Spausdinti šį puslapį

Granuliniai šildymo katilai – kokios jų savybės yra svarbiausios?

Granuliniai šildymo katilai – kokios jų savybės yra svarbiausios? Granuliniai šildymo katilai – kokios jų savybės yra svarbiausios?

GILĖS INŽINERIJA, UAB

www.gilesinzinerija.com

Renkantis granulinį šildymo katilą gali iškilti klausimų – kokios savybės iš tiesų lemia įrenginio kokybę. Vieni rekomenduoja rinktis kombinuoto kuro katilus, kiti – pataria atkreipti dėmesį į katilo valdymo automatiką, treti – į degiklius. Neretai, specialistų ir pardavėjų pateikiamos katilų charakteristikos skiriasi. Vieni kalba apie rinkodarinius privalumus – automatiką, valdymą per nuotolį, liečiamo ekrano automatiką, siurblių kiekius ir saulės sistemos valdymą ir t.t. Kiti – apie technines galimybes, kurios dažnai eiliniam vartotojui atrodo menkai patrauklios.

Pasak UAB „Gilės inžinerija“, specialistų, tokie rinkodaros triukai dažnai prajuokina katilų serviso meistrus – juk šiuo metu praktiškai visus įrenginius galima valdyti telefonu. Jei vartotojui tai atrodo būtina, jis perka katilą už 500 eurų bei automatiką už 1000 eurų, tik turbūt nepagalvoja, kad, jei katilas nesikūrens, nes malkos baigėsi, telefonu jų turbūt nepakrausi. Mokytis iš svetimų klaidų sunku, tad brangiai, bet – iš savų, pasimokoma tokiu būdu.

Medienos kūrenimo technologijos yra ženkliai pažengusios į priekį, tačiau rinkoje vis dar yra labai daug senosios kartos naujai tiražuotų gaminių su kosmetiniais pagražinimais, kurie tik pavadinimu pretenduoja į rinkos lyderius. Jų automatika gal gražesnė, gal tobulesnė, bet veikimo mechanizmo turinys, žvelgiant iš meistro pozicijos, nė kiek nepatobulintas.

Kaip teigia UAB „Gilės inžinerija“ vadovas Darius Šauklys, „Pagal technologijos lygį granulinius katilus lengviausia lyginti su elektros lemputėmis – yra kaitrinės lemputės, kurios „ryja“ elektrą ir daugiau šildo nei šviečia, yra tokios pat patobulintos, įkomponuotos į gražesnį ir kitos formos korpusą bei mažiau šildančios, bet lygiai taip pat „ryjančios“ energiją. Yra ir su dujų užpildu, kurios vartoja jau mažiau energijos, bet turi trumpesnį gyvavimo resursą. Yra naujos – su diodais, kurios šviečia gal ne itin malonia, bet pigia šviesa ir ilgai gyvuojančios.

Su automatiniais granuliniais katilais viskas taip pat. Jei norite nusipirkti pigų katilą, reiškia, kūrensite brangiai. Taupaus, ekonomiško šildymo technologijos esmė glūdi katilo funkcijose: kuo daugiau operacijų už vartotoją geba atlikti įranga, tuo tos operacijos bus tikslesnės, savalaikės ir tuo įranga bus ekonomiškesnė bei ilgiau tarnaus. Technologiškai progresyvūs granuliniai katilai pravalo dūmų kanalus, kad šilumos paėmimas būtų geresnis. Kad būtų galima naudoti prastesnės kokybės, tuo pačiu ir pigesnes, šildymo granules, kuro degimą (kuro „riebumą“) sureguliuoja ar pakurą prasivalo patys.

Renkanti granulinį šildymo katilą tiesiog reikia apsispręsti, kokios funkcijos jums yra reikalingos ir naudingos. Energiją taupančios, aptarnavimą lengvinančios funkcijos ir degimo reguliavimo galimybės, kurios, ar su grindiniu šildymu ar radiatoriais, veikia vienodai patikimai.

Jei perkate granulinį katilą su kelių kontūrų šildymo valdymo automatika bei dar papildomai turintį hidraulikos reguliavimą pagal lauko temperatūrą ir nėra net užuominos apie pakuros valymus, degimo valdymą, degiklio funkcijas ar reguliavimus – vadinasi, perkate gražiai nudažytą kaitrinę lemputę, kuri net tik kad degs, bet ir šildys: retsykiais patikrinkite, ar dūmtraukis nešviečia nuo karščio.“

Meistrai šildymo katilus lygina su dujinėmis viryklėmis – juk niekam nekiltų mintis pirkti dujinę viryklę be uždegimo purkštukų (žiklerių) komplekto, kurios liepsnos negalima padidinti ir sumažinti, bet su liečiamu valdymo ekranu ir valdomą mobiliuoju telefonu.

Granuliniai šildymo katilai

UAB „Gilės inžinerija“ veikla – specializuotos šildymo įrangos, jos komponentų gamyba, automatizavimo sprendimai šildymo sistemoms bei įrengimams. Pagrindinė įmonės veikla nukreipta naujų technologijų taikymui šildymo technikai, automatizacijos sprendimų pritaikymas specializuotoms sistemoms ir vartotojams. Iš viso gaminių spektro kiekvienas šildymo katilinės naudotojas gali pasirinkti gaminį, labiausiai atitinkantį asmeninius poreikius – norimą skirti investicijos dydį, laiko kiekį šildymo įrangos priežiūrai ir planuojamas nuolatines su jo naudojimu susijusias išlaidas. Visi gaminiai sukurti taip, kad naudodami kiek įmanoma mažiau resursų sugeneruotų kuo didesnį šiluminės energijos kiekį. Gamyboje parinkti mažiausiai elektros energijai imlūs agregatai, siekiant sumažinti galimas papildomas elektros eksploatacijos išlaidas.

Parengta pagal asa.lt. Kokios granulinio katilo savybės yra svarbiausios jo kokybei?

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio