Spausdinti šį puslapį

Prieš Europos graplingo čempionatą – savaitė Palangoje

Prieš Europos graplingo čempionatą – savaitė Palangoje Prieš Europos graplingo čempionatą – savaitė Palangoje

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Besiruošdami Europos graplingo čempionatui, Lietuvos rinktinės nariai kartu su delegacija surengė tradicinę stovyklą Palangoje. Jos metu treniruotes vedė svečiai iš Rusijos, taip pat Lietuvos legendiniai kovotojai Sergėjus Grečicho ir Albertas Kašėta.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad kasmet žengiame kokybinį šuolį į priekį. Kadangi tai jau trečia stovykla, tai galime palyginti, kas buvo daroma kitaip, kur ištaisėme klaidas ir ką daryti, kad būtų dar geriau.

Šiemet stovykloje dalyvavo penkiasdešimt dalyvių ir pirmas kartas, kai sulaukėme jaunesnių nei keturiolikos metų jaunųjų graplingo kovotojų. Buvo dvejonių, ar tai geras sprendimas, bet dabar žinome, kad kitąmet ir vėl elgsimės taip pat“, – pasakojo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Tradicija tampa ir tai, kad į stovyklą atvyksta svečių iš Latvijos ir Rusijos.

„Tai yra dar vienas dalykas, kuriuo norisi pasidžiaugti. Pagrindinis dalykas yra tas, kad ne mes juos kviečiame, o jie daro viską, kad apsilankytų. Tai rodo, kad kažką darome gerai“, – dėstė A.Kupstas.

Ši stovykla paskutinė prieš kitą mėnesį įvyksiantį Europos graplingo čempionatą. Jame pirmą kartą istorijoje bus kovojama ir su kimono.

„Prigijo ši disciplina, todėl būtų neteisinga jos atsisakyti. Kitas dalykas – kam labiau patinka varžytis be kimono, tas ir varžysis be kimono.

Kalbant apie pasiruošimą čempionatui, be jokios abejonės, buvo padarytas didelis darbas. Po vasaros nėra lengva įsilieti į treniruočių procesą, reikia paruošti kūnus antrajai sezono daliai.. tas buvo padaryta“, – sakė A.Kupstas.

Graplingo Europos čempionatas bus surengtas 2019 m. rugsėjo 28 dieną Šiauliuose.

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio