Spausdinti šį puslapį

Keli paprasti patarimai planuojantiems įsigyti stogą. Galbūt to nežinojote?

Planuojate statybas? Atkreipkite dėmesį į namo stogą ir fasadą Planuojate statybas? Atkreipkite dėmesį į namo stogą ir fasadą

Statotės ar renovuojate būstą, daug darbų ir rūpesčių, kartais sunku viską numatyti, apgalvoti ir išvengti netikėtų papildomų rūpesčių. Stogas – ko gero viena svarbiausių namo konstrukcijų, todėl reikėtų deramai pasirūpinti jo išpildymu.

Pirmas klausimas – kokią stogo dangą pasirinkti? Dažniausiai stogo dangos tipas yra numatytas jau projekte. Tad Jums belieka susirasti tiekėją, kuris pateiks išsamią sąmatą Jūsų pasirinktam stogo dangos tipui. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti gana paprasta užduotis, nes tiekėjų norinčių Jums parduoti yra apstu. Bet tuo pat metu atsiranda ir problema – kuriuo tiekėju pasitikėti? Visų pirma patarimas būtų atkreipti dėmesį ar tai yra specializuotas stogo dangų tiekėjas ar tiesiog visas statybines medžiagas parduodanti firma. Tiesiog pagalvokite, ar visas statybines medžiagas, kurių yra begalė, siūlantis pardavėjas gali būti pakankami kvalifikuotas visose statybų srityse – nuo įvairių statybinių mišinių, medienos gaminių, dažymo priemonių, termoizoliacinių medžiagų ir t.t.?

Tarp specializuotų stogo dangų tiekėjų, yra taip pat tokių „specializuotų“, pas kuriuos Jūs rasite keletą stogo dangų katalogų ir gal kelis simbolinius pavyzdžius. Ar tai patikima?

Atsakymas turbūt daugeliui yra akivaizdus. Taigi, patarimas – tiekėją pasirinkti atsakingai.

Kitas patarimas, norint išvengti „siurprizų“ pasidomėti labai paprastu ir kartais atrodančiu nereikšmingu klausimu – stogo dangos pristatymo į statybvietę sąlygomis.

Tai yra – kokiu transportu bus pristatyta, ar reikės patiems pasirūpinti iškrovimu, ar paslauga su prekių iškrovimo paslauga, kartais reikalinga stogo dangą pateikti tiesiai ant stogo – tai liečia čerpes, ar yra tokia galimybė? Rūpestingi ir savo darbą išmanantys, bei gerbiantys klientą, stogo dangų pardavėjai patys tuos klausimus suderins su Jumis ir paaiškins, bei patars kaip ir kas. Bet tikrai neretai būna „siurprizų“, kai atvyksta stogo medžiagos, o pasirodo, kad iškrauti nėra su kuo, arba pristatoma su  vilkiku, kuris net negali privažiuoti iki iškrovimo vietos. Atrodo paprastas ir nereikšmingas klausimas, bet gali sukelti Jums tikrą galvos skausmą.

Yra be abejo ir daugiau klausimų, kurie jų neišsiaiškinus, gali pavirsti neplanuotais rūpesčiais. Pasirinkimas tų, kurie savo darbą tikrai išmano ir gerbia klientą, nori jam padėti, padės Jums išvengti nemalonių staigmenų.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio