGROVA, D. Daraškevičiaus IĮ

www.agrova.lt

Namuose akvariumas suteikia jaukumo jausmą. Žiūrėdami į žuvytes žmonėms jaučia ramybę. Norint turėti akvariumą namuose būtina įsigyti visas reikiamas priemones, kad žuvytės gyventų geromis sąlygomis ir būtų sveikos. Įmonė "Agrova" nuo 1992 m. prekiaujanti akvariumais, akvariumo įranga, žuvų maistu ir akvariumo priežiūros priemonėmis ir kitomis zooprekėmis, pataria, prieš įsigyjant akvariumą apsispręsti kur jį statysite, bei kiek jam prireiks vietos. Tuomet specialistai galės kuo tiksliau patarti kokio dydžio akvariumą Jums reikia pirkti.

Geriausia kad vieta būrų atokiau nuo saulės spindulių ir skersvėjų. Atkreipti dėmesį reikėtų į paviršių ant kurio stovės akvariumas, nes paviršius turi būti tvirtas ir lygus, geriausia būtų įsigyti specialias spinteles akvariumams. Akvariumo vietą keiskite tik tada kai bus būtina, nes augalams ir žuvytėms reikia laiko kol jos prisitaiko prie aplinkos pokyčių.

Kuo didesnis akvariumas tuo daugiau žuvyčių jame galėsite apgyvendinti. Žuvytes rinkitės tokias, kurios sugyvens, kad vėliau viena kitos nesuėstų. Dekoracijos, augalai, akmenys turi kiek įmanoma atitikti natūralią žuvyčių gamtinę vietą. Įrenginėjant akvariumui reikėtų įsigyti vandens filtrą, vandens šildytuvą bei termometrą, akvariumo lempą, oro kompresorių, taip pat augalų - gyvų arba dirbtinių, dekoracijos elementų. Kad nesiveistų dumbliai patartina įsigyti specialius preparatus, puikiai pašalinančius dumblių bei kitų žalingų medžiagų atsiradimą.

Akvariumas ir jo įrengimas

Renkantis gruntą atsiminkite, kad jis kuo daugiau turi atitikti žuvyčių gamtinę aplinką, nes grunte esančios mikrobakterijos palaiko akvariumo biopusiausvyrą. Kuo daugiau gruntas turės mineralinių medžiagų tuo geriau, nes vienoms žuvytėms patinka įsirausti į gruntą, kitos gyvena ant grunto, dar kitos virš grunto.

Labai svarbus akvariumui yra apšvietimas. Kadangi negalima jo statyti ten kur apšviečia saulės spinduliai, nes nuo saulės spindulių susidaro dumbliai, patartina įsigyti akvariumams skirtas lempas, kurios reikalingos ir žuvytėms ir augalams, kad vyktų fotosintezė, kurios metu augalai suvartoja vandenyje esantį anglie dvideginį ir išskiria deguonį.

Akvariumas ir jo įrengimas

Jeigu akvariume plaukios iš atogrąžų kraštų kilusios žuvys, jums taip pat reikės ir vandens šildytuvo, bei termometro. Patartina šildytuvą pirkti su termoreguliatoriumi, kuris pats reguliuoja vandens temperatūrą, taip jums nereikės nuolat rūpintis ar neperkaito vanduo. Akvariume vandens temperatūra turėtų būti apie +25C. Šildytuvą įjunkite į elektros srovę tik tada kai jis bus įmerktas į vandenį, kai keisite vandenį būtinai išjunkite iš el.lizdo.

Dideliems akvariumams būtinas filtras kuris išvalo nešvarumus: žuvų pašalintas liekanas, maisto likučius, drumzlius, supuvusių lapų liekanas. Filtrų yra įvairių rūšių, prieš pirkdami pasidomėkite, kokie labiausiai tiks jūsų akvariumui.

Jei akvariume užveisėte daug žuvyčių, joms reikės ir daug deguonies, kurio nepagamins tiek daug natūralūs akvariume esantys augalai todėl būtina įsigyti ir oro kompresorių (burbuliatorių), kuris pagamins papildomai deguonies. Prieš perkant oro kompresorių įsitikinkite ar jis nėra įtaisytas į filtrą.

Akvariumas ir jo įrengimas

Geriausia sodinti tikrus augalus, kurie gamins papildomą deguonį žuvytėms, bus puiki slėptuvė jaunikliams bei puikūs namai naudingoms bakterijoms ir mažiems gyviams, kurie bus puikus maistas jaunikliams. Tikri augalai netinka kada žuvytės yra žolėdės, tada patartina įsigyti dirbtinius augalus. Prieš sodindami tikrus augalus atkreipkite dėmesį į šaknis. Kuo didesnės šaknys tuo daugiau grunto reikės. Kai tik pasodinsite augalus iškarto įpilkite vandens kad lapeliai nenuvystų. Galite į vandenį įdėti įvairiausių dekoracijų, tik žiūrėkite, kad jos neišskirtų kenksmingų medžiagų į vandenį.

Kai jau viską įrengsite metas pripilti vandens. Jei leisite iš vandens čiaupo įsitikinkite ar jame nėra chloro, kuris nuodingas žuvims. Jei vanduo chloruotas leiskite jam nusistovėti 1-2paras. Įrengus akvariumą reikia palaukti 1-2 savaites kad prietaisai pradėtų dirbti tinkamai ir įsišaknytų augalai, tada jau galėsite įleisti žuvytes.

Akvariumas ir jo įrengimas

Jei planuojante savo namų ar biuro interjerą papuošti akvariumu, drąsiai kreipkitės į įmonę "Agrova". Zooprekėmis prekiaujančios įmonės specialistai suteiks profesionalias konsultacijas ir padės išsirinkti tinkamiausią Jums akvariumą, bei visą akvariumo įrangą, kad žuvytės Jus džiugintų ne vienerius metus. „Agrova“ parduotuvėse Panevėžyje, rasite aukštos kokybės akvariumus, akvariumų įrangą, gruntą, akmenis, šakas, maistą žuvims, akvariumo priežiūros priemones. Pirkėjų laukia garsiausių pasaulyje prekinių ženklų produkcija (Wiwal, Diversa, Juwel, JBL, Tetra, Aquel, Sera, New Era ir k.t.), bei platus pasirinkimas sauso ir šaldyto maisto žuvims.

„Agrova“ siūlomi produktai ir darbo patirtis padės Jums kuriant harmoningą aplinką.
 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio