Spausdinti šį puslapį

Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai

Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai

LEVANTINA, UAB

www.levantina.lt

UAB „Levantina“ – oficialus „Husqvarna“ atstovas Lietuvoje pristato inovatyvų „Husqvarna“ sprendimą vejų priežiūrai – vejos robotą „Automower®“.

Naudotis „Automower®“ yra labai paprasta. Įrengtas „Automower®“ robotas savarankiškai pasirūpins, kad Jūsų veja būtų tinkamai nupjauta, nesvarbu, kur esate – namie, darbe ar atostogaujate. Palyginti su kitais robotais vejapjovėmis, šis gaminys yra labai lengvas – tik 7-14 kg. Valdymo skydelis lengvai suprantamas ir valdomas, o įjungtą „Automower®“ galima palikti be priežiūros. Tad Jūsų veja visuomet bus tinkamai prižiūrėta.

Kitas „Automower®“ privalumas – mažas triukšmingumas. Jis svyruoja nuo 69 dB(A) iki 58 dB(A), atsižvelgiant į modelį. Įprastų robotų vejapjovių triukšmingumas siekia nuo 95 iki 100 dB(A). Galėsite drąsiai palikti veikiantį „Automower®“ robotą sode ir būti tikri, kad jis netrukdys kaimynams. „Automower®“ robotas naudoja akumuliatorių, todėl neišmeta jokių teršalų, o energijos suvartoja labai mažai, atsižvelgiant į vejos plotą ir sezoną.

Kadangi žolę pjaunančų „Automower®“ robotų vejapjovių nereikia prižiūrėti, nebus tiesioginio kontakto su nupjauta žole. Žolė nupjaunama taip trumpai, kad alergenai nebepernešami oru.

Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai

Kaip „Automower®“robotą-vejapjovę paruošti veikimui?

„Automower®“ robotą vejapjovę lengvai veikimui paruošite patys. Tiesiog vadovaukitės naudojimo instrukcijomis. Įrengus sistemą, tereikia įjungti pagrindinį jungiklį, paspausti mygtuką „START“ (jei yra) ir uždaryti klaviatūros dangtelį. Norėdami išjungti, paspauskite didelį mygtuką „STOP“. Kabelį galima patiesti ant žemės naudojant pridedamas kabes. Per kelias savaites jis užaugs žole ir jo nebesimatys. Patartina žolę aplink perimetrą nupjauti kuo trumpiau, kad kabelis būtų patiestas kaip galima arčiau žemės. Jei vis dėlto norite kabelį užkasti, galite tai padaryti. Rekomenduojamas gylis yra 3-10 cm.

Vejos pjovimas su robotu-vejapjove „Automower®“

„Automower®“ robotas-vejapjovė gali nupjauti iki 6000 m² +/- 20 % ploto vejas, atsižvelgiant į modelį ir sodo sudėtingumą. Kad veja atrodytų idealiai, pakraščius rekomenduojama patrumpinti žoliapjove. Jei jūsų veja didesnė nei 6000 m², siūloma paraleliai įrengti du arba daugiau prietaisų. Jei robotą-vejapjovę naudojate mažesniuose soduose, naudokite Laikmačio funkciją – nustatykite reikiamą pjovimo laiką, tinkamą jūsų sodui.

Robotas-vejapjovė Automower®“ iš esmės tinka visų tipų sodams. Ką gali nupjauti įprasta vejapjovė, gali ir „Automower®“. Instaliuodami pasirūpinkite, kad „Automower®“ robotas nepjautų ten, kur nenorite, pavyzdžiui, kur yra gėlių, krūmų, medžių, akmenų ir t. t.

„Automower®“ robotas turi didelius ratus, todėl puikiai susidoroja su nelygiais paviršiais. Jis gali pjauti iki 45% (24°) nuolydžio šlaitus. „Automower®“ robotas gali užstrigti tik mažose giliose duobėse. Priešingai, „Automower®“ robotas yra pakankamai mažas, kad apvažiuotų nelygios vejos išlinkius. Jis „nenuskus“ iškilimų, kaip tai padaro daugelis didesnių vejapjovių. Be to, atsižvelgiant į modelį, „Automower®“ robotas-vejapjovė įveikia siaurus pravažiavimus (gali pjauti iki 60 cm pločio pravažavimus).

Norėdami, kad robotas tarnautų kuo ilgiau, nuolat sugrėbkite ar surinkite ant vejos gulinčius kankorėžius, medžių šakas ar vaisius. Jei aplink gėlyną, medį, krūmą ar kitą objektą roboto kabelis nutiestas tinkamai, „Automower®“ robotas nepadarys jam žalos ir į jo teritoriją neįvažiuos. Norėdami pjautą aukštą, tankią žolę, padidinkite plovimo aukštį, o vėliau jį pamažu mažinkite iki norimo lygio. Ypač aukštą ir tankią žolę gali tekti nupjauti įprasta vejapjove prieš naudojant „Automower®“. Jei jūsų vejoje yra samanų, robotą taip pat galite naudoti – „Automower®“ robotas išspręs šią porblemą. Nuolat pjaunant, daug sparčiau auga žolė, todėl samanos pamažu nyksta.

Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai

Pjauti veją robotu-vejapjove „Automower®“ galite bet kokiu oru –  jis pritaikytas veikti lietingomis oro sąlygomis, aukštai temperatūrai. Vis dėlto, jei oro sąlygos itin prastos, pavyzdžiui, per liūtį ar audrą, rekomenduojama robotą įnešti į vidų. Robotas pritaikytas veikti iki 45ºC temperatūroje. Esant 25ºC ir aukštesnei temperatūrai, NiMH akumuliatorius naudojančių modelių pjovimo ir įkrovimo laikas sutrumpės, nes karšto oro sąlygomis akumuliatoriaus veikimo laikas yra trumpesnis. Nepaisant to, robotas galės nupjauti tą patį plotą. Li-Ion akumuliatorius turinčių modelių veikimas vienodai geras esant bet kokiai temperatūrai.

Dar vienas „Automower®“ privalumas – įsigiję dvi įkrovimo stotis ir du kontūro kabelius, tą patį „Automower®“ robotą galite įrengti ir naudoti dviejose vietose.

Roboto sistema ir valdymas

Pjaunant veją, regis, atsitiktiniu maršrutu ir įvairiomis kryptimis, veja taps panaši į kilimą visame sode. 20 metų patirtis rodo, kad tai patikimiausias būdas nupjauti visą veją, nepaliekant nė vienos nenupjautos žolės. Šiuo metu už prieinamą kainą siūlomų GPS technologijų patikimumas ir tikslumas, kurių reikia sistemiškam vejos pjovimui, nėra pakankamas, kad veja būtų nupjaunama. Kol kas geriau pritaikoma kontūro kabelio sistema, kurią šiuo metu ir naudoja „Automower®“. Sistema užtikrina, kad robotas visuomet pjautų tik nurodytą plotą bet kokiomis oro sąlygomis, nepaisant padėties sode. Ji – labai paprastas ir aiškus būdas nustatyti ribas.

Specialūs modeliai, pavyzdžiui, „330 X“, turi GPS sistemą, kuri supaprastina roboto įrengimą ir padeda ją valdyti. Kai kuriuose kituose modeliuose yra GPS ryšio prietaisas, kuris vagystės atveju veikia kaip sekimo priemonė. Šis prietaisas leidžia vartotojui palaikyti ryšį su robotu SMS žinute ar naudojant „iPhone“ programėlę.

Roboto-vejapjovės „Automower®“ saugumo sistema

Įdiegta saugumo sistema automatiškai sustabdo peilius, jei robotas yra pakeliamas ar apverčiamas. Atstumas tarp išorinio korpuso ir peilio galiuko yra itin didelis, kad pėdos ar rankos netyčia nepaliestų peilių. Nepaisant šių saugumo priemonių, visgi rekomenduojame išjungti „Automower®“ robotą, jei ant vejos žaidžia maži vaikai.

„Automower®“ robotas turi jutiklius, kuriems suveikus, jis nusisuka kita kryptimi, jei aptinka tokių „objektų“ kaip naminiai gyvūnai. Jei visgi jis susiduria su naminiu gyvūnu, kontaktas yra labai lengvas ir tikėtina, kad žalos nepadarys.

„Automower®“ robotas-vejapjovė turi kelias apsaugos nuo vagystės sistemas, kurias galima suaktyvinti. Įrengimo blokavimo funkcija neleidžia „Automower®“ roboto naudoti jokiame kitame įrengime, išskyrus jūsų. Laiko užraktas reikalauja įvesti keturių skaitmenų PIN kodą per jūsų nustatytą laiko tarpą. Kai „Automower®“ robotas sustoja, būtina įvesti PIN kodą. Jo neįvedus, įsijungs signalizacija. Be to, daugelio modelių GPS ryšio prietaisas gali turėti GPS sekimo priemonę kaip priedą.

Roboto-vejapjovės priežiūra

Roboto akumuliatoriaus tarnavimo laikas priklauso nuo ploto ir nustatyto roboto veikimo laiko. Jei „Automower®“ robotą naudojate 6 mėnesius per metus 800 m² plote, jūsų akumuliatorius tarnaus 2-4 sezonus. Kad akumuliatorius tarnautų ilgiau, nustatykite laikmatį pagal savo vejos plotą. Sausuoju metų laiku galite sumažinti veikimo laiką, neprarasdami efektyvumo.

Peilių tarnavimo laikas priklauso nuo dirvožemio ir žolės tipo. Paprastai jų užtenka 1-2 mėnesiams, 1000 m² plotui. Šiuos lengvus peilius per 5 minutes pakeisite naudodami įprastą atsuktuvą.

Jei roboto žiemą nenaudojate, perkelkite jį į vidų – prieš perkeliant jį reikia išvalyti bei sausai nušluostyti ir laikyti sausoje neužšąlančioje vietoje. Įkrovimo stotį tai pat rekomenduojama per žiemą laikyti viduje. Kontūro kabelis turi likti vejoje.

Geriausiam rezultatui pasiekti itin svarbu nuolat keisti peilius. Atsižvelgdami į savo vejos plotą, laikas nuo laiko išvalykite žolę iš ratų ir važiuoklės.

Robotai-vejapjovės AUTOMOWER® – naudojimas ir poveikis aplinkai

Roboto-vejapjovės „Automower®“ valdymas

Mėnesinės roboto SIM kortelės duomenų sąnaudos – maždaug 25 MB per mėnesį, kai robotas yra naudojamas. Robotui naudokite „Mini SIM“ kortelę (abonementinę arba išankstinio mokėjimo), palaikančią 2G GPRS. Jei pamiršote savo programėlės prisijungimo slaptažodį, programėlės prisijungimo ekrane pasirinkite slaptažodžio nustatymo iš naujo funkciją. Norėdami pakeisti prisijungimo slaptažodį, eikite į programėlės paskyros nustatymų meniu. Norėdami pakeisti prisijungimo el. pašto adresą, susikurkite naują paskyrą su nauju el. paštu. Naujoje paskyroje visus robotus reikės prijungti iš naujo.

Roboto PIN kodo pakeisti naudojant programėlę negalėsite. Tuo tarpu programėlės funkcija „Atjungti robotą vejapjovę“ atjungia robotą nuo paskyros. Naudodami visas kitas paskyras, kurios yra susietos su robotu, ir toliau turėsite visapusišką prieigą. Norėdami atjungti robotą vejapjovę nuo visų paskyrų, žiūrėkite į funkcijas roboto meniu. Atkreipkite dėmesį, kad pakeitus nustatymus programėlėje, robotas sustoja maždaug 10 sekundžių. Tai – įprastas veikimas.

UAB „Levantina“ pradėjo veiklą 2004 m. ir yra oficialus „Husqvarna“ atstovas Lietuvoje. „Husqvarna“ grupei priklauso „Jonsered“, „Partner“, „McCulloch“, „Gardena“ bei „Flymo“ prekių ženklai.

Šiandien „Husqvarna“ siūlo didžiulę technikos įvairovę – nuo mėgėjiškų ir rečiau naudojamos technikos sode iki profesionalams ir reikliems naudotojams skirtų gaminių naudojamų žemės valdose, komercijoje, statybose.

Sukauptos patirties dėka UAB „Levantina“ kolektyvas tapo savo srities profesionalais ir savo patirtimi yra visada pasiruošę pasidalinti su Jumis – padėti išsirinkti gaminį tokį, kuris atitiktų Jūsų lūkesčius, už jį nepermokėtumėte ir liktumėte patenkinti naudojant ilgą laiką.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio