Spausdinti šį puslapį

Perkame naują kompiuterį: klausimai, į kuriuos turėtumėte atsakyti

Perkame naują kompiuterį: klausimai, į kuriuos turėtumėte atsakyti Perkame naują kompiuterį: klausimai, į kuriuos turėtumėte atsakyti

Pigu, UAB

pigu.lt

Pirkti naują kompiuterį tenka pakankamai retai, todėl labai svarbu, jog naujasis įrenginys visapusiškai atitiktų visus poreikius. Visgi, susipažinę su rinkos naujovėmis ir visų giriamomis specifikacijomis, neretai pamirštame pagalvoti apie tai, kaip vieną ar kitą kompiuterio modelį pritaikysime savo kasdienybėje. Tam, kad tokių klaidų būtų galima išvengti, pirmiausia turėtumėte užduoti sau kelis esminius klausimus.

Kokia bus kompiuterio paskirtis?

Šis atsakymas padės apsispręsti, ar Jums labiau tinka laptopai, ar visgi geriau paieškoti stacionaraus modelio. Jei dažniausiai dirbate ar žaidžiate namuose, o kompiuteris beveik niekada nekeliauja kartu su Jumis, galbūt iš tiesų į paieškas vertėtų į įtraukti ir stacionarius įrenginius?

Kompiuterio paskirtis padės išsigryninti svarbiausias šių įrenginių ypatybes. Pavyzdžiui, jei darbuojatės su sudėtingomis grafikos programomis ar mėgstate pasinerti į profesionalių žaidimų pasaulį, pirmenybę vertėtų teikti didesniam našumui ir puikiai vaizdo kokybei, o jeigu dažniausiai tik naršote internete, atitinkamai užteks paprastesnio modelio.

Ar kompiuteris bus skirtas asmeniniams tikslams, ar verslui?

Nors iš esmės šis atsakymas mažai ką keičia, turėtumėte žinoti, jog verslui pritaikyti kompiuteriai gali pasiūlyti kur kas daugiau saugumą užtikrinančių ir kasdienes užduotis lengvinančių funkcijų. Tokiems įrenginiams dažniausiai naudojamos ir aukščiausios kokybės medžiagos, todėl kompiuteris galės tapti ir solidžia Jūsų įvaizdžio dalimi.

Kurie parametrai Jums atrodo svarbiausi?

Galbūt atlikę dienos darbus mėgstate kompiuteryje įsijungti aukštos kokybės filmą, o gal jame planuojate laikyti daug vietos užimančios informacijos? Dar prieš perkant kompiuterį reikėtų visa tai apgalvoti ir atitinkamai susikoncentruoti į svarbiausius parametrus. Atkreipkite dėmesį, jog dabar patys galite susikomplektuoti kompiuterio specifikacijas pagal savo poreikius ─ tai ypač praverčia tuomet, kai turite specifinių reikalavimų.

Kokiam laikotarpiui perkate naują kompiuterį?

Jei telefonai dėl sparčiai tobulėjančių galimybių keičiami kas kelerius metus, kompiuteris dažniausiai tarnauja kur kas ilgesnį laikotarpį. Žinoma, nei vienas iš mūsų negali tiksliai žinoti atsakymo į šį klausimą, tačiau jei tikitės juo naudotis ilgus metus, pagalvokite apie tai, kokie pokyčiai Jūsų laukia artimiausioje ateityje.

Gal svajojate pakeisti darbo kryptį ir pavyzdžiui, pradėti montuoti vaizdo įrašus, o galbūt planuojate, jog netrukus kompiuteriu teks dalintis su mažaisiais šeimos nariais? Nuo to turėtų priklausyti ir šio įrenginio pasirinkimas ─ pasirūpinkite, kad dar ilgai netektų galvoti apie kompiuterio keitimą!

Koks Jūsų biudžetas?

Kiekvienam iš mūsų norisi kuo spartesnio ir galingesnio kompiuterio, tačiau už visas galimybes dažniausiai tenka susimokėti papildomai. Būtent dėl to patartina iš anksto nusistatyti maksimalų biudžetą ir griežtai jo laikytis ─ tuo labiau, jog šiais laikais kompiuteriai toli gražu nebėra prabangos prekė. Jei norite tuo įsitikinti, spauskite čia, pigu.lt galite rasti didelį jų pasirinkimą.

Ar Jums svarbus kompiuterio stilius?

Nors daugeliui tai gali pasirodyti visiška smulkmena, kiti kompiuterio išvaizdai skiria iš tiesų daug dėmesio ─ apsispręskite, kuriai kategorijai priklausote Jūs. Prekyboje šiuo metu galima rasti itin plonų, elegantiškų ar net labai įdomių kompiuterių, tačiau jei prie viso to pridėsime ir galingas specifikacijas, tokių modelių kaina taip pat bus kur kas didesnė.

Renkantis naują kompiuterį, svarbiausia tinkamai pasiskirstyti prioritetus ir tiksliai žinoti, ko konkrečiai reikia Jums. Kompiuterių pasiūla šiais laikais itin didelė, todėl tikrai pavyks surasti sau patį geriausią modelį!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio