Spausdinti šį puslapį

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos – kokią šventę susikurti?

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos – kokią šventę susikurti? Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos – kokią šventę susikurti?

Inesos gėlės: FLOWER SHOP BY INESA gėlių salonai, floristikos mokymas (ARTCITY, UAB)

flowershop.lt

www.floristikoskursai.lt

Vestuvių planavimo studija „Inesa“ teikia planavimo, organizavimo, šventinio dekoravimo ir floristikos paslaugas vestuvėms, krikštynoms, sezoninėms šventėms ir kitiems renginiams. Šventinis dekoravimas bei floristika – tai paskutinis, labai svarbus akcentas, kuris užpildo visą šventę. Apie vestuvių mados tendencijas papasakos floristė dekoratorė, vestuvių organizatorė Inesa Borkovska.

„Kartu su komanda atidžiai stebime šiuolaikinių vestuvių mados tendencijas ir visada žinome, kas dabar yra madinga ir aktualu, tai leidžia mums nestokoti šviežių idėjų ir visada viena koja žengti priekyje. Ne paslaptis, kad kaip tik aukštoji mada bei žinomiausi pasaulio dizaineriai diktuoja viską, vestuvių mada – ne išimtis.“

Vestuvių planavimo studijos „Inesa“ įkūrėja I.Borkovska supažindina, kaip naujausios mados tendencijos atsispindi vestuvių koncepcijoje, dekore bei floristikoje. Tikimės, kad ši apžvalga padės Jums rasti įkvėpimo savo vestuvėms.

Vestuvių floristikos tendencijos – kokią šventę susikurti?


Vestuvių koncepcija ir stilistika
 
Jau ne pirmus metus vestuvių šventės koncepcija tolsta nuo klasikinių bei tradicinių vestuvių. Individualumas ir drąsus sprendimai vis dažniau išlaisvina iš standartų taip charakterizuojant būsimų jaunavedžių bruožus.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos
 

Kamerinės vestuvės

Vis daugiau porų atsisako didelių vestuvių ir vietoj jų renkasi kamerines – šventę tik šeimos nariams bei artimiausiems draugams. Šventė tampa individualesnė, jaukesnė bei labiau šeimyniška.
 
Viena vieta

Pasiruošimas namuose, vėliau grožio salone, vėl namuose, išlydėjimas, fotosesija skirtingose vietose, o vakarinė dalis sodyboje už miesto – toks vestuvių scenarijus reikalauja labai daug laiko, ilgi važiavimai į skirtingas vietas labai išvargina jaunavedžius, be to, tokios šventės organizavimas yra sudėtingesnis. Todėl raginame poras atsisakyti tokio formato vestuvių.

2017 metais vienareikšmiškai pirmenybę teikiame vienai vietai: ir rytiniam pasiruošimui, ir fotosesijai, ir šventinei vakarienei. Tai sutaupys daug Jūsų brangaus laiko, o svarbiausia – apsaugos nuo stresinių situacijų. Be to, vientisą stilistiką išlaikyti vienoje vietoje žymiai paprasčiau nei skirtingose. Tik pagalvokite, kaip smagu atsikelti ryte ir niekur neskubėti, pasimėgauti bendrais pusryčiais ir atsipalaiduoti. Jeigu norite išlaikyti intrigą, kad jaunikis nuotaką pamatytų tik prie altoriaus, pasiruošimui rinkitės atskirus kambarius – jaunoji su draugėmis, o jaunikis su savo draugais.

Tokio formato vestuvėms patariame rinktis didesnes erdves, su nakvyne bei gražiais vaizdais fotosesijai.

Išvažiuojamoji ceremonija

Ne paslaptis, kad civilinė santuokos registracija jau seniai nuėjo į antrą planą, tačiau pastebime, kad mažais žingsneliais ji vėl grįžta į vestuvių tradicijas, tik kitokiu formatu: niūrius ir griežtus santuokos rūmus pakeitė išvažiuojamoji santuokos ceremonija, kuri, jaunavedžiams pageidaujant, gali vykti bet kur. Jaunavedžių poros labai pamėgo šią ceremoniją, nes tai – nepamirštamos akimirkos: prašmatnus kupolas, kilimas, nuostabi gamta.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

 
Jaukumas

Jaukumas – tai ne tik idealiai suderintos vieno stiliaus detalės, greičiausiai, atvirkščiai: kuo mažiau prisirišimo prie konkretaus stiliaus, kuo daugiau asmeninių detalių, tuo jaukesnė ir šiltesnė aplinka.

Jeigu Jūsų vestuvės nedidelės, išlaikykite šeimos šventės formatą, suorganizuokite jaukią vakarienę prie bendro stalo, papuošto žvakėmis ir sezoninėmis gyvomis gėlėmis. Jauki aplinka bei nuoširdūs pokalbiai prie bendro stalo pavers Jūsų šventę nepamirštama.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos


 
Prabangi klasika

Klasika niekada neišeina iš mados, todėl ir naujame sezone ji vėl užima vieną aukščiausių pozicijų. Tačiau klasika modernėja – ji atsiskleidžia naujomis spalvomis, dabar ji lengvesnė ir lankstesnė. Kad išlaikytumėte prabangų, bet jaukų stilių, vietoje autentiškų dvarų patariame rinktis klasikinio stiliaus užmiesčio viešbutį arba modernų dvarą. Dekorui rekomenduojame krištolą, klasikinius indus.

Na, o karietas, aišku, nukonkuruoja klasikiniai kabrioletai.  

 

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos
 

Drąsūs sprendimai

2016 metais dirbome su be galo daug drąsių porų, stebinusių pačiais netikėčiausiais norais ir vizijomis. 2017 metais ši tendencija dar labiau išryškėja.

Loftai, metallic efektą kuriantys nestandartiniai dekorai, nuotaka su mini suknele... Aukštakulnius keičia laisvalaikio avalynė, limuzinus – motociklai. Atrodo, visai ne vestuvinės idėjos, tačiau dabar jos pačioje populiarumo viršūnėje.

Jeigu šios netikėtos detalės atspindi jūsų poros vidų, nestabdykite savęs ir nebijokite savo svajonių, derinkite nesuderinamus dalykus – juk tik taip gimsta nepamirštamos šventės.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

Vestuvių spalvos, dekoras ir floristika

Kelis paskutinius sezonus vestuvėse dominavo žaluma, samanos. Natūralumas išlieka madoje ir šiais metais, tačiau į vestuvių dekorą labai užtikrintai atkeliauja mėlynos ir pilkos mišinys (petrol) spalva. Ji vyrauja ne tik dekore bei floristikoje, bet ir jaunųjų drabužiuose. Šios spalvos akcentai įneša neapsakomo žavesio.

Ant podiumo vis dar karaliauja žalsva spalva, kuri persikelia ir į vestuvių dekorą bei floristiką.

Klasika niekada neišeina iš mados - konservatyvios poros ir šiemet renkasi raudoną, baltą bei juodą spalvas. Tačiau šio sezono šūkis – dar daugiau aukso. Tačiau svarbu nepersistengti, akcentai ir turi likti akcentai ir tik pabrėžti šventės eleganciją.
 
Šiais metais visų spalvų favorite garsiausi pasaulio dizaineriai vienbalsiai pripažino ROŽINĘ. Pudros, persiko, fuksijos, ciklameno spalvos – rinkitės bet kurį šių atspalvių ir būsite madingais. Pamėgta praeitų sezonų tamsiai vyšninė spalva taip pat nenori nulipti nuo podiumo –  ji irgi lieka tarp favoritų. Tik jau šį sezoną keliaus poroje su šviesiais atspalviais.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

Nuotakos puokštė

Nuotakų puokštės tampa ne tik tvarkingesnės, bet ir originalesnės bei gyvesnės. Nedvejodami siūlome komponuoti ne tik gėles ir žalumą, bet ir natūralias uogas bei sezonines detales, pvz., kankorėžius, giles. Be abejo, paliksime vietos ir klasikai – juk rožių puokštės vienos populiariausių šiemet.

Mes už natūralumą, o šiemet tai dar labiau pabrėžiama. Apsaugosime poras nuo papildomų išlaidų bei stresų siūlydami rinktis tik sezonines gėles. Pirmiausia, sutaupysite, o svarbiausia, puokštės, sukurtos iš sezoninių gėlių, visada atrodys skoningai.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

Floristinis apipavidalinimas

Sudėtingi floristiniai darbai, masyvios puokštės aukštai virš stalų visada bus madinga ir stilinga, taip pat lengvumu alsuojančios gyvų žiedų ar žalumos girliandos, ar iš sezoninių gėlių surištos puokštės – labai puošnu ir elegantiška. Šį sezoną ir vėl išlieka madingos vazoninės gėlės: hortenzijos, levandos, sukulentai, gebenės bei prieskoniai vazonėliuose: mėtos, čiobreliai. Rinktis tikrai yra iš ko. Svarbu, kad jūsų pasirinktas dekoras tiktų prie bendros vestuvių koncepcijos.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

Popierinis dekoras
 
Elegantiški dekorai iš popieriaus leidžiami ir šį sezoną. Populiariausi lieka fotosienos bei fotokampeliai, puošti dekoratyvinėmis gėlėmis. Vis dažniau nuotakos pačios užsiima rankdarbiais ir mielai susikuria dekoracijas vestuvėms: origamiai, burbulai, konfeti, tačiau svarbiausia – nepersistengti.

Kaligrafija
 
Be spaudos darbų vestuvėse neapsieisime. Pirmą žinutę apie vestuves svečiams neša jūsų vestuvių kvietimas. Šį sezoną madinga kokybė: svarbu, kad  kvietimas būtų pagamintas iš kokybiško popieriaus, dizaine vyrauja minimalizmas ir  elegancija, kvietimai dekoruojami nėriniuotomis arba aksominėmis juostelėmis. Maloniai nustebinsite svečius, jeigu pasirašysite kvietimus ranka. Kaligrafija niekada neišeis iš mados ir dera prie bet kokio vestuvių stiliaus. Todėl raginame nepamiršti kaligrafijos: stalo kortelės, susėdimo planas, padėkos žodžiai, ranka rašytos sentencijos nepaliks abejingo nė vieno svečio.

Saldus stalas
 
Daugybe keksiukų, orinukais, kanelėmis ir kitais saldėsiais perkrauti stalai, primenantys kepyklėlių vitrinas, liko toli toli praeityje. Didelis elegantiškas vestuvių tortas – tai šių metų vestuvių akcentas. Tačiau jeigu norite palepinti svečius ir kitais desertais, užsakykite atskirus desertus stikliniuose indeliuose arba sezoninių vaisių porcijas gražiose skaidriose taurėse. Tai ne tik gražu, bet ir labai praktiška.

Taigi, pagrindinė 2017 metų vestuvių mados tendencija – minimalizmas. Visgi reikia suprasti, kad minimalizmas nebūtinai griežtos ir aiškios spalvų linijos bei floristikos stoka. Minimalizmas kaip tik gerai apgalvota spalvinė gama, pastelinė spalvų paletė bei neperkrautas dekoras. Mažiau yra daugiau – tai minimalistinio dekoro pagrindas. Atsisakykite tradicinių kėdžių užvalkalų, staltiesių bei masyvių gėlių kompozicijų, dekore naudokite ne daugiau trijų atspalvių, dominuoti turi šviesi. Nepamirškite ir savęs – jaunųjų stilius turi būti subtilus ir elegantiškas.
 
O pati svarbiausia šių metų tendencija – tai šablonų ir stereotipų, nuobodžių, nemielų jaunavedžiams tradicijų atsisakymas. Šiuolaikinėse vestuvėse vyrauja jaunavedžių poros individualumas, o tai atspindi ne tik pasirinktas aprangos stilius, bet ir šventinė vieta bei visas vestuvių scenarijus.

Mažiau klausykite patarimų iš šalies, daugiau kliaukitės savo širdimi. Fantazuokite, svajokite, mylėkite vienas kitą ir kurkite kartu įsimintiniausią ŠVENTĘ SAU.

Vestuvių floristikos ir dekoravimo tendencijos

 

Parengta pagal UAB „ARTCITY“ ir myday.lt informaciją.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio