Spausdinti šį puslapį

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai – CAMINO LITUANO piligrimų keliu

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai – CAMINO LITUANO piligrimų keliu Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai – CAMINO LITUANO piligrimų keliu

DVARO BRAVORO MENĖ

dvarobravoromene.lt

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai – 500 kilometrų besitęsiančio šiuolaikinio Camino Lituano piligrimų kelio etapas, kurį gali išmėginti kiekvienas. Camino Lituano – tai Šv. Jokūbo kelias per Lietuvą, piligriminis, turistinis ir pažintinis maršrutas, prisijungiantis prie Europos Šv .Jokūbo kelių tinklo.

Kelionės atstumas: 22 kilometrai.

Kelionės pėsčiomis trukmė: 5,5 valandos.

Punktai: Daukšiagirė – Pašventupys – Antakalnis – Ašminta – Pošventis – Pociūnai – Bagrėnas – Prienai.

Elektroninis žemėlapis: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1IviMLO_aIXVcdaFNU6j7AsiK4pIfx-pC&ll=54.67814010395649%2C24.01675680163578&z=12

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Kelio atkarpa prasideda Daukšiagirėje, „Dvaro Bravoro Menėje“. Čia piligrimų nakvynė.

Nuo Daukšiagirės kelias driekiasi tolyn per vaizdingus  slėnius, laukus, nedideles keleto sodybų gyvenvietes.

Didesnės gyvenvietės pakeliui – Ašminta, Pošventis. Kartais akiratyje pasimatys didesni ūkinės paskirties pastatai, žadinantys smalsumą, kas juose vyksta. Iki Pociūnų
pastebėsite ir keletą pakelės paminklų, kryžių, praeisite Pošvenčio piliakalnį, o žvilgsnį nuolat lydės erdvus ir nepakartojamas kraštovaizdis.

Pociūnuose patogu sustoti dienos žygio pietų pertraukai, čia veikia sklandytojų kavinė ir klubas. Aerodromo teritorijoje bus kur pasidairyti ir galbūt sudalyvauti, o ypač šiltuoju metų laiku, kai padangėje ratus suka lėktuvai, kyla sklandytuvai, iš padebesių leidžiasi parašiutininkai.

Čia pat Važatkiemis, poeto Justino Marcinkevičiaus tėviškė bei gimtasis namas. Ir jei padangių pramogos jus suvilios ir privers pamiršti tolimesnį šios dienos žygį – ne bėda: juk aerodrome veikia piligrimų nakvynė, o Prienus galėsite atidėti rytojui.

Nuo Pociūnų iki Bagrėno, smėlėtas kelias dar trejetą – ketvertą kilometrų tęsis per laukus bei pamiškes. Nusileidus nuo Bagrėno aukštumos į panemunę, ties Paukščių regykla – jau beveik ir Prienų pradžia. Čia kelio asfaltas telieka automobiliams, piligrimams likusius 2 – 3 kilometrus bus saugiau eiti kairiuoju kelkraščiu, bei netrukus prasidės ir miesto šaligatviai.

Prienuose kelias Šv. Jokūbo kriauklėmis nužymėtas per miesto centrą, praeina netoli Kristaus Apsireiškimo bažnyčios ir veda tiltu per Nemuną, iki nakvynės vietos Prienų Globos namuose. Tad keliu žygiuodami į nakvynės vietą, pakeliui ir svarbesnius miesto objektus aplankysite, ir taip pat galėsite įsigyti vakarienei maisto produktų.

„Dvaro Bravoro Menė“ Daukšiagirėje (nakvynė)

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Pošvenčio piliakalnis

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Pošventis

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Pociūnų aerodromas

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Paukščių stebėjimo vieta netoli Prienų

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Prienų bažnyčia

Turistinis, pažintinis maršrutas Daukšiagirė – Prienai

Prienų rajono savivaldybė ir Camino Lituano: caminolituano.com

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio