Spausdinti šį puslapį

Šuns sterilizacija veterinarijos klinikoje

Šuns sterilizacija veterinarijos klinikoje Šuns sterilizacija veterinarijos klinikoje

Šuns sterilizacija yra dažnai veterinarijos klinikose atliekama procedūra, padedanti išvengti kalių rujos. Pati procedūra atliekama greitai ir lengvai, ją atlieka patyrę veterinarai, kurie užtikrina, kad viskas įvyks be žymesnio skausmo ir streso. Atlikus sterilizaciją, nauda yra neįtikėtina ir šios procedūros privalumai pasimato tik vėliau. Sužinokite daugiau apie sterilizaciją ir kodėl pravartu ją atlikti.

Sterilizacijos privalumai

Sterilizacija nėra būtina procedūra, ją pasirinkti atlikti savo augintiniui gali kiekvienas šeimininkas ir tai yra labai rekomenduojama. Sterilizacija suteiks daug naudos ir padės išvengti rūpesčių tiek augintiniui, tiek jo šeimininkui. Sterilizuotam augintiniui nepasireiškia ruja ir jos nemalonūs simptomai. Idealiausia atlikti sterilizaciją tuomet, kai augintinis dar nėra lytiškai subrendęs. Šunims tai dažniausiai atliekama amžiuje tarp 8 ir 10 mėn.

Sterilizuotas augintinis netenka galimybės susilaukti palikuonių, tačiau naminiams gyvūnams ši funkcija ir nėra reikalinga, nes ne tam jie yra laikomi. Naminis gyvūnas gali gyventi ramų, įdomų ir pilnavertį gyvenimą net negalėdamas daugintis. Svarbiausia yra išvengti rujos simptomai ir stresas, kuris patiriamas rujos metu. Be to, sterilizacija padeda išvengti kai kurių susirgimų ir užtikrina geresnę gyvūno sveikatą.

Greita, profesionaliai atliekama ir streso nesukelianti šuns sterilizacija padės išvengti ateityje pasitaikysiančių rūpesčių. Patyrę veterinarai viską atliks saugiai ir patikimai, todėl galėsite būti užtikrinti, jog Jūsų augintiniui viskas bus gerai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio