Spausdinti šį puslapį

Veido odos atjauninimas ir kontūrų atkūrimas

Veido odos atjauninimas ir kontūrų atkūrimas Veido odos atjauninimas ir kontūrų atkūrimas

Odontologijos klinika R.V.L., UAB

Odontologijos klinika „R. V. L“, teikia ne tik aukščiausios kokybės odontologijos paslaugas, bet taip pat siūlo ir veido jauninimo bei kontūrų atkūrimo paslaugas. Botulino toksinio injekcijomis naikinamos raukšlės, veido injekciniai užpildai skirti nechirurginei veido kontūrų korekcijai, o PRP procedūra sprendžia senstančios odos problemas.

Botulino toksino injekcijos

„Dysport“ ir „Vistabel“ („Botox“) – tai preparatai atpalaiduojantys raumenis. Pagrindinė šių medikamentų veiklioji medžiaga yra botulino toksinas.

Nedidelės šio preparato dozės blokuoja nervinio impulso perdavimą tarp nervo ir raumens, todėl injekcijos vietoje raumenys yra „neutralizuojami“ ir raukšlės kuriam laikui dingsta. Dažniausiai blokuojamos raukšlės veide (kaktoje, aplink akis ir aplink lūpas).

Procedūra yra paprasta ir saugi, jei ją atlieka gydytojas žinantis veido raumenų anatomiją. Atliekamos 8-15 injekcijos į skirtingus veido taškus. Procedūra trunka 20-30 min. Dūrių vietoje 1-2 val. lieka nedidelės papulės, nežymus paraudimas. Medikamentai suveiks per 24-72 val., medikamentų veikimo trukmė 4-8 mėnesiai. Vėliau procedūrą rekomenduojama kartoti.

„Dysport“ ar „Botox“ injekcijomis sėkmingai gydomas delnų ir pažąstų sričių prakaitavimas. Šiuo klinikiniu atveju medikamentai leidžiami į pažasties, delnų ar pėdų odą, veikimo trukmė 4-6 mėnesiai.

Veido injekuojami užpildai

Bėgant metams kinta odos struktūra, prarandamas odos stangrumas ir audinių tūris. Dėl to keičiasi ir veido kontūrai.

Injekciniai užpildai („Hialurono“ preparatai, „Radiesse“) yra populiariausi nechirurginei veido kontūrų korekcijai ir prarasto audinių tūrio užpildymui. Šiais preparatais ne tik išlyginamos odos raukšlės, tačiau galima atlikti veido „tempimo efektą“.

Procedūra atliekama veido odą nuskausminus anestezuojančiu tepalu. Keliais dūriais yra užpildomos veido raukšlės, skruostai ar veido defektas. Patinimas ar paraudimas būna tik kelias dienas.

PRP – trombocitais praturtinta plazma – procedūrai naudojami paties paciento kraujo kūneliai – trombocitai. Ši procedūra naudojama įvairioms odos problemoms spręsti, taip pat tai yra puikus būdas plaukų slinkimui gydyti. Procedūra ypač saugi, nėra alergijos ar infekcijos rizikos – naudojamas tik paties paciento kraujas, be jokių papildomų cheminių medžiagų ar aktyvatorių.

Rekomenduojama nuo 30-35 metų, kaip jauninanti (anti-aging) procedūra.

Procedūros metu iš venos paimamas nedidelis kiekis kraujo, apie 25-27 ml. Kraujas specialiai paruošiamas ir iš jo išgaunamas trombocitų koncentratas. Gautame trombocitų koncentracijos skystyje trombocitų skaičius net iki 5 kartų didesnis palyginti su įprastu trombocitų kiekiu kraujyje. Trombocitų sudėtyje yra įvairių augimo faktorių, kurie ima veikti iš karto, kada jie suaktyvinami, t. y. suleidžiami į problemines odos vietas. Trombocitų išskiriami augimo faktoriai suaktyvina natūralias kamienines ląsteles, stimuliuoja odos ląsteles ir skatina kolageno bei elastano gamybą.

Kai iš kraujo paruošiamas autologinių trombocitų koncentratas, gydytojas specialia itin plona japoniška nano adata suleidžia gautą priemonę į reikiamas sritis. Procedūros trukmė nuo 30 iki 60 min. Vidutiniškai pažeistos odos atstatymas vyksta nuo 2 iki 24 valandų.

PRP procedūra:

  • sprendžia senstančios odos problemas, atkuria odos stangrumą bei standumą (atjaunina veido, dekolte, kaklo, rankų odą, naikina raukšles, mažina odos nelygumus),
  • greitina žaizdų gijimą,
  • siaurina išsiplėtusias poras,
  • gydo plaukų slinkimą ar net nuplikimą,
  • mažina alergines odos reakcijas,
  • gydo randus po aknės, operacijų ar traumų,
  • šviesina pigmentines dėmes,
  • tinka visiems odos tipams.

Laikui bėgant PRP terapijos poveikis audiniams didėja, kai tuo tarpu naudojant įprastus užpildus – mažėja. Poveikis po procedūros pradeda matytis 2-4 savaitės po operacijos. Procedūra atliekama 2-3 kartus per metus tam, kad būtų išlaikytas maksimalus efektas.

„R. V. L.“ teikia visas odontologines paslaugas moderniai įrengtose patalpose Panevėžyje ir Vilniuje. Klinikoje su pačiomis naujausiomis aukščiausios kokybės medžiagomis dirba visų sričių odontologijos specialistai. Įrengta absoliučiai visa naujausia odontologinė diagnostinė aparatūra, o kabinetai aprūpinti naujausia odontologine įranga, kuri užtikrina aukščiausios kokybės procedūras ir suteikia pacientui patogumą bei saugumą. Klinikoje yra įsikūrusi laboratorija.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio