Spausdinti šį puslapį

Elektrocheminis ar puslaidininkis alkotesteris: kurį verta rinktis?

Elektrocheminis ar puslaidininkis alkotesteris: kurį verta rinktis? Elektrocheminis ar puslaidininkis alkotesteris: kurį verta rinktis?

Smart Business Agency, UAB

fiksuok.lt specialistai atkreipia dėmesį į profesionalių ir asmeninių alkotesterių savybes. Šie prietaisai užtikrina ne tik asmeninį, bet ir aplinkinių saugumą. Jie padeda įvertinti ir stebėti, kaip alkoholis veikia konkrečiai jo organizmą, nes kiekvieną žmogų, alkoholis veikia skirtingai, todėl ir jo pasisavinimas organizme yra individualus.

Alkoholio kiekio kraujyje matavimo rodikliai gali priklausyti nuo įvairių veiksnių, tokių kaip žmogaus svoris, raumenų masė, neseniai suvartotas maisto ir skysčių kiekis. Todėl įsivertinti savo apsvaigimo nuo alkoholio lygį įmanoma tik turint alkoholio matavimo prietaisą – alkotesterį. Žmonės dažnai nustemba, kai esant skirtingoms progoms, alkoholio koncentracija kraujyje yra nevienoda net ir suvartojus tą patį alkoholio kiekį.

Koks skirtumas tarp asmeninio ir profesionalaus alkotesterių modelių? Kuo profesionalus alkotesteris pranašesnis už asmeninį alkotesterį?

Alkotesterius būtų galima suskirstyti į tris tipus:

  • Asmeninio naudojimo alkotesteriai, kurie naudoja puslaidininkio oksido jutiklius;
  • Asmeninio naudojimo alkotesteriai su elektrocheminiu jutikliu;
  • Profesionalaus naudojimo alkotesteriai su elektrocheminiu jutikliu, kurie gali būti naudojami ypač intensyviai.

Elektrocheminis ar puslaidininkinis alkotesteris?

fiksuok.lt atkreipia dėmesį, jog profesionalus alkotesteris pateiks tikslesnius duomenis net tiems žmonėms, kurie serga diabetu ar laikosi mažo kaloringumo dietos. Asmeninio naudojimo alkotesteris su puslaidininkiu jutikliu tokio tipo žmonėms gali pateikti nelabai tikslius duomenis.

Profesionalaus naudojimo alkotesteriai rodo tikslesnius rezultatus, atliekant daug testų iš eilės be jokios pertraukos. Taip pat jie yra tikslesni matuojant didesnės alkoholio koncentracijos kiekio kraujyje rodiklius. Tuo tarpu asmeniniai alkotesteriai tuo nepasižymi ir atlikus eilę testų smarkiai padidėja galimybė tokį prietaisą iškalibruoti (pradės rodyti netiksliai). Asmeninius alkotesterius rekomenduojama naudoti tik tuo atveju, kada abejojate ar pasiekėte leistiną AKK ribą ar ne. Jei žinote, kad tikrai viršysite leistiną AKK ribą (pvz. pripūsite 1 promilę), geriau tokio prietaiso nenaudoti – rečiau reikės kalibruoti.

Profesionalaus naudojimo alkotesteriai išlieka tikslūs tūkstančiams testų (priklausomai nuo modelio), tuo tarpu puslaidininkį jutiklį turintys asmeniniai alkotesteriai tik iki ~300 testų.

fiksuok.lt – tai specializuota asmeniniam ir profesionaliam naudojimui skirtų alkotesterių, vaizdo registratorių (automobilinių filmavimo kamerų) parduotuvė, kurioje rasite tik populiariausius ir pasaulyje pripažintus prekių vardus. Įmonės specialistai pasirūpinsi Jūsų turimo alkotesterio tikslumo atstatymu (kalibravimu) ar remontu, o prireikus atliksi ir metrologinę patikrą (išduodamas alkotesterio tikslumą patvirtinantis sertifikatas).  Šioje specializuotoje parduotuvėje rasite asmeninius ir profesionalius alkotesterius, vaizdo registratorius bei įvairius priedus.

  • šrifto dydis
Pasidalink:
Joomla SEF URLs by Artio