Spausdinti šį puslapį

Dirbantiems viešajame sektoriuje – patarimai kaip tinkamai atrodyti

Dirbantiems viešajame sektoriuje – patarimai kaip tinkamai atrodyti Dirbantiems viešajame sektoriuje – patarimai kaip tinkamai atrodyti

Pigu, UAB

pigu.lt

Nors šiais laikais darbo aplinkoje į aprangą ir darbuotojų įvaizdį žiūrima vis laisviau, viešasis sektorius yra viena iš tų sričių, kurioje vis dar taikomi pakankamai griežti standartai. Tiesa, juos įgyvendinti galima kur kas paprasčiau nei kad galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: tai padaryti Jums padės žemiau pateikti patarimai. Kokias taisykles reikėtų įsidėmėti dirbant viešajame sektoriuje?

Išsiaiškinkite aprangos kodą

Savaime suprantama, kad visame viešajame sektoriuje negalioja tos pačios taisyklės – tuo labiau, kad ir oficialesnių aprangos kodų yra pakankamai daug. Tad pradėję dirbti naujoje vietoje, atkreipkite dėmesį, kaip rengiasi Jūsų kolegos. Ar vyrai nuolat vilki švarkus, o galbūt prie jų ryši ir kaklaraiščius? Moterys puošiasi ryškiais aksesuarais, o gal išlaiko labai santūrų įvaizdį? Pagal šias ir panašias detales galima nuspręsti, kokių taisyklių reikės laikytis ir Jums.

Nesistenkite priblokšti

Darbas viešajame sektoriuje dažniausiai nėra ta vieta, kur neįprastu stiliumi galima išreikšti save ir savo asmenybę. Tad jeigu renkatės aksesuarus, pasistenkite apsiriboti vienu įdomesniu jų modeliu, o kai purškiatės kvepalus, pagalvokite, ar jų aromatas netrukdys kolegoms susikaupti. Net ir plėtojant verslo aprangos kodą, įmanoma jį pagyvinti unikaliomis detalėmis, tačiau bet kuriuo atveju svarbu išlikti subtiliems ir nelaužyti pagrindinių taisyklių.

Rinkitės neutralią avalynę

Jei darbo aprangos kodas yra ypatingai oficialus, moterims dažniausiai rekomenduoja rinktis neutralių spalvų, uždarą avalynę, o vyrams labiausiai tinka juodos ar rudos spalvos Oksfordo stiliaus batai. Net ir tuomet, jei kartais turite galimybę apsirengti laisviau, bent vieną tokių batų porą iš tiesų vertėtų įsigyti: jei lauks svarbus susitikimas ar ypatinga šventė, Jūs visuomet turėsite kuo apsiauti. Tokie batai tikrai derės prie bet kokios oficialesnės aprangos.

Pirmenybę teikite lengvai derinamiems rūbams

Tam, kad darbinis Jūsų įvaizdis neprimintų uniformos, vertų pasirūpinti, kad visi Jūsų dėvimi drabužiai būtų lengvai derinami tarpusavyje – tuomet galėsite sukurti daugybę skirtingų derinių. Stipriosios lyties atstovams reikėtų pasirūpinti, kad spintoje būtų įvairių spalvų vyriški marškiniai kelnės ar netgi keli švarkai, tuo tarpu damoms verta rinktis įvairiaspalves palaidines, marškinius, kelnes, klasikinius sijonus ir švarkelius. Apsirūpinę tokiais rūbų resursais, rytais prie veidrodžio tikrai neužtruksite.

Išlikite profesionalūs 

Nesvarbu, ar tai būtų marškiniai moterims, ar bet kokie kiti drabužiai, visuomet turėtumėte prisiminti, jog Jūsų apranga reprezentuoja ne tik Jus, bet ir Jūsų darbo vietą. Venkite didelių iškirpčių, trumpų suknelių, sijonų ir visuomet pasistenkite atrodyti taip, tarsi Jums rūpėtų tai, ką darote – toks įvaizdis tiks bet kokiam darbui.

Įsidėmėję visus šiuos patarimus, labai lengvai sukursite įvaizdį, kuris derės prie Jūsų darbo aplinkos. Net ir oficialūs drabužiai gali būti pakankamai žavūs ir patogūs – tuo įsitikinsite atidžiau apžiūrėję Pigu.lt el. parduotuvės asortimentą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio