Spausdinti šį puslapį

Tyrimas atskleidė: 2016 metais Lietuvos vartotojai kokybę labiausiai sieja su Taylor Swift, Rūta Meilutyte, „Samsung“ ir „Žalgiriu“

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI 2016 m. balandžio 28 d., Vilnius PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI 2016 m. balandžio 28 d., Vilnius

Jei leistų finansai ir kokybė būtų vienintelis lemiamas veiksnys perkant prekę ar paslaugą, daugelis Lietuvos vartotojų rinktųsi „Samsung“ mobilųjį telefoną, apsilankytų dainininkės Taylor Swift koncerte ir pirktų bilietus į „Žalgirio“ rungtynes, – tokius rezultatus atskleidė tarptautinės Ciuriche (Šveicarija) įsikūrusios organizacijos ICERTIAS („International Certification Association GmbH“) Lietuvoje atliktas tyrimas „QUDAL – QUality meDAL“.

Tyrimo metu Lietuvos vartotojai rinko kokybiškiausius produktus, paslaugų teikėjus ir prekės ženklus.

Lietuvos vartotojų nuomone, parduotuvių tinklas „Maxima“ yra geriausias kokybės pavyzdys ir simbolis vertinant Lietuvos rinkoje siūlomus produktus bei paslaugas. Sporto pasaulyje geriausiai kokybę įkūnija Rūta Meilutytė. „Kokybiškiausio sporto klubo pasaulyje“ kategorijoje (neatsižvelgiant į sporto šaką) daugiausia vartotojų balsų surinko krepšinio klubai, iš kurių aukščiausią vietą pelnė Kauno „Žalgiris“.

Muzikos pasaulyje kokybę simbolizuoja Taylor Swift ir Marijus Mikutavičius. „QUDAL – QUality meDAL“ tyrimo respondentai, rinkdami geriausiai Lietuvoje kokybę įkūnijantį muzikos atlikėją, daugiausia balsų skyrė savo šalies muzikantui Marijui Mikutavičiui. Na, o balsuodami už solo atlikėjus / dainininkus „geriausiai kokybę įkūnijančio tarptautinio muzikos atlikėjo“ kategorijoje vartotojai pirmenybę teikė dainininkei Taylor Swift.
 
Remiantis tyrimo rezultatais, kokybiškiausiais mobiliųjų telefonų gamintojais ar tiekėjais laikoma kompanija „Samsung“, o nešiojamųjų kompiuterių kategorijoje didžiausio populiarumo sulaukė „Asus“. Šių metų tyrime dalyvavę respondentai šį gamintoją išrinko kaip siūlantį pačią aukščiausią kokybę rinkoje.
 
Ryškiai iš konkurentų išsiskyrė parduotuvių tinklas „Senukai“, kuris surinko daugiausia apklaustųjų balsų už geriausią kokybę įvairiose tirtose kategorijose.
 
2016 m. Lietuvoje atliktame „QUDAL – QUality meDAL“ tyrime respondentai daugiausia balsų taip pat skyrė šiems prekių ženklams: „Hortex“ (šaldytų daržovių kategorija), „Bosch“ (buities prietaisų kategorija), „Felix Ketchup“ (kečupo kategorija), „Cido“ (vaisių sulčių kategorija), „Galinta“ (ryžių kategorija), „Lipton“ (arbatos kategorija), „Blend a Med“ (dantų pastos kategorija), „Delfi“ (interneto portalų kategorija), „Ariel“ (skalbimo miltelių kategorija), „Swedbank“ (bankų kategorija), „Obelių“ (aliejaus kategorija), „Caparol“ (vidaus sienų dažai), „Grite“ (tualetinio popieriaus kategorija), „Lietuvos draudimas“ (draudimo bendrovių kategorija), „Teo“ (interneto tiekėjų kategorija), „Malsena“ (aukščiausios rūšies kvietinių miltų kategorija), „Kėdainų konservai“ (konservuotų daržovių kategorija), „Lays“ (bulvių traškučių kategorija) ir daugeliui kitų.
 
Ši apklausa padėjo gauti vertingų įžvalgų apie Lietuvos rinką ir atskleidė, koks vietinių gyventojų požiūris į tam tikrų produktų, paslaugų ir prekių ženklų vertę bei kokybę ir kaip vartotojai juos pasirenka.
 
QUDAL projekto tikslas – gerinti vartotojų gyvenimo kokybę
 
QUDAL sertifikavimo projektą atliekanti akredituota tarptautinė organizacija ICERTIAS rinkoje yra pelniusi pripažinimą tiek tarp vartotojų, tiek tarp įmonių, vykdydama tokias gerai žinomas sertifikavimo programas kaip „Best Buy Award“ ir „Customers’ Friend“ („Vartotojų bičiulis“).
 
Projekto QUDAL tikslas – populiarinti kokybiškas prekes ir paslaugas, kad vartotojai už sumokėtus pinigus galėtų reikalauti pačios aukščiausios kokybės rinkoje. Atliekant „QUDAL – QUality meDAL“ tyrimą, produktų ar paslaugų kokybė vertinama remiantis vartotojų nuomone.
 
Aukščiausios kokybės produktams ir paslaugoms yra įteikiamas prestižinis „QUDAL – QUality meDAL“ apdovanojimas, kuris padeda atkreipti visuomenės dėmesį į tas bendroves, jų produktus ar paslaugas, kurie, remiantis vartotojų nuomone, rinkoje yra aukščiausios kokybės.
 
Apie tarptautinę organizaciją ICERTIAS
 
2011 m. Ciuriche įkurta tarptautinė organizacija ICERTIAS siekia užtikrinti, kad vartotojų balsas būtų išgirstas, todėl pagrindinis šios organizacijos tikslas yra tarnauti galutinių rinkoje siūlomų produktų ir paslaugų vartotojų interesams. Remdamasi visuomenės nuomone ir patirtimi, ICERTIAS tarptautiniu mastu ieško geriausių bendrovių, produktų bei paslaugų, juos sertifikuoja ir apdovanoja, taip padėdama vartotojams lengviau priimti sprendimus renkantis prekes arba paslaugas.
 
Organizacijos ICERTIAS sertifikavimo programos „Best Buy Award“, “QUDAL – QUality meDAL“ (Kokybės medalio) ir „Customers‘ Friend“ („Vartotojų bičiulis“) yra vykdomos daugiau kaip keturiasdešimtyje šalių penkiuose žemynuose, o jos rinkos tyrimų rezultatus reguliariai cituoja pagrindinės šalies ir tarptautinės žiniasklaidos priemonės bei agentūros. Šimtai vietinėje ir pasaulinėje rinkoje pirmaujančių bendrovių didžiuojasi galėdamos savo produktus ir paslaugas ženklinti prestižiniu ICERTIAS sertifikavimo ženklu.

Kontaktai:

ICERTIAS („International Certification Association GmbH“)

Feldeggstrasse 23, 8008 Ciurichas, Šveicarija

T. +41 43 544 44 20

F. +41 43 544 44 21

www.icertias.com

www.qudal.com

certificaton(eta)icertias.org

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio