Spausdinti šį puslapį

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

UAB PENKTADIENIS, studija Modus

Kalbiname tatuiruočių ir auskarų vėrimo studijos „MODUS“ savininką Viktorą apie auskarų vėrimą į bet kurią kūno vietą, tatuiruotes, bei kitus būdus, padedančius mums papuošti savo kūną išsiskirti iš minios ir tapti kitokiems.

Idėja pasidaryti ant kūno tatuiruotes ir randus, taip pat padaryti žymą ar pradurti įvairias kūno vietas – seniai ne naujiena. Jau prieš daugelį amžių žmonija buvo viską išbandžiusi. Pirmosios tatuiruotės atsirado dar akmens amžiuje, t.y. paleolite.

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

Tiesa, kad kūno gražinimo tėvynė yra nežinoma. Tatuiruotės gimė įvairiuose Žemės rutulio vietose absoliučiai autonomiškai. Įspūdinga jos paplitimo geografija. Tatuiruotės techniką pasisavino senieji Europos ir Azijos, Australijos bei Amerikos gyventojai. Būdinga tai, kad tatuiruotėmis puošdavo šviesią odą, o tamsią odą margindavo kleimais, t.y. ženklų žymomis, padarytomis atliekant randus. Įvairiais amžiais puošmenos ant kūno tarnavo tam, kad išskirtų žmogų iš kitų, tiksliau, tatuiruotė „pranešdavo“ apie priklausymą vienam ar kitam socialiniam sluoksniui, kartais net išryškindavo nusikaltėlį.

Kiekviename visuomenės sluoksnyje nusistovėdavo sava „kalbanti“ ženklų sistema. Pvz.: Senovės Japonijoje tatuiruotes pagalba galima buvo neklystant pažinti žmones, sužinoti ar moteris ištekėjusi, ar ji turi vaikų. O vaizdiniai ant kūno pvz. senovės graiko odoje, atskleisdavo jo kilmę. Pagal Herodotą „įpjovos odoje neturintis buvo laikytas nekilmingu“. Tas pats autorius aprašo dar  įdomesnę istoriją, atsitikusią Darijaus valdymo laikotarpiu. Šiuo laikotarpiu tatuiruotė pasitarnaudavo slaptam susirašinėjimui. Cituojame Herodotą: „Pas Atistohorą iš Sūzų nuo Histėjo atėjo vergas su prirašyta galva - nurodymu Aristohorui kaip būtinybę sukilti prieš carą“.

Norėdamas tai pranešti Aristohorui, Histėjus, žinodamas apie keliuose budinčius sargybinius, padarė tai gana saugiai: vienam iš savo patikimiausių vergų jis nukirpo plaukus ir ant nukirptos plikos galvos kai tatuiruotę padarė reikiamą užrašą, po to, siekdamas tą užrašą paslėpti, davė laiko plaukams ataugti. Kai tik plaukai ataugo, jis pasiuntė tą vergą į Miletą su pavedimu: šiam atvykus į paskirties vietą Aristohoras turi nukirpti vergui plaukus. Tatuiruotė ant galvos sukėlė sumišimą ir nuostabą...

XVIII a., kai tatuiruotė sugrįžo į Europą, ji jau neturėjo sakralinės prasmės, o buvo tik laukinio užjūrio puošmena. Teisingiau sakant, ją iš dalies išsaugojo užjūrio jūreiviai: angų jūreiviai ant nugaros darydavo nukryžiavimo vaizdus, ne tikėjo, kad šie turi apsaugoti juos nuo įvairų nesėkmių ir labai plačiai tuo metu flotilėje praktikuojamų kūno bausmių. Ne visada ir ne visur atvaizdai kūne buvo laikomi teigiamu reiškiniu. Dažnai, atvirkščiai, už juos buvo žiauriai baudžiama. Tatuiruotė ant veido - viena iš penkių klasikinių bausmių Kinijoje. O japonai XVII-XIX a. turėjo paprotį ant plėšiko kaktos padaryti ypatingas linijas, skirtas už nusikaltimus. Trys nusikaltimai - trys tokios linijos, už kiekvieną nusikaltimą po vieną. Kai įstatymą pažeisdavo tris kartus, pažeidėjo veide susiformuodavo „imu“ hieroglifas, tai išvertus iš japonų kalbos reiškia „šuo“.

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

Kaip išsiskirti

Pradėkime nuo populiariausio - tatuiruotės. Šiandien tai jau visateisis pasaulinės kultūros reiškinys. TV programose (pramoginėse ar sporto) matome, kiek aktorių, dainininkų, sportininkų turi tatuiruotes. Įvairūs piešiniai - nuo paprastų iki sudėtingų, bene viskas padeda išsiskirti iš minios. Meistrus arba salonus, siūlančius šias paslaugas, šiandien rasti jau nėra sunku. Aišku, geriausia yra salonas. Tatuiruotės padarymas (kaip ir visų likusių peržvelgtų „body'artų“ būdų), siekiant išvengti nemalonių padarinių, reikalauja visiško sterilumo ir vienkartinių instrumentų naudojimo!

Piešinio pasirinkimas - tai grynai asmeninis dalykas. Manoma, kad paveikslas ne tik pagražina kūną, bet ir stipriai veikia vartotojo gyvenimą. Meistrai tvirtina, kad mada nesivaiko ir nesilaiko ypatingų siužetų. Visada yra paklausios įvairios pynės ir ornamentai, kačių, gyvatės, drakono šeimų atstovai ir Rytų tematika. Merginos mėgsta smulkią florą ir fauną: tai paukšteliai, drugeliai, gėlytės, voreliai. Patekti į nemaloniai keblią padėtį, renkantis norimą siužetą yra neįmanoma, nebent jūs siūlote tokius vaizdinius, kurie, kaip pasirodo, seniai jau nenaudojami praktikoje. Plačiuosiuose sluoksniuose dekoratyvi funkcija iškyla į pirmą vietą.

Vaizdą galima atlikti ir nespalvotai ir spalvotai. Spalvų gama faktiškai yra neribojama. Geras meistras sugeba perteikti labai jautrias deficitines spalvas, šešėlius, pustonius ir pasiekti netgi reikiamą objekto matomumą. Odoje galima varijuoti, padaryti viską, net norimą mylimosios paveikslą (sako, kad tokie užsakymai nėra reti). Siekiant išlaikyti spalvų ryškumą, svarbu apsaugoti tatuiruotę nuo saulės spindulių: balta geltonuoja, na ir kitos išdega.

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

p. Viktoras mielai sutiko atsakyti į keletą klausimų:

- Ar skaudi procedūra, tatuiruotės atlikimas?

- Kaip sako medikai, ši procedūra neskausminga. Bet viskas priklauso nuo individualaus kliento nusiteikimo ir jo organizmo savybių. Ant žmogaus kūno yra labai jautrių vietų, tai jeigu jus sugalvosite šią vietą papuošti, tai teks truputį pakentėti. Kai kurie žmonės iš anksto nusistatę prieš skausmą ir dėl to nedaro tatuiruočių. Juos galime nuraminti - yra priemonių, kurios pašalina šį nemalonų jausmą.

- Visuomenėje sklando mitas, kad tatuiruotės atlikimas - rizikingas procesas?

- Ši procedūra atliekama prisilaikant visų sterilumo reikalavimų. Naudojamos vienkartinės adatos ir kitos priemonės skirtos tiktai vienkartiniam naudojimui. Įranga, su kuria dirbame, sterilizuojama pagal visas normas. Meistras dirba su pirštinėmis (kaip chirurgas) ir kitomis apsaugos priemonėmis, kaip to reikalauja higienos normos.

- Kaip ilgai vyksta tatuiruotės gijimas?

- Šis periodas preliminariai sudaro apie dešimt dienų, bet tai priklauso nuo žmogaus odos būsenos ir vietos, kur ji buvo atlikta. Terminas priklauso nuo to, ar klientas prisilaiko nurodymų žaizdelės priežiūrai.

- Kaip vyksta tatuiruotės užgijimo procesas?

- Iš karto po jos atlikimo ant tatuiruotės kelioms valandoms uždedamas raištis. Neilgą laiką oda lieka paraudonavusi tatuiruotės vietoje. Po dviejų, trijų dienų tatuiruotė pasidengia plutele, kuri ir laikosi maždaug savaitę iki visiško užgijimo. Įvertindamas kiekvieno kliento individualias savybes, meistras suteikia informaciją ir atmintinę apie priemones, kurios padės.

- Ar laikui bėgant piešinys nepraranda spalvos?

- Jeigu tatuiruotę atliko profesionalas, bėgant laikui ji beveik nekeičia formos ir spalvos. Išimtys atsiranda tais atvejais, kai žmogaus svoris greitai pasikeičia (didėja ar mažėja). Tada oda nespėja natūraliai reaguoti. Bet kokiais atvejais tatuiruotę visada galima koreguoti.

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės

- O auskarų vėrimas bet kurioje kūno vietoje - ar tai skaudi procedūra?

- Tai visiškai neskaudi procedūra. Praktiškai visada ji atliekama naudojant anestetines priemones. Bet tai dar priklauso ir nuo kliento noro.

- Ar tai saugu?

- Pati odos pradūrimo procedūra atliekama prisilaikant visų reikalavimų. Naudojamos vienkartinio naudojimo adatos ir kitos priemonės. Sterili aplinka, kabinete po procedūros įjungiama kvarco lempa. Meistras apsirengia pagal visus higienos normų reikalavimus. Taigi, matote, tai yra visiškai saugu. Dar reikėtų pridurti, kad auskarų vėrimas bet kurioje kūno vietoje turi būti atliekamas tiktai tam tikruose taškuose ant žmogaus kūno. Kitaip galima turėti labai rimtų sveikatos sutrikimų.

- O ką Jūs galite pasakyti apie auskarų vėrimą intymiose vietose?

- Tai padidina seksualinį jautrumą ir suteikia didesnę jausmų gamą sekso metu. Taip, pavyzdžiui, varputės pradūrimas stiprina jausmus ją stimuliuojant. Vyrams taip pat atliekama keletas procedūrų intymiose zonose. Tai yra saugu.

- Kiek laiko gyja žaizdelės?

- Konkretus laikas priklauso nuo vietos, kurioje buvo atliktas dūris, ir žmogaus fizinės būsenos. Bambos vadinamasis pirsingas užgyja nuo vieno iki dviejų mėnesių, liežuvio - apie savaitę, nosies, ausų ir antakių - apie septynias dienas. Intymių vietų užgyja labai greitai - per 7-20 dienų. Tai apytiksliai skaičiai, svarbu prisilaikyti visų instrukcijų ir rekomendacijų, kurias suteikia meistras, tada laikas gali sumažėti iki minimumo.

- Ar papuošalai, kuriuos naudojant atliekamas auskarų vėrimas skiriasi nuo įprastų?

- Viskas, ką naudojame, pagaminta iš specialaus chirurginio plieno ir titano. Šios medžiagos nesukelia alerginių reakcijų. Tai labai svarbu užgyjant žaizdelei.

 

Tatuiruočių studija MODUS: nuo auskarų vėrimo iki tatuiruotės


P.S. Mes visi norime būti ypatingi. Tatuiruotės, ypač meniškai atliktos, tai savotiškas papuošalas, kuris visada su Jumis. Ji gali suteikti savotišką intrigą arba pasididžiavimą, taip pat tai gali būti Jūsų talismanas. Svarbiausia, kad autorius būtų aukštos kvalifikacijos profesionalas, turintis menininko sielą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio