Spausdinti šį puslapį

Anglų kalba šių dienų darbo rinkoje labai svarbi

Anglų kalba šių dienų darbo rinkoje labai svarbi Anglų kalba šių dienų darbo rinkoje labai svarbi

Anglų kalbos kursai Vilniuje svarbūs dėl įvairių priežasčių. Viena jų – darbo rinka. Štai kokia seka nesvetima daliai lietuvių:

  1. Norisi geresnio darbo, didesnių pajamų. Siekiama tapti puikiu specialistu.
  2. Šis siekis skatina keltis į sostinę, kur tikimasi atrasti savo vietą.
  3. Paaiškėja, kad darbo rinkoje nepaprastai svarbu mokėti anglų kalbą, antraip tikėtina prastesnė pozicija bei, žinoma, mažesnis atlyginimas.
  4. Imama ieškoti, kur kokie anglų kalbos kursai Vilniuje organizuojami.

Aišku, tai tik pavyzdiniai keturi punktai. Galbūt Petro situacija būtent tokia, o Antano – visiškai kitokia. Gal vienas žmogus perėjo visus šiuos etapus, o kitas atvyko į sostinę mokėdamas penkias kalbas. Visokių variantų pasitaiko.

Darbdavių reikalavimai

Visi nori būti kuo konkurencingesni ir užimti kuo puikesnes pareigas. Tačiau tai nereiškia, kad viskas, ko tikisi darbdaviai, yra tinkamai apskaičiuota ir – nepabijokime to žodžio – adekvatu. Tarkim, redaktorius, dirbantis vien su lietuviškais tekstais, neprivalo išmanyti anglų kalbos kaip gimtakalbis. Kitas pavyzdys – padavėjai. Be abejonės, jiems svarbu susišnekėti su kavinėn užsukusiais turistais, tačiau ar padavėjui būtina tokia iškalba kaip laidų vedėjui?

Klausimų daug ir visai pravartu pamąstyti, ar darbdavių reikalavimai pamatuoti, ar iš tiesų tam tikroje darbo pozicijoje anglų kalbos mokėjimas reikalingas.

XXI amžiaus tendencija

O dabar – žvilgsnis iš darbuotojo perspektyvos. Sakysim, ieškote darbo ir buvote trijuose pokalbiuose. Tikėtina, jog kiekviename pokalbyje buvo keliami vis kitokie reikalavimai. Akivaizdu, kad kiekvienu atveju vienaip ar kitaip reagavote – gal prašėte patikslinti, gal leidote suprasti, kad darbdavys tikisi per daug... Tačiau pretenduojant į tam tikras pareigas visuomet pamąstoma, ar prireiks užsienio kalbos, ar ne. Jei šimtu procentų aišku, kad prireiks, sprendimas štai koks: anglų kalbos kursai Vilniuje, suteiksiantys daug perspektyvų.

Šio amžiaus tendencija – mokytis ir tada, kai baigta mokykla, kai baigtas ir universitetas. Ir nuolat atsiranda papildomų dalykų, kas aktualu keičiant darbą. O anglų kalba neretai laikoma vienu iš pamatinių kriterijų. Kaip nurodyta antraštėje, anglų kalba šių dienų darbo rinkoje labai svarbi.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio