Spausdinti šį puslapį

Frankfurtas: į aukso amžių paniręs Vokietijos miestas

Frankfurtas: į aukso amžių paniręs Vokietijos miestas Frankfurtas: į aukso amžių paniręs Vokietijos miestas

Akimis neaprėpiamos automobilių, muzikos ir knygų mugės, moderni, dangoraižiais pasipuošusi architektūra, klestinti ekonomika ir kultūra – Frankfurtą pasaulyje garsina daugybė solidžių pasiekimų. Gimtajame J. V. Gėtės mieste šiandien gyvena ir nemažai lietuvių. Pigūs skrydžiai į Frankfurtą – tobula galimybė aplankyti saviškius bei pažinti šį jaukiai europietišką, penktą pagal dydį Vokietijos miestą.

Lankytinų Frankfurto vietų TOP–5

Dešimtys meno galerijų ir muziejų, teatrai, parodų salės, dangoraižiai ir bokštai, bankai, gamyklos suformuoja nuolat kintančią, tačiau lengvai atpažįstamą Frankfurto panoramą. Šioje ekonomikos ir finansų širdyje, kadaise buvusioje Šventosios Romos imperijos centru, savo turistinių favoritų atranda kiekvienas keliautojas. Iš ilgo tarsi pati miesto istorija lankytinų vietų sąrašo jums pateikiame penkis objektus, kuriuose galite patirti charizmatišką, bohemišką ir kartu – didingą Frankfurto aurą.

1. Maino bokštas

Šis 56 aukštų dangoraižis – geriausia vieta pamatyti unikaliajai miesto panoramai. Į 200 m aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę kilti patariame ne tik dieną, bet ir atslenkant sutemoms. Pamažu įsiplieskiantys miesto žiburiai ir besileidžianti saulė leis pasimėgauti pasakiškais, malonius šiurpuliukus dovanojančiais reginiais.

2. Katedra

Įstabus gotikinis statinys – tai, ko reikia kiekvienam istorija besididžiuojančiam miestui. Gracingoji Frankfurto katedra pastatyta dar 13 amžiuje. Žavingu bokštu pasipuošusį statinį vokiečiams teko atstatyti net du kartus: po 19 a. gaisro ir Antrojo pasaulinio karo.

3. Rotušė ir Rotušės aikštė

Jei pigūs skrydžiai į Vokietiją jus žavi dėl ypatingos galimybės pasigrožėti architektūra, ši aikštė tikrai neapvils. Šešis amžius savo reikšmę išlaikiusi erdvė – miesto širdis. Seniausioje Frankfurto dalyje organizuojami pagrindiniai renginiai. Čia rasite tradicinių fachverkinių statinių, nuostabų Teisingumo fontaną, žymių šalies asmenų kalbas išklausiusį rotušės balkoną, Šv. Mikalojaus bažnyčią su daugybe šiam šventajam skirtų statulų.

4. J. V. Gėtės namas

Frankfurtas – šio pasaulinės literatūros korifėjaus gimtinė. Nors gimtąjį rašytojo namą po Antrojo pasaulinio karo teko atkurti, autentikos čia netrūksta. Šalia namo įrengtas muziejus taip pat vertas apsilankymo: jo ekspozicija padės geriau suprasti, kaip šį kūrėją, filosofą veikė to laikmečio politinė, socialinė ir kultūrinė aplinka.

5. Muziejų krantinė

Tai – unikali miesto dalis, nusėta įdomiais, originaliais muziejais. Smalsumą žadinančiomis ekspozicijomis pasižymi Kino, Štedelio, Taikomosios dailės, Komunikacijos, Pasaulio kultūrų  muziejai. Kitoje upės pusėje rasite Vaikų muziejų, tad kelionė bus smagi ir mažiesiems keliautojams. Jei mieste lankysitės rugpjūtį, apsilankykite Museumsurfer festivalyje: tuo metu rengiamos išskirtinės programos.

Frankfurtas

Įdomūs faktai apie Frankfurtą

• Tikrasis miesto pavadinimas yra ilgesnis – Frankfurtas prie Maino. Taip yra dėl to, kad Vokietijoje plyti dar vienas panašaus pavadinimo miestas – Frankfurtas prie Oderio.

• Tai – brangiausias Vokietijos miestas, tad pigūs skrydžiai į Frankfurtą leidžia pasirūpinti gausesnėmis pramogomis ir patogesne viešnage.

• Šiame mieste 1860 m. mirė didysis vokiečių filosofas A. Šopenhaueris.

• Frankfurte į dangų stiebiasi du aukščiausi ES dangoraižiai.

• Šis miestas pagal gyvenimo kokybės rodiklius dažnai įvardijamas kaip vienas geriausių.

• Šventosios Romos imperijos laikais būtent Frankfurte buvo įšventinami naujieji karaliai.

• Kas ketvirtas Frankfurto gyventojas yra užsienietis.

Frankfurtas idealiai tinka savaitgalio pabėgimui nuo rutinos ir turiningoms ilgesnėms atostogoms. Pigūs skrydžiai į Frankfurtą, įdomiausių lankytinų vietų sąrašas, talpus lagaminas lauktuvėms – patikimas receptas kelionei, kurią tikrai norėsis pakartoti.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio