Spausdinti šį puslapį

Nuotekų valymo įrenginiai saugo gamtą ir žmogaus sveikatą

Nuotekų valymo įrenginiai saugo gamtą ir žmogaus sveikatą Nuotekų valymo įrenginiai saugo gamtą ir žmogaus sveikatą

VANDENS EKSPERTAI, UAB

UAB „Vandens ekspertai“ prekiauja ir montuoja „Traidenis“ biologinius nuotekų valymo įrenginius, pagamintus iš aukščiausios kokybės medžiagų, turinčių visus sertifikatus. Suprojektavus namus ir prasidėjus statyboms, šie įrenginiai yra būtini visiems besirūpinantiems savo sveikata, nes įrenginiai užkerta kelią kenksmingų medžiagų ir nešvarumų patekimui į gruntą ir per jį į vandenį.

Nuotekų valymo įrenginiai – aplinkosaugines funkcijas atliekančios sistemos, kurios tarnauja ne tik gamtai, bet ir žmogui. Į gruntinius vandenis patekusios kenksmingos medžiagos pasiekia ir vandens telkinius. Nuo nuotekų poveikio gali nukentėti ne tik augalai, vandens telkinių gyvūnai, bet ir žmonės. Taigi, nuotekų valymo sistemos saugo gamtą ir žmogaus sveikatą.

Nuotekų valymo įrenginiai saugo gamtą ir žmogaus sveikatą

Nuotekų valymo įrenginių tipai

NVa įrenginiai. Šie įrenginiai pasižymi tuo, kad perteklinis dumblas išsiurbiamas asenizacine mašina. Dumblas išsiurbiamas 1-2 kartus į metus, priklausomai nuo naudojimo dažnumo. Nuotekų valymo įrenginių „Traidenis“ sistema nėra sudėtinga. Nuotekos patenka į kamerą, kuri yra įrenginio viduje. Toje kameroje nuotekos maišosi su aktyviuoju dumblu. Šiame procese labai svarbų vaidmenį atlieka suspaustas oras. Oras reikalingas tam, kad aktyvaus dumblo gyvybės nežūtų. Į vidinę nuotekų valymo įrenginio kamerą oras patenka orapūtės pagalba.

Nuotekų valymo įrenginiai paremti biologiniu valymu. Šis valymas paremtas mikroorganizmų veikla, kurie skaido ir suardo organines medžiagas. Organinių medžiagų skaidymas ir aktyvaus dumblo susidarymas vyksta aeracinėje zonoje. Vėliau aktyvus dumblas patenka į išorinę kamerą ir dėl gravitacijos jėgų atsiskiria ir patenka į apatinę įrenginio dalį. Valytas vanduo kyla į nuotekų valymo įrenginio viršutinę dalį, kur jis išteka.

NVm įrenginiai (su maišais). Šie nuotekų valymo įrenginiai yra geri tuo, kad perteklinis dumblas šalinimas į maišus, kurie pritvirtinti įrenginio viduje. Tokio dumblo panaudojimas tinka tręšimui. Tokiam nuotekų valymo įrenginiui nereikalinga asenizacinė mašina. Veikimo ir valymo principas toks pat, kaip ir NVa. Nuotekų valymo įrenginiai paremti mikroorganizmų veikla, kurie skaido ir suardo organines medžiagas. Kai maiše yra apie 70% užpildyto dumblo, jis šalinamas. Erlifto darbas bei jo ciklas reguliuojamas orapūtės pagalba. Nuotekų valymo įrenginys su maišais turi papildomą vamzdelį, kuris padeda dumblą išpompuoti į maišus. Šalinant dumblą orapūtės sklendė uždaroma 30 min., t. y. oro tiekimas sustabdomas. Jis reikalingas tam, kad nusėstų dumblas valymo įrenginio apatinėje dalyje. Nusėdusios dumblo dalelės erlifto pagalba pašalinamos į viršutinėje įrenginio dalyje pakabintą maišą. Maišuose esantis dumblas apdorojamas negesintomis kalkėmis.

Nuotekų valymo įrenginiai saugo gamtą ir žmogaus sveikatą

UAB „Vandens ekspertai“ tiekia išorės inžinerinių tinklų montavimo paslaugas:

  • Lauko vandentiekio montavimas.
  • Įvadas į namus.
  • Vietinė kanalizacija su gelžbetoniniais šuliniais.
  • Prijungimas prie miesto tinklų.
  • Nuotekų valymo sistemos.
  • Drenažo, lietaus nuotekų sistemos.
  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio