Spausdinti šį puslapį

FERRERO korporatyvinė socialinė atsakomybė: svarbiausia – žmonės

Italijos ambasadorius Latvijoje Sebastiano Fulci Italijos ambasadorius Latvijoje Sebastiano Fulci

“Kurti vertę – tai dalintis vertybėmis” - toks motto lydi Ferrero grupę jau daugelį metų. Šia idėja pagrįsta visa kompanijos veikla, o taip pat ir socialinės atsakomybės strategija, kurios du svarbiausi kertiniai akmenys – tai žmonės ir planeta. Rūpintis žmonėmis šiandien Ferrero reiškia visą vertybių grandinę: pradedant įmonės darbuotojais įvairiose pasaulio šalyse, vartotojais, klientais ir baigiant ūkininkais, tiekiančiais žaliavas. Nuo vietinės aplinkos tausojimo ir išsaugojimo iki pasaulinių gamtosaugos iniciatyvų.

Žmonės - pirmiausia

Kompanijoje dirbančių žmonių atsidavimas ir aistra padėjo Ferrero šeimos verslui augti  iš kartos į kartą.  Būtent žmonės atlieka svarbiausią vaidmenį kasdienėje Ferrero grupės veikloje. Ir tai ne tik vartotojai, bet ir buvę  bei esami darbuotojai, vietos bendruomenių, kuriose veikia grupės įmonės, nariai, partneriai, tiekėjai ir ūkininkus, auginantys žaliavas Ferrero produktų gamybai. Kiekviena ši žmonių grupė užima svarbią vietą kompanijos socialinės atsakomybės strategijoje.

Ferrero bendrovės “į vartotoją orientuotas požiūris” - tai ne tušti žodžiai, o atsakingo verslo strategijos dalis. Įmonė užtikrina darbuotojams palankią darbo aplinką, kurioje kiekvienas gali mokytis, tobulėti ir augti.

Siekdama pagerinti ne tik darbo aplinką, bet ir gyvenimo sąlygas, Ferrero vykdo projektus, tokius kaip Ferrero Foundation, Ferrero Social Enterprises ar Kinder + Sport.

Ferrero Foundation (Ferrero Fondas)

Ferrero Foundation (Ferrero Fondas) – tai projektas, kuriuo kompanija išreiškia pagarbą grupės darbuotojams, kurie prisidėjo prie įmonės plėtros ir vertybių kūrimo. Šis fondas buvo įkurtas siekiant pasirūpinti į pensiją išėjusiais darbuotojais. Per daugelį veiklos metų fondas išaugo ir tapo svarbiu kultūros bei švietimo centru, vykdančiu įvairias senjorams skirtas iniciatyvas. Fondas suteikia savo buvusiems darbuotojams paramą medicinos bei sveikatinimo srityse, organizuoja įvairius fizinio aktyvumo, kultūrinius, socialinius projektus. Į pensiją išėję darbuotojai gali lankyti fondo inicijuojamus kursus, pavyzdžiui, siuvimo, fotografijos, keramikos, interneto raštingumo, užsienio kalbų, piešimo ir pan. Fondas taip pat organizuoja ekologinius žygius, choro užsiėmimus, taip pat bendrus kursus seneliams bei vaikaičiams, susitikimus su garsiais virtuvės šefais ar pyragų kepimo pamokas.

Senjorai gali ne tik dalyvauti Fondo renginiuose, bet ir prisidėti prie jų organizavimo. Tokiu būdu žmonės turi galimybę užimti svarbų vaidmenį bendrovės gyvenime net išėję į pensiją. Per dažnus fondo susitikimus žmonės ne tik įsitraukia į įvairias veiklas bei savanoriavimą, bet ir sužino apie savo buvusius kolegas, kuriems reikalinga išskirtinė pagalba.

Ferrero Social Enterprises (Ferrero socialinės įmonės)

Ferrero grupė siekia padėti bendruomenėms mažiau išsivysčiusiose šalyse. Kompanija įsteigė Ferrero socialines įmones Kamerūne, Pietų Afrikoje ir Indijoje, kurios sukuria darbo vietas, vykdo socialinius bei labdaros projektus sveikatos gerinimo bei vaikų švietimo srityse.  

Atidarius naują gamyklą, vietos verslininkams siekiama sudaryti sąlygas užsidirbti pajamų. Ferrero kompanija visuomet ieško galimybių naudoti vietos žaliavas gamybai, tokiu būdu sudarydama palankesnes sąlygas vietos verslininkams kurti naujas darbo vietas. Kompanijos vykdomi socialiniai projektai dažniausiai skirti vaikų sveikatos gerinimui ir švietimui – tai mokyklų, darželių renovacija, beglobių vaikų gydymo programos ir vaikų švietimas apie infekcines ligas.

Kinder + Sport

Mažas fizinis aktyvumas šiandien kelia didelį susirūpinimą. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, 11 metų amžiaus vaikai aktyviai fizinei veiklai per dieną neskiria net rekomenduojamos 1 valandos.  Kinder + Sport iniciatyva siekiama įvairaus amžiaus vaikų grupes sudominti skirtingais sporto užsiėmimais ir formuoti sveikos gyvensenos įpročius.  Daugiau informacijos apie kampaniją galima rasti: www.kinderplussport.com

Planetos išteklių apsauga

Ferrero grupė didelį dėmesį skiria tvarumui, todėl vykdydama savo veiklą renkasi atsakingus sprendimus, kad sumažintų vykdomos veiklos poveikį aplinkai. Kompanija vykdo 2 projektus: F-ACTS (Ferrero įsipareigojimai žemės ūkiui ir tvarumui) bei FER-Way (Ferrero aplinkosaugos atsakomybės kelias).

Įgyvendindama ambicingus tvarios žemės ūkio produktų tiekimo grandinės  tikslus, apibrėžtus F-ACTS projekte, kompanija sukūrė Ferrero Farming Values (Ferrero ūkininkavimo vertės, FVV) programą, taikomą produktų gamyboje naudojamoms žaliavoms. Kiekvienai žaliavos rūšiai taikoma specialiai jai pritaikyta FVV programa su individualiomis užduotimis. Visas FVV programas sieja tos pačios vertybės: specialių projektų ir partnerysčių vystymas, standartų ir sertifikatų adaptavimas ir institucinis bei kolektyvinis įsitraukimas.

2013/2014 fiskaliniais metais pradėtas įgyvendinti FER-Way projektas - tai kompanijos ilgalaikių įsipareigojimų programa, susijusi su aplinkos tvarumumo vadyba, produktų skirtingais gamybos ciklais poveikio aplinkai analize.

Tai tik keletas Ferrero socialinės atsakomybės projektų pavyzdžių. Daugiau galima sužinoti: www.ferrercsr.com

Birželio 2 d. Rygoje vykusiame Ferrero Grupės socialinės atsakomybės ataskaitos pristatyme visuomenei dalyvavo:

Italijos ambasadorius Latvijoje Sebastiano Fulci (Nuotr. 116)

Ferrero przidentas Francesco Paolo Fulci, su žmona (Nuotr. 313)

Ferrero przidentas Francesco Paolo Fulci, su žmona (Nuotr. 313)



 

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio