Spausdinti šį puslapį

Stogo dangos – kaip išsirinkti tinkamiausią?

Stogo dangos – kaip išsirinkti tinkamiausią? Stogo dangos – kaip išsirinkti tinkamiausią?

NORD PROFIL, UAB Stogo dangų prekyba

www.stogodanguprekyba.lt

Nuosavas namas – didelė investicija, kuriai skiriame daug laiko ir dėmesio. Itin svarbu pagalvoti, kokios konstrukcijos ir dangos stogas atitiks jūsų lūkesčius – priimtas sprendimas turės gana daug įtakos namo kainai, stogo ilgaamžiškumui ir viso statinio estetikai. Stogo dangos pasirinkimas priklauso nuo daugybės rodiklių, tačiau svarbiausieji jų – suplanuoto stogo konstrukcija ir aplinkos sąlygos.

Aplinkos veiksniai

Norint pasirinkti tinkamą stogą, reikia įvertinti, kokia aplinka supa namą, pvz., jei statinys yra netoli gamyklų ar jūros, greičiausiai, jis yra veikiamas rūgščių arba šarmų. Šiuo atveju, renkantis metalinę dangą, būtina įsigyti storesnį nei 25 mikronų poliesterio sluoksnį. Jei aplinkoje iškrenta didelis kiekis nuosėdų, siūlome vengti čerpių imitacijos ar kitos metalinės dangos, turinčios matinį arba grublėtą paviršių, kadangi šis atrodys visada purvinas ir bus sunkiai nuvalomas. Stogo dangos pasirinkimas priklauso ir nuo kitų gyvenamųjų namų. Laikantis harmonijos principo, reikėtų rinktis stogą, kuris darbiai įsilietų į aplinką.

Stogo konstrukcija

Paprastai stogai būna šlaitiniai arba plokščio pagrindo. Šlaitiniams stogams priskiriamos konstrukcijos, kurių pasvirimas siekia daugiau nei 7 laipsnius. Tiesa, modernūs stogai gali būti įvairių konstrukcijų ir turėti kelias plokštumas. Natūralu, kad tokiu atveju reikės daugiau darbo ir medžiagų, todėl ekonomika praloš prieš estetiką. Konkrečiu atveju būtina pasitarti su stogo dangų profesionalais, kurie patars dėl efektyviausio pasirinkimo jūsų situacijoje. Paprastai stogui su didelėmis plokštumomis rekomenduojamos čerpės arba metalinė stogo danga. Jei jūsų projektas turi apvalintus stogo elementus, pvz., kupolus ar arkas, jums tiks bituminė stogo danga. Jei didžiausią dėmesį skiriate statinio estetikai, rinkitės čerpes.

Populiariausios stogo dangos

Populiariausias pasirinkimas Lietuvoje – čerpės, plieninės ir bituminės stogo dangos.

Plieniniai stogai gali būti įvairių formų ir spalvų. Itin populiarus sprendimas – čerpių imitacija. Tokie stogai yra greitai ir lengvai montuojami, nereikalauja didelių išlaidų. Trūkumas – didesnis pralaidumas garsui, todėl paprastai rekomenduojama rinktis storesnį šilumos izoliacijos sluoksnį, kuris drauge slopina ir garsą. Minėtoji danga netiks sudėtingos konstrukcijos stogams su plokštumomis.

Bituminė stogo danga pasižymi puikia estetika ir geru pritaikymu sudėtingos konstrukcijos stogams. Didžiausia problema yra tai, kad stogo įrengimas reikalauja papildomų priemonių, todėl didėja ir darbų kaina.

Vienas estetiškiausių sprendimų – čerpės. Tai ilgaamžė, aplinkos poveikiui atspari danga, leidžianti realizuoti individualius dizaino sprendimus. Deja, daug klausimų kelia čerpių kaina – tai viena brangiausių stogo dangų.    

Dažnai, rinkdamiesi stogo dangą, žmonės susiduria su įvairiais mitais apie jų kainas, parametrus ar tarnavimo laiką. Stogo dangos, jei jos sukomplektuotos ir įrengtos tinkamai, tarnavimo laikas yra labai ilgas, tačiau norint tiksliai žinoti koks tipas tinkamiausias konkrečiu atveju, kokia  suteikiama  garantija ar kokie priedai bus reikalingi, reikėtų kreiptis į specialistus, kurie remdamiesi savo patirtimi Jums patars, kaip įsirengti patikimą ir nepriekaištingos išvaizdos stogą.

„Stogo dangų prekyba“ daugelį metų savo klientams siūlo itin platų išskirtinių stogo dangų ir kitų statybos bei apdailos medžiagų asortimentą. Įmonė yra įsikūrusi visoje Lietuvoje. „Stogo dangų prekyba“ filialus rasite Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Švenčionyse, Utenoje, Ukmergėje, Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose, Rokiškyje bei Ignalinoje. Prekybos vietose siūlomos aukščiausios kokybės medžiagos, skirtos jūsų namo stogui. Kadangi įmonė parduoda visų rūšių stogų dangas, tai suteikia galimybes įgyvendinti net ir pačius prabangiausius ir sudėtingiausius jūsų projektus. „Stogo dangų prekyba“ specialistai turi ilgametę darbo su statybinėmis medžiagomis patirtį, todėl klientai malonioje ir draugiškoje aplinkoje visuomet gaus visą reikiamą informaciją apie juos dominančias statybines medžiagas.

Bendradarbiaudami su „Stogo dangų prekyba“ Jūs turėsite tokį stogą, apie kurį visuomet svajojote!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio