Spausdinti šį puslapį

Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune

Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune

ANGITIA, UAB, odontologijos klinika. Dantų implantavimas, protezavimas ir visos odontologo (stomatologo) paslaugos

angitia.lt

www.dantu-implantai.info

www.dantu-protezavimas.info

www.dantu-implantavimas.info

Odontologijos klinika Kaune UAB „Angitia“ daugiau nei dvidešimt metų gydomi dantys bei dantų šaknų kanalai. Endodontinis (graikiškai endo – viduje, odont – dantis) arba dantų šaknų kanalų gydymas – viena iš pagrindinių odontologijos klinikos veiklos sričių.

Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune

Dantų šaknų kanalų, arba endodontinio, gydymo priežastys

Dantų šaknų kanalus gydyti prireikia, kai dantis sugedęs iki „danties nervo“.

Taip gali atsitikti dėl:

  • apleisto, laiku negydyto dantų ėduonies (karieso);
  • ankstesniojo netinkamo danties karieso gydymo;
  • patyrus dantų ar žandikaulio traumą.

Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune

Savalaikis endodontinis gydymas yra ypatingai svarbus. Laiku nesugydyta danties infekcija gali kelti grėsmę ir visam organizmui, pirmiausiai pažeisdama silpniausius organus. Pavyzdžiui, silpnesnius inkstus ar širdį ir pan.

Endodontinis gydymas yra sudėtingas ir ilgas procesas, ypač, jei danties gedimas įsisenėjęs, prasidėjusi žandikaulio kaulo infekcija.

Dantų šaknų kanalų pergydymas

Dantų kanalų gydimui, o ypač pergydymui, svarbi aukšta odontologo kvalifikacija ir ilgametė patirtis. Svarbios ir šiuolaikinės odontologijos technologijos, gydymo metodikos ir saugios, kokybiškos medžiagos. Dėl ilgametės dirbančių specialistų patirties, gydymo metodikos ir saugių, kokybiškų medžiagų, kurios naudojamos gydant, odontologijos klinikoje „Angitia“ dantys sugydomi puikiai, rezultatai ilgaamžiai.

Svarbu išsaugoti dantų likučius

Jei pacientas kreipiasi ženkliai uždelsęs arba po keleto nesėkmingų gydymų ir plombavimų, tuomet danties lieka pernelyg mažai, kad būtų įmanoma atkurti dantį estetinio plombavimo pagalba. Tačiau net ir tokiu atveju dar ne viskas prarasta, nes danties likutis apvelkamas estetišku vainikėliu.

Dantų šaknų kanalų gydymas ir pergydymas odontologijos klinikoje Kaune

Danties apvilkimo vainikėliu arba karūnėle metu nereikia šlifuoti greta esančių dantų. Danties šaknį išsaugojus ir patį dantį ant jo likučio atkūrus vainikėliu arba karūnėle, negresia žandikaulio kaulo atrofija ir tausojami kiti dantys. Ši procedūra yra apie du ar tris kartus pigesnė nei danties implantas. Todėl išsaugoti net ir labai nedidelę danties dalį yra nepalyginamai geriau, nei visiškai jį prarasti.

Žandikaulio kaulas nyksta praradus vieną arba daugiau dantų. Tradiciniai dantų protezai neapsaugo nuo žandikaulio atrofijos, jei nėra nei danties šaknies, nei jos pakaitalo – danties implanto.

Savalaikis kreipimasis į odontologą gydymo procedūrą gali sutrumpinti iki kelių dienų. Delsti neverta taip pat ir siekiant išsaugoti dantis, idant jų nereikėtų keisti už patį gydymą brangesniais dantų implantais.

Odotologijos klinikos „Angitia“ specialistai atlieka dantų implantavimą, dantų protezavimą. Siūlomos visos odontologo (stomatologo) paslaugos: dantų gydymas, dantų balinimas, kompiuterinė diagnostika, kompiuterinis rentgenas, burnos higiena, dantų akmenų valymas, vaikų dantų gydymas, dantų vagelių padengimas silantais.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio