Spausdinti šį puslapį

Amortizatorių keitimas ŠASI važiuoklės remonto dirbtuvėse

Amortizatorių keitimas ŠASI važiuoklės remonto dirbtuvėse Amortizatorių keitimas ŠASI važiuoklės remonto dirbtuvėse

ŠASI, IĮ

www.vaziuokle.lt

„ŠASI“ savo veiklą pradėjo vykdyti 1996 m., kuomet atidarytas pirmasis autoservisas Panevėžyje Nuo 2005 metų įkurtas įmonės padalinys ir Utenos mieste. „ŠASI“ automobilių remonto verslą vykdo jau beveik du dešimtmečius ir turi sukaupusi didelę darbo patirtį automobilių remonto ir priežiūros srityje. Klientams pasirinkusiems „ŠASI“ paslaugas garantuojamas puikus kainos ir kokybės santykis. Draugiškas kolektyvas ir kvalifikuoti specialistai nustatę automobilio problemas visada pasitaria su klientais dėl remonto darbų. „ŠASI“ meistrai gali sutvarkyti tiek smulkų, tiek meistriškumo bei tam tikrų žinių reikalaujantį gedimą.

„ŠASI“ Panevėžyje ir Utenoje teikia amortizatorių keitimo paslaugas. Amortizatoriai yra viena pagrindinių važiuoklės dalių, kuri užtikrina patogų ir stabilų važiavimą. Jie turi išlaikyti ratų sukibimą su kelio danga net ir esant tam tikriems kelio nelygumams, taip garantuojant komfortišką važiavimą. Jei amortizatoriai nebeatlieka savo funkcijų, važiuojant nelygiu, duobėtu keliu automobilis gali tapti nestabilus, mažiau manevringas. Prastėjant amortizatorių veikimui, transporto priemonė gali pradėti slysti į šoną, ilgėja automobilio stabdymo kelias. Norint to išvengti, patartina profilaktiškai patikrinti amortizatorių būklę ir esant reikalui - juos keisti.

Važiuoklės dalys yra susijusios ir jungiasi tarpusavyje, todėl sugedus vienai važiuoklės daliai, gali greičiau gesti ir sveikos detalės (vairo taukės, šarnyrai, svirtys, įvorės, guoliai, šarnyrai, sailenblokai ir kt.). Todėl eksploatuojant automobilį su blogais amortizatoriais, tikėtina, jog atsiras kitų važiuoklės dalių ar net visos sistemos gedimų.

Dažnai amortizatoriai genda tada, kai yra neprofesionaliai sumontuoti, kai plyšta jų gumos, išteka tepalas. Tada kaupiasi purvas, smėlis, kurie sugadina šią važiuoklės dalį. Amortizatorių gedimų neišvengsime, nes jie dėvisi būtent tada, kai yra naudojami. Vadinasi, kiekvienos kelionės metu jų būklė po truputį prastėja. Kad amortizatorių gedimai nesukeltų rimtesnių problemų, svarbu tinkamu laiku juos pakeisti, neuždelsti. Dažnai automobilių gamintojai pateikia tam tikrą skaičių kilometrų, kuriuos nuvažiavus reikėtų montuoti naujus amortizatorius. Jeigu gamintojas nenurodė, kada tai reikėtų atlikti, juos rekomenduojama keisti nuvažiavus 80 tūkst. kilometrų. Keitimo laikotarpis taip pat priklauso nuo kelio dangos, kuria važinėjama, vairuotojo vairavimo ypatumų – nuo šių veiksnių amortizatorių eksploatavimo laikas gali sutrumpėti ar šiek tiek pailgėti. Tačiau bet kokiu atveju jie nuolat dėvėsi. Kad amortizatoriai nebetinkami eksploatuoti galima įtarti pamačius tepaluotus stūmoklius, pajutus, jog automobilis tapo ne toks stabilus ir gerai valdomas kelyje, sumažėjo kelionės komfortas.

Amortizatorių keitimas ŠASI važiuoklės remonto dirbtuvėseKaip sužinoti, ar jau reikalingas amortizatorių keitimas?

Amortizatorių būklę galima patikrinti visiems žinomu būdu – siūbuojant kėbulą aukštyn žemyn. Tačiau, šis patikrinimas efektyvus, kai amortizatoriai yra labai susidėvėję, o kitu atveju labai sunku nuspręsti, nes automobiliui stovint ir važiuojant amortizatorių veikimas labai skiriasi. Todėl juos reikėtų tikrinti autoservise, kur patyrę meistrai, atlikę specialią patikrą bei testus stenduose, pasakys, ar jau reikia montuoti naujus. Amortizatorių keitimas reikalauja tam tikrų teorinių žinių, praktinių įgūdžių bei įrangos. Perkant amortizatorius nepatartina taupyti, nes kokybiška prekė Jums tarnaus daug ilgiau. Svarbu, kad amortizatorių keitimas būtų atliktas kokybiškai, nes nuo to taip pat priklauso jų eksploatavimo laikas.

Kartais žmonės įsigyja labai gerus amortizatorius, tačiau jų montavimą patiki neprofesionaliems darbininkams arba keičiasi patys. Deja taip keičiant akumuliatorius, jie dažnai yra sugadinami arba įdedami netaisyklingai, dėl ko sutrumpėja jų tarnavimo laikas. „ŠASI“ dirba kvalifikuoti darbuotojai, sukaupę daug vertingos patirties taisant automobilius ir siūlantys profesionalų remonto darbų atlikimą. Įmonė dirba tik su patikimais partneriais, dėl to visiems parduodamiems „BOGE“ amortizatoriams suteikiama dviejų metų garantija. Be to, klientams įsigijusiems amortizatorius „ŠASI“ parduotuvėje, jų keitimui taikoma 10% nuolaida. 

„ŠASI“ važiuoklės remonto dirbtuvės atlieka ne tik amortizatorius keitimo paslaugas, bet lengvųjų automobilių, visureigių ir mikroautobusų važiuoklės diagnostiką, važiuoklės remonto darus, stabdžių sistemos ir stabdžių suportų remontą, torsioninių galinių tiltų remontą, kompiuterinis ratų suvedimą ir kitus transporto priemonių remonto darbus. Autoserviso darbuotojai gali paruošti ir sutvarkyti automobilio važiuoklę ir stabdžių sistemą techninei apžiūrai, pakonsultuoti Jums rūpimais klausimais. Restauruojamos ir keičiamos automobilių pakabos detalės: šarnyrai, traukės, guminės įvorės. Taip pat restauruojamos kliento atvežtos nuimtos sunkvežimių ir traktorių paprastosios ir reaktyvinės traukės.

„ŠASI“ parduotuvėje be kokybiškų vokiečių firmos „BOGE“ amortizatorių, galite įsigyti pakabos detalių, stabdžių kaladėlių „ATE“, „BARUM“, „REMSA“, ratų guolių „SKF“, „FAG“, „SNR“, „PFI“, pusašių apsaugas, stabdžių diskus, stabdžių suportų manžetus ir kitas automobilių dalis bei priežiūros priemones.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio