Spausdinti šį puslapį

Namo apšiltinimas GAMO termovata - sveikiasniam, tyliasniam ir energetiškai efektyviam Jūsų namui

Namo apšiltinimas GAMO termovata - sveikiasniam, tyliasniam ir energetiškai efektyviam Jūsų namui Namo apšiltinimas GAMO termovata - sveikiasniam, tyliasniam ir energetiškai efektyviam Jūsų namui

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Kiekvienas savo name norime kontroliuoti sveiką patalpų mikroklimatą, triukšmą ir drėgmę. Efektyvus energijos panaudojimas sandariame ir gerai apšiltintame name  ženkliai mažina šildymo išlaidas ir taupo gamtinius išteklius. Šiltinimas įmonės UAB „Juodasis gintaras“ pristatoma GAMO termovata yra labiausiai ištobulintas namo šiltinimo sprendimas šiuolaikiniame pastate.

Pasaulio mokslininkai, dirbantys statybos srityje pastebėjo, kad oro nutekėjimo savybė per šiltinimo medžiagos sluoksnį turi daugiau įtakos pastato charakteristikoms nei R (šiluminės varžos) vertė. GAMO termovata yra ne tik šiltinimo sistema – ji ir sandarina nuo šalto oro pritekėjimo ir šilto oro pabėgimo iš pastato.

Namo apšiltinimas GAMO termovata
     
Būdama besiplečiančių putų purškiama medžiaga, GAMO termovata yra lengviausiai montuojama ir labiausiai tinkama šiltinimo medžiaga mūrinio, plieninio ir medinio karkaso statiniams. Ši medžiaga padeda sukurti sveiką mikroklimatą pastato viduje, didina pastato ilgaamžiškumą, padėdama sumažinti drėgmės keliamas bėdas visą pastato naudingo tarnavimo laikotarpį. Taip pat ši medžiaga gali padėti smarkiai sumažinti reikalingos aušinimo ir šildymo įrangos galingumo apimtis iki 35% bei jos eksploatacinius kaštus iki 50%.

UAB „Juodasis gintaras“ atstovaujamas Kanados korporacijos Icynene® produktas GAMO - yra poliicyneno besiplečiančių putų pastatų šiltinimo medžiaga. Tai ekologiška, mažo tankio, atvirų porų, lanksti medžiaga. Cheminės sudėties požiūriu, ji priskiriama tik jos pačios klasei (kadangi nėra tokios medžiagos muitinės klasifikatoriuje, ši medžiaga į Lietuvą ir ES įvežama ir sertifikuojama kaip poliuretanas).    

Namo apšiltinimas GAMO termovata

Lyginant poliuretaną su GAMO matome, kad poliuretano putų išputimui naudojamas freonas ar jo pakaitalai, kurių reakcija galima ne žemesnėje oro temperatūroje kaip +5°C. Tuo tarpu GAMO medžiagos išputimui naudojamas vanduo, o reakcija galima net -15°C. Medžiaga sudaro sąlygas išpurkšti putas be ozono sluoksnį ardančių dujų (heksafluoracetono (HFA) ir hidrofluorangliavandenilių (HFC) junginių) ar formaldehido išsiskyrimo. Šios kvėpuojančios medžiagos mikroporos yra užpildytos oru, todėl nėra jokio dujų išsiskyrimo pavojaus. GAMO termovata yra vienintelė šiltinimo medžiaga sertifikuota pagal EnvirodesicTM sertifikavimo programą skirtą sveikesnei statinio viduje esančio oro kokybei.

Namo apšiltinimas GAMO termovata

GAMO termovata užsandarina vidinę pastato erdvę nuo vėjo ir ore tvyrančios bei pernešamos drėgmės. Vieno sluoksnio medžiaga lengvai sukuria jaukumą ir komfortą jūsų name. Ši medžiaga, užsandarindama vidines namo konstrukcijas nuo išorės dulkių, alergenų, įvairių kvapų ir teršalų, leidžia sukurti tokią oro kokybės valdymo sistemą, kurios pagalba pastato vidinėje erdvėje esantis oras būtų sveikesnis nei išorėje. Ši medžiaga neišskiria jokių dujų ar kvapų bei neskatina bakterinį ar grybelinį augimą. Su GAMO termovata apšiltinta ir užsandarinta namo vidaus aplinka yra rekomenduojama tiems, kurie kenčia nuo alergijos, kvėpavimo takų problemų bei jautrumo cheminėms medžiagoms.

Šiltinimo darbų vykdymas nėra priklausomas nuo oro sąlygų. Išpurkšta GAMO medžiaga išsiplečia santykiu 100:1, tokiu būdu užpildydama visas ertmes ir mikroplyšius, taip sustabdydama šilto vidaus oro pabėgimo ir drėgmės judėjimo galimybę. Po apšiltinimo ši medžiaga nesusitraukia, nenusėda ir nesuyra. Taip pat ji išlaiko savo efektyvumą neprarasdama šiluminės varžos savybių senstant. Produktas nepatrauklus termitams, vabzdžiams bei graužikams.

Namo apšiltinimas GAMO termovata

Kadangi kiekvienas pastato plyšys gali būti lengvai užpildytas, GAMO termovatos naudojimas gali pasiūlyti didesnę architektūrinių sprendimų laisvę projektuojant pastatus. Ši medžiaga taip pat gali išspręsti sudėtingo pastatų šiltinimo, triukšmo ir drėgmės problemas esamuose pastatuose. GAMO panaudojimas patartinas kompleksiniams izoliacijos naudojimo sprendimams pramonės, žemės ūkio bei komercinės paskirties projektams.

Namo apšiltinimas GAMO termovata

Gamo termovota šiltinami šlaitiniai stogai, užpurškiant ją tiesiai ant stogo dangos (skardos, čerpių, OSB plokščių, ar bet kokios kitos) iš vidaus. Ji puikiai prilimpa prie bet kokio paviršiaus ir sudaro ištisą minkštą, puikiai šilumą ir garsą izoliuojantį sluoksnį.

Šiltinant sienas iš išorės, ant sienos paruošiamas karkasas apdailos medžiagos tvirtinimui. Po to siena apšiltinama, užpurškiant norimo storio GAMO termovatos sluoksnį, ir prie karkaso tvirtinama apdailos medžiaga (tai gali būti plastikinės dailylentės, profiliuota skarda ar kitos ant karkaso tvirtinamos apdailos medžiagos). Išorės sienas rekomenduojama šiltinti 10 cm storio GAMO termovatos sluoksniu.

Sienas šiltinant iš vidaus, ant sienos paruošiamas karkasas, kurio elementų storis turi būti ne mažesnis už planuojamo GAMO termovatos sluoksnio storį. Tada ant sienos užpurškiama GAMO termovata. Jau po 30 sekundžių, pagal karkaso elementus nupjovus GAMO termovatos perteklių, galima prie karkaso tvirtinti gipso kartono plokštes ar kitas vidaus apdailos medžiagas.

Norint apšiltinti lubas, galimi du lubų šiltinimo variantai: iš apačios arba iš viršaus. Šiltinant lubas iš apačios, ant lubų įrengiamas karkasas, užpurškiama GAMO termovata ir prie karkaso tvirtinama lubų apdailos medžiaga (gipso kartonas ar kita). Jei patalpose nereikalinga apdaila, GAMO termovatą galima palikti ir atvirą. Tokiu atveju prieš šiltinimą ant lubų nereikia įrengti karkaso.

Iš viršaus gali būti šiltinamos medinės perdangos jų įrengimo metu, arba jau įrengtos įvairių tipų perdangos. Įrengiant medines perdangas, prie balkių iš apačios pritvirtinama lubų apdailos medžiaga (gipso kartono plokštės ar kita), ant jos iš kitos pusės (iš viršaus) užpurškiamas norimas GAMO termovatos sluoksnis ir iš viršaus ant balkių įrengiama viršutinio aukšto grindų danga. Šiltinant jau įrengtą perdangą, ant jos sudedami gulekšniai, tarp jų užpurškiamas norimo storio GAMO termovatos sluoksnis ir iš viršaus įrengiama grindų danga.

Apšiltinant vidines pertvaras, jei pertvaros šiltinamos įrengimo metu, tai ant įrengto karkaso pritvirtinama vienos pusės apdailos medžiaga (gipso kartonas ar kita), ant jos iš vidinės pusės užpurškiama GAMO termovata ir, nupjovus jos perteklių pagal pertvarų karkaso storį, pritvirtinama pertvarų kitos pusės apdailos medžiaga.

Jei reikia apšiltinti jau įrengtas pertvaras, kuriose paliktas tuščias pertvaros karkaso storio oro tarpas, tai apdailos medžiagoje gręžiamos skylutės ir per jas pertvarų viduje esantys tušti oro tarpai užpildomi GAMO termovata. Šiam šiltinimo būdui naudojamas atskiras komponentų mišinys, todėl GAMO termovata plečiasi mažiau ir stingsta ilgiau.

Šiltinant naujai įrengiamas grindis ant pagrindo sudedami gulekšniai, tarp jų užpurškiamas norimo storio GAMO termovatos sluoksnis ir iš viršaus įrengiama grindų danga.

Šiltinimo Gamo termovota privalumai:

• nereikia jokių izoliacinių plėvelių;

• GAMO termovata sustabdo šilto oro nutekėjimą per apšiltintą konstrukciją, tai duoda didžiausią šiltinimo efektyvumą;   

• darbas vyksta labai greitai; GAMO termovata sustingsta per 30 sekundžių, todėl ją iš karto galima uždengti apdailos medžiagomis;

• apšiltinamos ir sunkiausiai prieinamos vietos;

• labai gera garso izoliacija;

• sutaupoma daug laiko ir pinigų ne tik įrengimo metu, bet ir eksploatuojant pastatą;

GAMO termovata yra lengva ir minkšta, todėl tiesiai ant jos negalima įrengti apdailinio tinko.

Namo apšiltinimas GAMO termovata

Įmonės UAB „Juodasis gintaras“ pagrindinė veikla - sandarus statomų, pastatytų ar renovuojamų pastatų šiltinimas. Bendrovės specialistai šiltina įvairių tipų namus, sienas, lubas, stogus, grindis, pertvaras, fasadus. Nuo 2007m. bendrovė tapo Kanados firmos ICYNENE Inc. išskirtiniai  atstovai. UAB „Juodasis gintaras“ importuoja žaliavas tiesiai iš Missisauga, Kanados šiltinimo putų gamybai ir diegia šią unikalią kompleksinio šiltinimo GAMO purškiamų putų technologiją Lietuvoje ir Latvijoje. Visi darbuotojai turi specialius atestatus, leidžiančius dirbti su šia technologija. Kasmet Kanados firmos Icynene specialistai, pasirinktinai tikrina atliktų objektų kokybę, vykdo mokymus, perduoda ir pritaiko pagal mūsų klimatines sąlygas kanadietišką patirtį. Įmonės paruoštų ekspertų komanda, nemokamai konsultuoja energetiškai efektyvių namų statybos klausimais.

UAB „Juodasis gintaras“ šiltinimo darbus atlieka bet kurioje Lietuvos ir Latvijos vietoje.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio