Spausdinti šį puslapį

Kaip atliekamas Laimo ligos testas?

Kaip atliekamas Laimo ligos testas? Kaip atliekamas Laimo ligos testas?

Euromedika, MB

www.diagnostikostestai.lt

Naudojant „TIK’ALERT®“ testą galima aptikti šiuos specifinius antikūnus IgM, kurie pasirodo pirmi ir diagnozuoti neseniai išsivysčiusią Borrelia genties bakterijų sukeltą infekciją (praėjus 2 – 6 savaitėms po numanomo erkės įsisiurbimo). Jei taip nutiktų, gydant antibiotikais galima pasveikti.

Dėmesio: Šis testas negali nustatyti ligos stadijos teigiamų rezultatų atveju.

Greitajame „TIK‘ALERT®“ teste rasite visas priemones, kurios yra reikalingos testui atlikti: testo kasetė, plastikinė pipetė kraujui surinkti, sterilus lancetas pirštui įdurti ir kraujo skiediklis. Žinoma nepamirškime ir pačios instrukcijos, kuri taip pat įdėta į pakuotę.

Kaip ir bet kurio produkto naudojimo atveju, labai svarbu atidžiai perskaityti instrukciją.

Pati procedūra prasideda nuo to, kad rankos turi būti švarios. Tai svarbu ne dėl to, kad gali turėti įtakos rezultatams, o dėl jūsų pačių sveikatos. Testo metu jums bus pradurtas pirštas, o jei rankos yra nešvarios, galite užkrėsti žaizdą.

Visas testui reikiamas priemones padėkite prieš save ant lygaus paviršiaus, testą ir pipetę išimkite iš apsauginės pakuotės.

Tuomet paimkite lancetą ir paruoškite jį piršto pradūrimui. Kaip ta padaryti, žingsnis po žingsnio galite rasti pačioje instrukcijoje. Ta piršto dalį, kurią planuojate durti gerai nuvalykite su spiritine servetėle ir suaktyvinkite kraujotaką pirštą pamasažuodami ir tada jau durkite. Pirmas kraujo lašas turi būti nuvalomas su spiritine servetėle. Vėliau bėgantį kraują surenkate į pakuotėje esančią plastikinę pipetę. Jei atidžiau apžiūrėsite pipetę, ant jos yra žyma iki kur turi būti pripildyta kraujo.

Surinktas kraujas perkeliamas į testo kasetės šulinėlį. Kai supilsite visą kraują į šulinėlį, palaukite kol kraujas bus visiškai sugertas ir tik tada atsukite buteliuko mėlyną dangtelį (baltą dangtelį palikite tvirtai užsukta). Į tą patį šulinėlį į kurį pylėte kraują įlašinkite tiksliai 4  lašus su  2 – 3 sekundžių intervalu tarp kiekvieno lašelio. Rezultatus vertinkite po 10 minučių, jei praėjo daugiau nei 15 min, rezultato nevertinkite.

Testo kasetėje gali būti vienas iš trijų galimų rezultatų. Jūsų džiaugsmui arba ne, rezultatas gali būti neigiamas. Rezultatų langelyje pasirodo tik viena linija po C raide (kuri rodo kontrolę). Testo metu antikūnų Borrelia genties bakterijoms kraujyje neaptikta.

Esant teigiamam rezultatui, langelyje pasirodo dvi lygiagrečios linijos ties C ir T raidėmis. Ir visai nesvarbu, kad linijos yra nevienodai ryškios, rezultatas yra vis tiek teigiamas ir būtinai turite kreiptis į gydytoją.

Kartais taip nutinka, kad rezultatas yra nevertinamas. Kaip tai atrodo? Rezultatų langelyje juostelės neatsiranda, arba atsiranda tik ties raide T, o ties raide C nieko nėra. Tokiu atveju jums nieko nelieka kaip atlikti kitą testą.

Manau ne vienam, iš jūsų kyla klausimas ar toks testas apskritai yra patikimas? Galime atsakyti paprastai – taip. Testas „TIK’ALERT“ yra labai tikslus, jį naudoja šios srities specialistai (ligoninėse, laboratorijose...). 251 paciento mėginių grupėje atliktas tyrimas rodo, kad bendra rezultatų koreliacija yra 88%, lyginant su etaloniniais metodais. Nepaisant testo patikimumo, galimi klaidingai teigiami arba klaidingai neigiami rezultatai.

Kaip atliekamas Laimo ligos testas?

Daugiau informacijos apie greitos diagnostikos testą „TIK’ALERT“ laimo ligai nustatyti rasite čia: https://www.diagnostikostestai.lt/prekes/laimo-ligos-testas-tikalert

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio